دادستان عمومی و انقلاب جاسک هرمزگان گفت: کلاهبردار متواری معروف به «ع. ص» با پیگیریهای دستگاه قضایی و ماموران پلیس آگاهی جاسک در یکی از شهرهای همجوار استان دستگیر شد.
محمد جواد پارسا نیا، دادستان عمومی و انقلاب جاسک امروز پنجشنبه (چهارم اردیبهشت)، گفت: کلاهبردار متواری معروف به «ع. ص» با پیگیریهای دستگاه قضایی و ماموران پلیس آگاهی، جاسک در یکی از شهرهای همجوار استان دستگیر و در نخستین جلسه قاضی تحقیق، اقرار به کلاهبرداری از ۲ هزار و ۵۰۰ مالباخته کرده است و مالباختگان برای احقاق حق خود باید حتما در این خصوص طرح شکایت کنند.
وی با تاکید بر اینکه تحقیقات از کلاهبردار در این خصوص ادامه دارد و پرونده در شعبه تحقیق جاسک در حال رسیدگی است، اظهار کرد: با توجه به بررسیهایی که انجام شده است، احتمال افزایش تعداد مالباختگان وجود دارد، به همین منظور درحال حاضر تحقیقات در دست انجام است تا افراد مالباخته در اسرع وقت به همراه مستندات و ادله برای طرح شکایت از متهم از طریق دستگاه قضایی اقدام کنند.
وی تصریح کرد: یکی از افراد اصلی وابسته به این باند کلاهبرداری سازمان یافته نیز دستگیر شده است و تاکنون برای تعدادی از واسطهها و رابطهها که اتهام متوجه آنها بوده، نیز پرونده قضایی تشکیل شده و برای مابقی افراد نیز مطابق قانون اقدام خواهد شد.
دادستان جاسک در خصوص جزییات پرونده و دستگیری این کلاهبردار، اظهار کرد: کلاهبرداری متهم از شاکیان و مالباختگان به این نحو بوده که وی با شیوههای متقلبانه مبالغی را با وعده سود نامتعارف از مردم اخذ کرده، اما پس از دریافت مبالغی هنگفت از تعداد زیادی از افراد، متواری میشود.
وی با اشاره به اینکه پرونده این فرد متهم، یکی از پروندههای مهم در دستگاه قضایی استان بوده که با محوریت دادگستری و دادسرای جاسک تشکیل شده است، بیان کرد: از زمانی که نخستین شکایت مطرح شد، این پرونده قضایی باتوجه به موارد مشابهی از مالباختگان که در سطح کشور و استان وجود داشت؛ بلافاصله تشکیل و دستورات قضایی نیز صادر شد.
پارسانیا تصریح کرد: یکی از ایراداتی که در این پرونده وجود داشت، این بود که تعداد کمی از مالباختگان به دستگاه قضایی مراجعه و طرح شکایت کردهاند؛ برای اینکه این پرونده زودتر به نتیجه برسد بنابراین. مجموعه قضایی ورود کرد.
وی یادآور شد: دو موضوعی که در این پرونده نسبت به آن حساسیت وجود دارد یکی بحث شناسایی اموالی بوده که معمولا از افراد کلاهبرداری شده و دوم مربوط به رابطهها و واسطهها است؛ چرا که غالبا این نحوه کلاهبرداری به صورت فردی امکانپذیر نیست بلکه سیستماتیک بوده است و تا قبل از اینکه متهم دستگیر شود در حال شناسایی واسطهها بودیم.
این مقام قضایی ادامه داد: تعدادی از واسطهها همانطور که ذکر شد، دستگیر و بلافاصله تفهیم اتهام شدند و باتوجه به مستندات و ادلهای که وجود داشت قرار تامین کیفری برای آنها صادر و راهی زندان شدند.
پارسانیا در خصوص متواری شدن این کلاهبردار و پناه بردن به خارج از کشور نیز، گفت: بعد از اینکه مدتی این فرد با هدف کلاهبرداری وجوه مردم را اخذ میکرد، با توجه به اینکه دانش و تجربه مدیریت این سرمایههای مردم را نداشت، باعث میشود که سرمایه مردم به هدر برود، گاها نیز باتوجه به بررسیهایی که انجام شده از طریق پانزی (یعنی پول فرد را میگرفت و بهعنوان سود تحویل فرد بعدی میداد)، عمل میکرد.
وی اضافه کرد: این کلاهبردار با توجه به تبلیغات گستردهای که در سطح کشور و استانها و شهرهای همجوار هرمزگان کرده بود، مدتی این کارها را با وعده سودهای کلان انجام میدهد یعنی مبالغ را متقلبانه از مردم اخذ کرده و متوجه میشود که دیگر امکان بازپرداخت را به مردم ندارد و با توجه به قصد اولیهاش (کلاهبرداری)، متواری میشود.
دادستان جاسک گفت: این فرد مدتی متواری میشود ولی در این زمان همچنان دستگاه قضایی پیگیر دستگیری وی بوده است و با توجه به اخبار رسیده این فرد چند وقتی نیز از کشور خارج میشود، اما پس از مدتی به هر دلیلی به کشور باز میگردد که بلافاصله با تعامل و همکاری خوبی که با ضابطان داشتیم و دستورات قضایی که صادر شد، محل اختفای آن فرد در یکی از شهرستانهای همجوار جاسک شناسایی و با نیابت قضایی دستگیر و راهی زندان شد.
این مقام قضایی، با توجه به اینکه این پرونده جزو پروندههای کثیرالشاکی است، گفت: این پرونده نیاز به همکاری مردم دارد که ابتدا شاکیانی که به آن اندازه مبالغی که اقدام به شناسایی شده، چه میزان کسری وجود دارد و چه میزان تطابق دارد؛ البته بعد از دستگیری این فرد تعداد شکواییهها افزایش یافته و روزانه بین ۱۵ تا ۲۰ شکایت ثبت میشود و نیاز است که تداوم داشته باشد.
وی با اشاره به امواال مالباختگان که این فرد مدتی به صورت پانزی عمل میکرد، گفت: این فرد با شیوه متقلبانه و وعده سودهای کلان مردم را فریب میداد، ابتدا برای جذب افراد به تعدادی از آنها سود پرداخت میکرد و همین شیوه موجب شد تا افراد اعتماد کرده و مال و اموالشان را نیز در اختیار این فرد قرار دهند و در نهایت با توجه به قصد اولیه که همان کلاهبرداری بود، دیگر عاجز از پرداخت شد.
وی گفت: این موضوع برای ما حساس است، بنابراین بررسی این پروندهها نیاز به دقت بیشتری دارد و باید مستندات ضمیمه پرونده شود تا کار بررسی راحتتر و زودتر پیش برود.
دادستان جاسک گفت: کار شناسایی دقیق اموالی که از مالباختگان گرفته شده است را با توجه به دستگیری فرد کلاهبردار که سرنخهای خوبی به ما داده است، آغاز کردیم ولی نیاز به زمان داریم؛ چرا که ردیابی مالی با اشاره به اینکه این فرد مدتی متواری بوده، کار را پیچیده کرده و نیاز است که ماموران و ضابطین قضایی با دقت بررسی کنند تا میزان اموال موجود و اموال هدر رفته، مشخص شود.
وی یادآور شد: یکی از افراد مهم و رابط اصلی این فرد کلاهبردار اخیرا دستگیر و تفهیم اتهام شده و با قرار تامین کیفری وارد زندان شده است.
پارسانیا تصریح کرد: اظهاراتی که متهم روز نخست در جهت شناسایی رابطان داشت، بسیار کمک کننده بود؛ ظاهرا بر حسب ادعای شخص کلاهبردار، بعضی از واسطهها نیز سوء استفاده کرده و مبالغی که قرار بوده به حساب این فرد (کلاهبردار) واریز شود را به جیب خود زدهاند که در حال انجام صحت و سقم آن هستیم.
وی گفت: دستگاه قضایی به جد پیگیر ردیابی مالی این فرد متهم و شناسایی و دستگیری واسطهها که اتهام متوجه آنها هست، بوده و اگر این دو موضوع مهم انجام شود، امیدواریم که زودتر پرونده به سرانجام برسد.
پارسانیا تاکید کرد: هرآن کس که مال آن برده شده است، قطعا باید شکایت کند؛ چرا که دستگاه قضایی پاسخگوی افرادی خواهد بود که طرح شکایت کرده باشند و اگر شکایتی صورت نگیرد قطعا متضرر خواهند شد.
دادستان جاسک، به مردم نیز توصیه کرد: به هیچ عنوان سرمایههای خود را در اختیار چنین افراد کلاهبرداری قرار ندهند و صرفا از طریق قانونی و مطمئن نسبت به سرمایهگذاری اقدام کنند.