کد خبر: ۹۸۵۱۵۳
تاریخ انتشار : ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۷

عارف: غرب به ایران هراسی و آفریقا گریزی دامن زده است

معاون اول رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه ایران هراسی و آفریقا گریزی دو چالش مهم برای توسعه روابط ایران و آفریقا است که از سوی کشورهای غربی به آن دامن زده می‌شود، گفت: با افزایش ارتباطات و رفت و آمدها می‌توانیم بیشتر به واقعیت‌ها و ظرفیت‌های دو طرف پی ببریم تا شاهد افزایش همکاری‌های فی مابین جمهوری اسلامی ایران و قاره آفریقا باشیم.
عارف: غرب به ایران هراسی و آفریقا گریزی دامن زده است
آفتاب‌‌نیوز :

محمدرضا عارف در نشستی با روسای هیات‌های شرکت کننده در سومین همایش همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا با تاکید بر اینکه قاره آفریقا از قطب‌های مهم توسعه در آینده جهان است، خاطرنشان کرد: راهبرد توسعه روابط و همکاری صمیمانه در سطوح عالی و در همه بخش‌ها با کشور‌های آفریقایی در دستور کار سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است.

معاون اول رئیس‌جمهوری همچنین در این نشست که مقامات عالی، وزرا، روسای هیات‌های آفریقایی، روسای اتاق‌های بازرگانی، نمایندگان و فعالان بخش خصوصی کشور‌های آفریقایی و روسا و سازمان‌های مهم منطقه‌ای آفریقایی حضور داشتند، با اشاره به اینکه برگزاری اجلاس‌های پیشین همکاری‌های ایران و آفریقا دستاورد‌های خوب و ارزشمندی به همراه داشت، اما عملیاتی و اجرایی نشد، افزود: باید با گسترش روابط، توافقات و تعاملات ایران و کشور‌های آفریقایی پیگیری و اجرایی شود.

عارف با اشاره به سابقه تعاملات دیرینه ایران با کشور‌های آفریقایی طی قرون گذشته تاکید کرد: سابقه طولانی روابط ایران و آفریقا پشتوانه و سرمایه‌ای برای گسترش روابط ایران با این قاره کهن است.

معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به برکت نیرو‌های انقلابی، عالم و برجسته و حضور مردم و با اتکای منابع و نیرو‌های داخلی با وجود تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی به دستاورد‌های ارزشمندی دست یافته است، ادامه داد: امروز به اتکای تولیدات داخلی در یک وضعیت خود اتکایی در محصولات کشاورزی، صنعتی، علمی و فناوری به ویژه فناوری‌های پیشرفته هستیم و پیشرفت‌های خوب فناورانه دست برتر را به جمهوری اسلامی ایران داده و ایران را در جایگاهی قرار داده است که نیاز‌های کشور‌های دوست و علاقمند به توسعه روابط با ایران را بدون چشم داشت مرتفع کند.

عارف با تاکید بر اینکه در تعاملات سیاست خارجی به ارتباطات متوازن و متعادل معتقد هستیم، تصریح کرد: باید توسعه صادرات و واردات به صورت همزمان در دستور کار قرار داشته باشد که در این راستا شناسایی امکانات کشور‌های آفریقایی برای جمهوری اسلامی ایران یک ضرورت است تا بتوانیم با نگاه تکمیلی به اقتصاد کشور‌های آفریقایی نگاه کنیم و از طرفی نیز برای تامین و پاسخ نیاز‌ها و ظرفیت‌ها از امکانات کشور‌های آفریقایی بهره‌برداری کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهوری با تاکید بر ضرورت شناسایی امکانات و ظرفیت‌های کشور‌های آفریقایی و ایران افزود: فعال کردن بخش خصوصی و تسهیل رفت و آمد‌ها و گردشگران به شناسایی ظرفیت‌ها و امکانات طرفین کمک شایان توجهی می‌کند.

عارف با اشاره به مشکلات بروکراسی و نظام اداری دست و پاگیر برای توسعه روابط، گفت: باید موانع بر سر توسعه همکاری‌ها از جمله موانع قانونی با اختیارات دولت‌ها و وزرا شناسایی و مرتفع شود که در این مسیر ساز و کار کمیسیون مشترک راهگشا است که باید در بالاترین سطوح تشکیل شود و در جلسات تخصصی می‌توان به راه حل‌های خوبی برای رفع مشکلات بر سر راه توسعه روابط رسید.

معاون اول رئیس‌جمهوری بیان کرد: جلسات ستاد آفریقا با دبیرخانه قوی و فعال به صورت جدی برای رسیدگی به درخواست‌ها و نظرات کشور‌های آفریقایی در دولت چهاردهم فعال شده است.

وی با بیان اینکه در غرب با هدف مشخص ایران هراسی تبلیغ می‌کنند و تلاش می‌کنند با طرح مسائل کاذب چهره‌ای غیر واقعی از ایران در جهان ترسیم کنند، افزود: این منافع را آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی در راهبرد‌های خود دنبال می‌کنند که باید با تعامل و رفت و آمد‌ها بتوانیم در این زمینه ذهنیت غلط را از بین ببریم.

معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: باید با افزایش ارتباطات با کشور‌های متمدن و فرهنگ چند هزار ساله آفریقایی بتوانیم تهدید‌های غیرمنطقی که در ادامه ایران هراسی توسط کشور‌های غربی ایجاد می‌شود را رفع کنیم.

عارف افزود: کشور‌های غربی آفریقا را با نگاه حیات خلوت غرب می‌بینند که همیشه باید در اختیار آنان باشد و منابع قاره کهن آفریقا را قیم مآبانه استفاده کنند. این راهبرد آفریقا گریزی در دنیا مطرح می‌شود و در اجلاس‌های منطقه‌ای نیز به خوبی حس می‌شود و وظیفه ما است که این راهبرد غیر اخلاقی و انسانی را خنثی کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان اینکه قاره کهن و متمدن آفریقا دارای مردمی با فرهنگ و نجیب و علاقه‌مند به توسعه روابط است، تاکید کرد: باید همکاری‌ها و حضور کشور‌های آفریقایی را در نهاد‌های منطقه‌ای توسعه دهیم.

عارف ادامه داد: کشور‌های غربی از زبده‌ترین و برجسته‌ترین دانشمندان کشور‌های جنوب برای پیشرفت‌های فناورانه خود استفاده می‌کنند.

معاون اول رئیس‌جمهوری ابراز امیدواری کرد تا سال آینده اجلاس همکاری‌های ایران و کشور‌های آفریقایی در سطح سران برگزار شود و با برنامه‌ریزی مناسب و ارتقای سطح روابط به دستاورد‌های بهتری در توسعه‌های روابط ایران و آفریقا برسیم.

عارف در ابتدای سخنان خود از تمامی کشور‌های آفریقایی حاضر در اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا برای ابراز همدردی حادثه ناگوار بندر شهید رجایی قدردانی کرد.

معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان اینکه ضرورت توسعه روابط ایران با قاره آفریقا از همان روز‌های پیروزی انقلاب اسلامی کاملاً مشخص بود، تصریح کرد: ایران بنا بر ارزش‌های حاکم بر انقلاب اسلامی و دین مبین اسلام این راهبرد را در برنامه‌های سیاست خارجی خود قرار داد و همواره توسعه روابط در همه زمینه‌ها به ویژه توسعه سیاسی در اوایل انقلاب اسلامی با قاره آفریقا دنبال شد که توسعه روابط سیاسی می‌تواند پشتوانه مطمئنی برای توسعه همکاری‌ها در بخش‌های دیگر باشد.

عارف با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران توسعه روابط با کشور‌های آفریقایی را دنبال می‌کند ودر این مسیر به نتایج خوبی نیز رسیدیم، گفت: یکی از موانع اصلی گسترش و تعمیق روابط ایران و کشور‌های آفریقایی فاصله زیاد و بعد مسافت و ضعف حمل و نقل هوایی و دریایی است که موفق به حل آن نشدیم، اما امیدوارم با رویکرد اجماعی به وجود آمده بین ایران و قاره آفریقایی مشکلات در زمینه حمل و نقل حل شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین