کد خبر: ۹۸۶۳۳۷
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۹

ترامپ ضربه خود را به پکن زد؛ سقوط فعالیت تولیدی چین

فعالیت کارخانه‌های چین طی ماه آوریل علی‌رغم تلاش‌های مداوم دولت این کشور برای تحریک اقتصاد، به پایین‌ترین سطح از دسامبر ۲۰۲۳ رسید.
ترامپ ضربه خود را به پکن زد؛ سقوط فعالیت تولیدی چین
آفتاب‌‌نیوز :

فعالیت کارخانه‌های چین طی ماه آوریل علی‌رغم تلاش‌های مداوم دولت این کشور برای تحریک اقتصاد، به پایین‌ترین سطح از دسامبر ۲۰۲۳ رسید.

بر اساس داده‌های اداره ملی آمار چین که روز چهارشنبه منتشر شد، شاخص مدیران خرید بخش تولید (PMI) که شاخصی پیشرو برای سنجش شرایط اقتصادی است، طی این ماه به ۴۹ واحد سقوط کرد؛ رقمی که به‌طور قابل‌توجهی پایین‌تر از پیش‌بینی ۴۹.۸ واحدی تحلیل‌گران بود. عدد زیر ۵۰ نشان‌دهنده انقباض در فعالیت‌های تولیدی است.

این نخستین کاهش ماهانه در بخش تولید چین در سال ۲۰۲۵ به‌شمار می‌رود. در ماه مارس، این شاخص به ۵۰.۵ واحد رسیده بود که بالاترین میزان در سال جاری میلادی بود و به‌دلیل افزایش سفارش‌ها و ارسال‌ها از سوی شرکت‌ها در آستانه اعمال تعرفه‌های متقابل از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، ثبت شده بود.

تحلیل‌گران گروه آی‌ان‌جی در گزارشی نوشتند: انتظار داریم که داده‌های تجاری ماه آوریل، بزرگ‌ترین کاهش صادرات چین به آمریکا را نشان دهد چرا که واردکنندگان در حالت انتظار باقی مانده‌اند به امید آن‌که مذاکرات تجاری منجر به کاهش تعرفه‌ها شود.

داده‌های جدید شاخص مدیران خرید در چین نشان می‌دهد که چند مؤلفه‌ی کلیدی این شاخص در ماه آوریل کاهش شدید داشته‌اند. تولید و سفارش‌های جدید نسبت به ماه قبل از آن کاهش چشمگیری داشته‌اند و سفارش‌های خارجی با سقوط به ۴۴.۷ واحد به پایین‌ترین سطح در ۱۱ ماه گذشته رسیده‌اند.

بر اساس این گزارش، اشتغال در چین با سرعت بیشتری کاهش یافته و فعالیت‌های خرید نیز برای نخستین بار در سه ماه گذشته پایین آمده است. همچنین، هزینه‌های مواد اولیه و قیمت‌های فروش نیز با سریع‌ترین نرخ در ۷ ماه گذشته کاهش یافته‌اند. اعتماد تجاری نیز به پایین‌ترین سطح در هفت ماه اخیر رسیده است.

در مقابل، شاخص مدیران خرید بخش غیرتولیدی چین در ماه آوریل مقاوم‌تر ظاهر شده و با ثبت عدد ۵۰.۴ تنها اندکی نسبت به رقم ۵۰.۸ در ماه مارس کاهش یافته است. با این حال، این داده‌ها نشان‌دهنده بیست‌وهشتمین ماه متوالی رشد در بخش خدمات هستند.

ترامپ در ماه آوریل تعرفه‌های متقابل گسترده‌ای تا سقف ۱۴۵ درصد برای واردات تمام کالا‌های چینی اعمال کرد.

در واکنش به این اقدام، پکن نیز تعرفه واردات ۱۲۵ درصدی را برای کالا‌های آمریکایی وضع کرد و وعده داد «تا پایان مبارزه خواهد کرد».

اگرچه ترامپ ادعا کرده است که مذاکرات تجاری بین دوکشور ادامه دارد، مقامات چینی بار‌ها تأکید کرده‌اند که هیچ‌گونه مذاکره‌ای در جریان نیست.

با این حال، نشانه‌هایی از احتمال کاهش تنش‌ها در جنگ تجاری دیده می‌شود. هفته گذشته، ترامپ وعده داد که تعرفه‌ها برای کالا‌های چینی را «به‌شکل چشمگیری» کاهش خواهد داد.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، با اذعان به این‌که تعرفه‌های بالا در هر دو طرف پایدار نیستند، به خبرنگاران گفت که هرچند «کاهش تنش‌ها به چین بستگی دارد»، اما آمریکا تعرفه‌ها را «یک‌طرفه کاهش نخواهد داد.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین