کد خبر: ۹۸۵۶۸۱
تاریخ انتشار : ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۶

انگلیس و فرانسه در مسیر به رسمیت شناختن فلسطین

 همزمان با تشدید جنایت‌های رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی، وزیر امور خارجه انگلیس از مذاکره با فرانسه و عربستان سعودی برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین در جریان نشست ماه ژوئن آینده (خرداد- تیر) سازمان ملل متحد خبر داد.
انگلیس و فرانسه در مسیر به رسمیت شناختن فلسطین
آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش تارنمای فایننشال تایمز، «دیوید لمی» وزیر امور خارجه انگلیس به عنوان بخشی از اقدامات در راستای دستیابی به راهکار دو دولتی مورد نظر غرب و با بیان اینکه به رسمیت شناختن یکجانبه فلسطین از سوی کشور‌های اروپایی مانند اسپانیا، ایرلند و نروژ هیچ تاثیری بر روند درگیری‌ها نداشته است، گفت: بریتانیا مایل است کشور فلسطین را زمانی به رسمیت بشناسد که تاثیر واقعی بر صحنه داشته باشد، نه اینکه صرفا یک حرکت نمادین باشد.

اظهارات لمی در شرایطی است که «امانوئل مکرون» رئیس‌جمهوری فرانسه به تازگی اعلام کرد پاریس می‌تواند از فرصت کنفرانس سازمان ملل متحد برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین استفاده کند؛ نشستی که ریاست آن را فرانسه و عربستان سعودی عهده‌دار خواهند بود.

وزیر خارجه انگلیس مدعی شد: به رسمیت شناختن نباید «به خودیِ خود، هدف» باشد، بلکه باید گامی در راستای یک روند سیاسی به سمت همزیستی دو کشور (کشور فلسطین و رژیم صهیونیستی) باشد. وقتی انگلیس کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد، هیچکس حق وتو ندارد. ما به گفت‌و‌گو با شرکا در این مورد ادامه خواهیم داد.

به رسمیت شناختن احتمالی و هماهنگ کشور فلسطین از سوی انگلیس و فرانسه به عنوان دو عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد، دارای وزن نمادین و دیپلماتیک قابل توجهی خواهد بود.

با این حال، این ابتکار همچنان با موانع مهمی از جمله مخالفت آشکار رژیم تل‌آویو و نبود توافق بر سر شرایط به رسمیت شناختن مواجه است.

رژیم صهیونیستی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ علیه نوار غزه را با دو هدف اصلی از بین بردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از این منطقه آغاز کرد، اما در رسیدن به این اهداف شکست خورد و ناچار به توافق با جنبش حماس برای تبادل اسیران شد.

در تاریخ ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی، در نوار غزه آتش‌بس برقرار شد و براساس آن تعدادی از اسیران مبادله شدند، اما در ادامه، رژیم صهیونیستی از ورود به مذاکرات مرحله دوم آتش بس، سر باز زد و از بامداد سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض مفاد آتش‌بس تجاوز‌های نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین