نیروهای گشت امنیتی مکه چهار تبعه چینی را به اتهام کلاهبرداری و تبلیغ کمپینهای جعلی حج در شبکههای اجتماعی بازداشت کردند.
این افراد با وعدههای دروغین از جمله تأمین اقامت و حملونقل در اماکن مقدس، اقدام به فریب کاربران فضای مجازی کرده بودند.
این درحالی است که چند روز قبل نیز در پروندهای جداگانه، پلیس مکه همچنین یک تبعه یمنی و یک تبعه مصری را به اتهام مشابه بازداشت کرد. این افراد نیز متهم به انتشار آگهیهای گمراهکننده برای کمپینهای جعلی حج بودند که وعده خدماتی غیرواقعی به زائران میدادند.
طبق اعلام خبرگزاری رسمی عربستان، همه افراد بازداشتشده در اختیار مراجع قضایی قرار گرفتهاند و روند قانونی برای پیگرد آنها آغاز شده است. پرونده آنها به دادستانی کل ارجاع داده شده است.
اداره کل امنیت عمومی عربستان از شهروندان و ساکنان خواست به مقررات حج پایبند باشند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، در مکه، ریاض و استان شرقی با شماره ۹۱۱ و در دیگر مناطق با شماره ۹۹۹ تماس بگیرند.
وزارت کشور عربستان نیز تأکید کرد زائران داخلی باید از طریق پلتفرم «نسک» مجوز حج دریافت کنند و زائران خارجی فقط از طریق نهادهای مجاز و پلتفرم دیجیتال «تصریح» اقدام به ثبتنام نمایند.
این وزارتخانه همچنین مجازاتهایی برای انجام حج بدون مجوز یا تسهیل چنین تخلفاتی اعلام کرد. بر اساس اطلاعیه رسمی، این جریمهها از ۲۹ آوریل تا ۱۰ ژوئن اعمال خواهد شد:
جریمهای تا سقف ۲۰ هزار ریال سعودی (معادل حدود ۵۳۰۰ دلار) برای افرادی که بدون مجوز، یا با ویزای بازدید وارد مکه یا اماکن مقدس شده یا قصد انجام حج دارند.
جریمهای تا ۱۰۰ هزار ریال سعودی برای افرادی که به نمایندگی از دیگران برای دریافت ویزای بازدید اقدام میکنند و آن افراد قوانین حج را زیر پا میگذارند. همین جریمه برای کسانی که این افراد را جابهجا، اسکان یا پنهان میکنند، نیز اعمال خواهد شد. این جریمه به ازای هر متخلف افزایش مییابد.
متخلفانی که به طور غیرقانونی قصد انجام حج را دارند (اعم از مقیمان غیرمجاز یا افراد دارای اقامت منقضیشده) از کشور اخراج شده و به مدت ۱۰ سال از ورود مجدد به عربستان محروم خواهند شد.
در صورت استفاده از وسیله نقلیه زمینی برای انتقال متخلفان به مکه یا اماکن مقدس، دادگاه میتواند دستور توقیف آن را صادر کند، مشروط بر اینکه مالکیت خودرو متعلق به ناقض، تسهیلکننده یا همدست او باشد.