کد خبر: ۹۸۵۲۸۹
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۰

هوای خوزستان قرمز شد / برای تعطیلی در آلودگی هوا چگونه تصمیم‌گیری می‌شود؟

 مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان از قرار گرفتن هوای پنج شهر خوزستان در وضعیت «ناسالم» و «قرمز» خبر داد.
هوای خوزستان قرمز شد / برای تعطیلی در آلودگی هوا چگونه تصمیم‌گیری می‌شود؟
آفتاب‌‌نیوز :

شهریار عسکری اظهار کرد: بر اساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، در ساعت ۱۲:۰۰ امروز (۹ اردیبهشت) شاخص کیفیت هوا براساس اندازه‌گیری ذرات معلق با اندازه ۲.۵ میکرون در ایستگاه اداره‌کل حفظت محیط زیست خوزستان در اهواز ۱۶۹، ایستگاه استانداری خوزستان در اهواز ۱۶۵، ایستگاه نیوساید اهواز ۱۵۶، ایستگاه پست برق شماره ۳ اهواز ۱۵۴، ایستگاه آبادان ۱۶۲، ایستگاه ماهشهر ۱۵۵، ایستگاه هندیجان ۱۵۹ و ایستگاه بهبهان ۱۵۸ میکروگرم بر مترمکعب بوده، بنابراین هوای این شهر‌ها در وضعیت «ناسالم» و «قرمز» بوده است.

وی افزود: همچنین در این مدت هوای گتوند در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» و «نارنجی» بوده است.

عسکری گفت: طبق شاخص ۲.۵ میکرون، هوای هیچکدام از شهر‌های خوزستان در وضعیت «قابل قبول» بوده و «پاک» نبوده است.

شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم‌بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروه‌های حساس، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروه‌ها، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.

برای تعطیلی خوزستان در آلودگی هوا چگونه تصمیم‌گیری می‌شود؟

ایسنا/خوزستان در پی گرد و غبار ناگهانی امروز (۹ اردیبهشت) در خوزستان و تداوم فعالیت مدارس و ادارات در خاک شدید، این سوال برای شهروندان پیش آمد که فرآیند تصمیم‌گیری برای اعلام تعطیلی چگونه است؟

محمدجواد اشرفی دبیر کارگروه اضطرار آلودگی هوای خوزستان با اشاره به چگونگی فرآیند تشکیل و تصمیم گیری کارگروه استانی هماهنگی شرایط اضطرار آلودگی هوا اظهار کرد: به استناد تصویب نامه هیات وزیران و اصلاحات آن و بر اساس آیین‌نامه مربوطه، هواشناسی موظف است حداقل ۹۶ ساعت قبل، هشدار لازم را به مجموعه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کند.

وی افزود: مجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (دانشگاه‌های علوم پزشکی) موظف است بعد از اعلام هواشناسی، نظر صریح خود در مورد وقوع شرایط اضطرار را به کارگروه اعلام کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در صورت تایید وقوع شرایط اضطرار توسط بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کارگروه اضطرار آلودگی هوای خوزستان موظف است بلافاصله جلسه تشکیل دهد و تصمیمات لازم را با اولویت پیشگیری از وقوع شرایط اضطرار به منظور حفظ سلامت انسان و محیط زیست در چارچوب دستورالعمل ابلاغی هیات دولت اتخاذ و اعلام کند.

وی افزود: به منظور اتخاذ تصمیمات لازم در مواقع اضطرار آلودگی هوا، این کارگروه با ترکیب استاندار در صورت عدم حضور وی، معاون عمرانی استانداری به عنوان رئیس کارگروه، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان به عنوان دبیر کارگروه، مدیرکل مدیریت بحران استانداری، مدیرکل هواشناسی استان، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، مدیرکل آموزش و پرورش استان، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان، شهردار مرکز استان و شهردار شهر‌های ذی‌ربط حسب مورد و دیگر دستگاه‌های ذی‌ربط به تشخصیص رئیس کارگروه تشکیل می‌شود. 

اشرفی گفت: اطلاع‌رسانی لازم از طریق رسانه‌های رسمی جمعی، مجازی و مکتوب در خصوص شرایط هوا و تصمیمات اتخاذشده توسط کارگروه صرفا توسط دبیرکارگروه (مجموعه حفاظت محیط زیست) و پس از هماهنگی با رئیس کارگروه، انجام خواهد شد. 

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: همه دستگاه‌های موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری و اشخاص غیردولتی و ارائه‌دهندگان خدمات عمومی موظف به اجرای مصوبات این کارگروه هستند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین