کد خبر: ۹۸۶۳۵
تاریخ انتشار : ۱۲ ارديبهشت ۱۳۸۹ - ۲۱:۳۰

قنبری: با چنین نرخ تورمی، نمی‌توان ادعا کرد که فاصله طبقاتی کاهش یافته است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: بانک مرکزی اخیراً اعلام کرده است که نرخ ضریب جینی در سال 87 به پایین‌ترین میزان خود در سی سال گذشته رسیده است. 

داریوش قنبری نماینده مردم ایلام در مجلس هشتم می‌گوید: نمی‌توان گفت کاهش فاصله طبقاتی به معنای کاهش فقر است. چون ممکن است که طبقات مرفه هم فقیر شده باشند و این الزاماً به معنای بهبود درآمد طبقات پایین و نشان‌گر یک تحول اقتصادی مثبت نیست.

اخیراً خبری منتشر شد که بر اساس آن، نرخ ضریب جینی در سال 87 به پایین‌ترین میزان در سی‌ سال گذشته رسیده است. کاهش ضریب جینی، به معنای کاهش فاصله طبقاتی است. از توزیع تسهیلات بانکی به سمت مناطق محروم و روستاهای کشور، واگذاری سهام عدالت و پرداخت سود آن، افزایش حقوق بازنشستگان و دلایلی از این دست، به عنوان رمز این توفیق یاد می‌شود.

داریوش قنبری در ارزیابی این خبر به فرارو گفت: من خبری از صحت و سقم آمار بانک مرکزی ندارم، اما آن‌چه که صاحب‌نظران می‌گویند افزایش ضریب جینی و سطح فقر در کشور است. در عین این که نمی‌توانیم مبالغ ناچیزی نظیر سهام عدالت را دارای چنان اثر معجزه‌آمیزی بدانیم.

وی افزود: نمی‌توان با چنین افزایش قیمتی ادعا کرد که سطح فقر کاهش داشته است. این تورم افسار گسیخته‌ای که وجود دارد، ما در اختلاف طبقاتی و فقر در کشور است. وقتی که در سال 87 شاهد تورم بالای 25 درصد در کشور بوده‌ایم، چگونه می‌توان حرف از کاهش سطح فقر و اختلاف طبقاتی زد؟ این منطقی به نظر نمی‌رسد.

عضو کمیسیون اجتماعی سپس اظهار داشت: به باور من نرخ تورم موثر بسیار بیش از آن چیزی است که بانک مرکزی اعلام می‌کند و این نرخ در 4 سال اخیر بیش از 50 درصد بوده است.

سخنگوی فراکسیون خط امام(ره)مجلس در تبیین منظور خویش از تورم موثر ادامه داد: «تورم موثر، تورمی است که در کالاهای اساسی و کالاهای مورد نیاز روزمره به چشم می‌خورد، مثل قیمت گوشت، برنج و خوراکی‌ها. اگر ما تورم خوراکی‌ها را حساب کنیم، بسیار بیشتر از رقم تورم اعلامی است.»

وی افزود: «شاید بانک مرکزی سبد کالایی دارد که کالاهای چندان موثری در آن‌ها نیست. ثابت ماندن قیمت یخچال، که در طول عمر آدم یک بار بیشتر به آن نیاز نیست، نمی‌تواند در برابر افزایش قیمت گوشت و برنج و امثالهم چندان مطرح باشد.»

نماینده مردم ایلام گفت: با چنین نرخ تورمی، نمی‌توان ادعا کرد که فاصله طبقاتی کاهش یافته است. به نظر می‌رسد باید گروهی تحقیقاتی، ادعاهای بانک مرکزی را ارزیابی کنند. به نظر من می‌رسد که اظهار نظرهای بانک مرکزی، بیشتر انگیزه‌های سیاسی دارد.

وی اضافه کرد: چیزی که عیان است، چه حاجت به بیان است. هر چه از این آمارها منتشر شود تا زمانی که مردم فاصله طبقاتی را ملموس می‌بینند، تا زمانی که قدرت خرید مردم کفاف نیازهای اساسی آن‌ها را نمی‌دهد و درصد قابل توجهی از مردم و حتی کارمندان، زیر خط فقر زندگی می‌کنند، گمان نمی‌کنم صحبت از کاهش فاصله طبقاتی، مبنای علمی و کارشناسی داشته باشد.

سخنگوی فراکسیون خط امام(ره)مجلس در این‌باره که آیا ضریب جینی، تنها مبنای ارزیابی وضعیت اقتصادی کشور است، گفت: «در این که ضریب جینی از ملاک‌های ارزیابی سطح فقر در کشور است، تردیدی نیست، اما قطعاً نمی‌شود گفت که کاهش ضریب جینی به معنای کاهش فاصله طبقاتی است. چون ممکن است که طبقات مرفه هم فقیر شده باشند و این الزاماً به معنای بهبود درآمد طبقات پایین و نشان‌گر یک تحول اقتصادی مثبت نیست.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین