حسن عباس نژاد با اعلام این خبر گفت: اولین جلسه این کارگروه به ریاست علی صالحی - دادستان عمومی و انقلاب استان تهران - برگزار شد و در آن پنج اولویت اساسی در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی شناسایی شد و مورد بررسی قرار گرفت. دستگاههای اجرایی استان موظف شدند تحت نظارت معاونت حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان و سازمان بازرسی نسبت به رفع این مشکلات اقدام کنند.
وی اولویتهای شناسایی شده را شامل اجرای قانون هوای پاک، مدیریت پسماند، اجرای کاداستر و جلوگیری از تصرفات اراضی ملی، مبارزه با فرسایش و تقویت پوشش گیاهی و جنگلکاری با اجرای ماده ۲۲ قانون هوای پاک و رفع بوی نامطبوع مسیر فرودگاه امام خمینی دانست و گفت: این اقدامات در جهت ارتقای وضعیت زیستمحیطی استان تهران و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان ضروری است.
به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، عباسنژاد در پایان تصریح کرد: رفع این مشکلات نیازمند همافزایی و همکاری همه دستگاههای اجرایی و نظارتی استان است و اقدامات عاجل برای حل بحرانهای زیستمحیطی استان آغاز خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران همچنین در مراسم نواختن زنگ زمین پاک به مناسبت روز جهانی زمین پاک که در یکی از مدارس شهر تهران برگزار شد، با اشاره به چالشهای زیستمحیطی تهران، از اقدامات گسترده این اداره کل برای کاهش آلودگی هوا، ارتقای تابآوری محیط زیست و توسعه آموزشهای زیستمحیطی خبر داد.
حسن عباسنژاد با اعلام این خبر گفت: دو چالش اساسی محیط زیستی در استان تهران، آلودگی هوا و پسماند است که عمده آلودگی هوا ناشی از منابع متحرک است و حدود ۵۸ تا ۶۰ درصد سهم آلودگی را به خود اختصاص میدهند، در حالی که منابع ثابت سهمی در حدود ۴۲ درصد دارند.
وی با اشاره به اقداماتی که در حوزه کاهش آلودگی هوا در حال انجام است، افزود: با برقیسازی خودروها، ساماندهی موتورسیکلتها بهویژه حذف موتورسیکلتهای کاربراتوری و برخورد با منابع آلاینده ثابت، در تلاش هستیم تا بار آلودگی هوای تهران را کاهش دهیم.
عباسنژاد با تأکید بر لزوم افزایش تابآوری محیط زیست شهر تهران اظهارکرد: در جهت ارتقای وضعیت اکولوژیک شهر، اقداماتی نظیر توسعه پوشش گیاهی، درختکاری در حاشیه تهران و احیای زونهای مؤثر در کاهش آلودگی از جمله تالابهای اطراف شهر در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در ادامه با اشاره به نقش فرهنگسازی و آموزش در توسعه پایدار تصریح کرد: تحول فرهنگی در زمینه محیط زیست، نیازمند آموزش رسمی و غیررسمی است و به همین منظور سازمان حفاظت محیط زیست برنامههای متنوعی را در مدارس و دانشگاهها اجرا میکند، از جمله افزودن واحدهای درسی محیط زیستی، حضور کارشناسان در مدارس و کلاسهای درس و اجرای فعالیتهای مشارکتی با حضور دانشآموزان و دانشجویان.
وی همچنین از برنامهریزی برای گسترش تشکلهای زیست محیطی و جلب مشارکت مردمی در اقدامات فرهنگی، آموزشی و اجتماعی مرتبط با محیط زیست خبر داد و خاطر نشان کرد: موزه تاریخ طبیعی به عنوان یکی از ظرفیتهای آموزشی مهم در این حوزه، به دانشآموزان کمک میکند تا با قابلیتهای طبیعی کشور آشنا شوند و تعامل مثبت با محیط زیست را تجربه کنند.
عباسنژاد ابراز در پایان اظهار امیدواری کرد که با همافزایی دستگاهها و مشارکت مردم، گامهای مؤثری در کاهش آلودگی و حفاظت از محیط زیست پایتخت برداشته شود.