کد خبر: ۹۸۶۰۵
تاریخ انتشار : ۱۲ ارديبهشت ۱۳۸۹ - ۱۱:۲۶

علی لاریجانی: تحقق ناقص سیاست‌های اصل 44 فضای رقابت سالم را برای ایجاد عدالت فراهم نمی‌کند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی طی سخنانی با تبریک روز معلم و گرامی‌داشت سال‌روز شهادت استاد شهید مطهری خاطرنشان کرد: این دو قشر پرتحرک و معلمان و کارگران ستون‌های استوار توسعه کشور هستند و بار تولید کشور به دوش کارگران زحمت‌کش قرار دارد و فرهنگ توسعه ملی کشور متناسب با ارزش‌های اسلامی توسط معلمان مسلمان شکل می‌گیرد. 

وی با بیان اینکه کارگران و معلمان دو بازوی مکمل در اعتلای نظام اسلامی محسوب می‌شوند،خاطرنشان کرد: البته این دو قشر در عین مظلومیت مادی با همت عالی متاثر از مصالح ملی تلاش‌گران اصلی عرصه توسعه کشور هستند. 

لاریجانی در ادامه با پاسداشت یاد شهید مطهری گفت: نظام فکری استاد مطهری نوعی مهندسی توسعه جامعه را در بر دارد چراکه سپهر اندیشه‌ورزی ایشان اضلاع گوناگون زندگی فردی و اجتماعی را در بر می‌گیرد. 

رئیس مجلس در ادامه با اشاره به مولفه‌های فکری شهید مطهری گفت: تقرب فکری استاد مطهری به تبیین پدیده‌ها تقربی عقلانی بود، در واقع فهم عقلانی از دین سلوک فکری ایشان بود. 

وی ادامه داد: اسلام بیان می‌کند که هرچه قانونمند وضع کردیم براساس همین مصالحی است که یا به جسم شما مربوط است یا به روح شما، یا به اخلاق شما مربوط است و این امر به مجتهد این امکان را می‌دهد که به حکم خود اسلام، در شرایط مختلف زمانی و مکانی فتواهای مختلف بدهد و در واقع کشف کند. 

نماینده قم با بیان اینکه استاد مطهری عدالت به معنای عام و عدالت اجتماعی را رکن اصلی زندگی فردی و اجتماعی می‌داند خاطرنشان کرد: استاد مطهری عدالت اجتماعی را با قرائت عقلانی از نصوص اسلامی کشف می‌کند و چگونگی این امر را در فلسفه سیاسی اسلام بیان می‌کند. 

لاریجانی با بیان اینکه عدالت اجتماعی و عدالت فردی در طول هم قرار دارند،به آزادی فکر و اندیشه در دیدگاه شهید مطهری اشاره کرد و گفت: آزادی فکر و اندیشه و عمل در نظام فکری شهید مطهری تنها وسیله‌ای است که در تحقق عدالت نقش دارد چرا که با قرائت شهید مطهری از عدالت وضعیت استعدادها‏، آزادی فکر و عمل آدمیان را می‌طلبد اما آزادی فکر در اندیشه ایشان با آزادی افراطی و لجام گسیخته در مکتب لیبرالیسم متفاوت است. 

رئیس قوه مقننه در ادامه گفت: آزادی فکر وسیله‌ای است که تکامل اندیشه آدمی را باعث می‌شود لذا حد آن درعدم آسیب رساندن به حقوق سایر انسان‌هاست یعنی با سلاح آزادی نباید به جنگ رشد معنویت رفت و با ابراز آزادی نمی‌توان محیط ارتجاعی فرهنگ و اجتماعی را تدارک دید. 

وی ادامه داد: نقد ایشان به مکتب مارکسیسم در نفی آزادی آدمیان است که سد راه رشد استعدادها شده است و اشکال لیبرالیسم را در این می‌دانند که در مقوله آزادی جای هدف و ابزار را خلف نموده است.

لاریجانی در ادامه افزود: مورد پنجم دمکراسی و مردم‌سالاری در نظر استاد مطهری است. این موضوع از تئوری عدالت منبعث خواهد شد. ایشان مشارکت عامه در امور سیاسی و اجتماعی را نوعی فعلیت یافتن استعداد مردم تلقی می‌کردند. لذا راه ثواب برای اداره جامعه، مردم سالاری است که با مبانی دینی محقق گردد. 

رئیس مجلس با اشاره به نکوهش مکتب سوسیالیسم از سوی شهید مطهری، ادامه داد: این از آن جهت است که مکتب سوسیالیسم رقابت اقتصادی که بعدی از تحقق عدالت است را نادیده می‌گیرد. از طرفی دیگر انحصارات و فساد اقتصادی که سایه بر عرصه سیاست به مکتب لیبرالیسم می‌اندازد، عامل انحطاط این مکتب است. 

وی ادامه داد: از نظر استاد مطهری همان‌طور که رقابت سیاسی در تفکر سیاسی ایشان هدایت شده، برای وصول به غایت است و رقابت اقتصادی هدایت شده را نیز مبانی اقتصاد اسلامی می‌داند. در واقع در تئوری ارزش افزوده باید مبدا واقعی مالکیت جست و جو شود.
 
لاریجانی با اشاره به تاکیدات رهبری به مبارزه با مفاسد اقتصادی و لزوم تحقق سیاست‌های کل اصل 44، ادامه داد: این دو موضوع دو رکنی هستند که باید با منطق دقیق اجرا شود تا تقرب به سنت فکری استاد حاصل گردد. قطعا این کار در درون سیستم طراحی شده محقق می‌گردد. گپ و گفت‌وگوی شعارآمیز در مبارزه با فساد یا تحقق ناقص سیاست‌های اصل 44 هرگز فضای رقابت سالم را در جهت ایجاد عدالت فراهم نمی‌کند. 

دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی با طرح این سوال که مگر اسرائیل انواع سلاح‌های کشتار جمعی و موشکی را ندارد و چرا در مورد این کشور آمریکا بی‌باکانه دفاع می‌کند؟ متذکر شد: البته حزب‌الله نیازی به چنین موشک‌هایی ندارد. چرا که مسلح به ایمان است. 

وی در پایان گفت: رژیم صهیونیستی بداند جنایات آنان در فلسطین اشغالی با چنین ترفندهای تبلیغاتی منفی نخواهد ماند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین