کد خبر: ۹۸۷۱۰۳
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۴۵
ونس گفته "ایران باید برنامه تسلیحات‌سازی هسته‌ای خود را تعطیل کند"

معاون ترامپ: مذاکرات با ایران به‌خوبی پیش می‌رود | آنها می‌تواند برنامه هسته‌ای غیرنظامی داشته باشد

معاون رئیس جمهور آمریکا با تایید اینکه «مذاکرات با ایران به خوبی پیش می‌رود»، گفت: «پیشنهاد ما به ایران این است که شما نمی‌توانید برنامه غنی‌سازی اورانیوم که قادر به غنی‌سازی با غنای تسلیحاتی است، داشته باشید».
معاون ترامپ: مذاکرات با ایران به‌خوبی پیش می‌رود | آنها می‌تواند برنامه هسته‌ای غیرنظامی داشته باشد
آفتاب‌‌نیوز :

«جی دی ونس» معاون «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا عصر چهارشنبه در کنفرانس امنیتی مونیخ که در واشنگتن برگزار می‌شود، به مسائل مختلفی از جمله ایران پرداخت.

ونس در این جلسه در پاسخ به پرسش «ولفگانگ ایشینگر» رئیس سابق کنفرانس امنیتی مونیخ که مجری این برنامه بود، درباره گفت‌و‌گو‌ها با ایران گفت: «مذاکرات با ایران به خوبی پیش می‌رود. آنها سلاح هسته‌ای ندارند. به‌نظر من توافقی که به بازگشت ایران به عرصه تجارت جهانی منجر می‌شود قابل دسترس است.»

معاون ترامپ با اشاره به توافق هسته‌ای بین ایران و ۱+۵ در سال ۲۰۱۵ موسوم به برجام، ادعا کرد: «این توافق بسیار ضعیف بود. برجام از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری نمی‌کرد. در برجام، برخی از توانمندی‌های هسته‌ای ایران حفظ شد و به آنها اجازه می‌داد تا به سوی سلاح هسته‌ای حرکت کنند. ایران اکنون سلاح هسته‌ای ندارد»

ایران همواره تأکید کرده که سلاح هسته‌ای در دکترین نظامی یا سیاسی این کشور هیچ جایگاهی ندارد.

رقابت تسلیحاتی در منطقه برای ما و دوستان آمریکا بسیار بد خواهد بود

او اظهار داشت: «همان‌طور که رئیس‌جمهور ترامپ گفته، توافقی وجود دارد که برای ایرانیان بسیار خوب است و به بازگشت این کشور به تجارت جهانی کمک خواهد کرد. اما این توافق به‌طور کامل مانع دسترسی ایران به سلاح هسته‌ای خواهد شد و ما در حال مذاکره روی آن توافق هستیم.»

ونس در ادامه با اشاره به تهدیدات ترامپ علیه ایران ادعا کرد: «این گزینه اول است که برای ایرانیان بسیار خوب است. اما گزینه دوم، برای آنها بد خواهد بود. اما گزینه دوم، از گزینه دستیابی ایران به دستیابی سلاح هسته‌ای بهتر است، این مسئله برای آمریکا غیرقابل قبول است. دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای به رقابت تسلیحاتی خواهد انجامید. پس از ایران، کشور‌های دیگر خواستار دستیابی به سلاح هسته‌ای خواهند شد. رئیس‌جمهور ترامپ از اشاعه تسلیحات هسته‌ای بیزار است. او حاضر است با روسیه و چین مذاکره کند تا همگی تسلیحات هسته‌ای خود را کاهش دهند. به باور ما، در صورت دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، دیگر کشور‌های خاورمیانه به‌دنبال سلاح هسته‌ای خواهند رفت و این برای ما و دوستان آمریکا بسیار بد خواهد بود.»

ایران می‌تواند برنامه هسته‌ای غیرنظامی داشته باشد

او افزود: «اما باید تأکید کنم که روند مذاکرات با ایران تاکنون بسیار خوب بوده است. از عملکرد ایرانی‌ها و پاسخ آنها به برخی از نکات مطرح شده بسیار خوشحال هستیم. عمانی‌ها هم نقش بسیار سازنده‌ای ایفا کرده‌اند. اما این مذاکرات باید به نتایجی منجر شود. ایران باید برنامه تسلیحات‌سازی هسته‌ای خود را تعطیل کند. آنها می‌توانند برنامه هسته‌ای غیرنظامی داشته باشند.»

او در ادامه با اشاره به خطوط قرمز ایران از جمله مسئله برنامه غنی‌سازی اورانیوم ادعا کرد: «اما چه کشور‌هایی در جهان هستند که بدون داشتن سلاح هسته‌ای، در کنار انرژی هسته‌ای غیرنظامی، برنامه غنی‌سازی اورانیوم دارند؟ هیچ کشوری بدون داشتن سلاح هسته‌ای، برنامه غنی‌سازی اورانیوم ندارد. هیچ کشوری بدون داشتن سلاح هسته‌ای، برنامه غنی‌سازی اورانیوم توانمندی که قادر به غنی‌سازی اورانیوم تا خلوص ۹۰ درصد است، ندارد. پیشنهاد ما به ایران ساده است. شما نمی‌توانید برنامه غنی‌سازی اورانیوم داشته باشید که به شما اجازه دهد سلاح هسته‌ای داشته باشید.»

این ادعا درحالی است که کشور‌هایی مانند ژاپن، آلمان، هلند و برزیل بدون آنکه سلاح هسته‌ای در اختیار داشته باشند، برنامه‌های غنی‌سازی اورانیوم دارند.

روسیه برای پایان دادن به جنگ اوکراین، زیاده‌خواهی می‌کند

معاون رئیس جمهور آمریکا همچنین در بخش دیگری از سخنان خود در کنفرانس امنیتی مونیخ، با اشاره به جنگ اوکراین ادعا کرد: «روسیه برای پایان دادن به جنگ اوکراین، زیاده‌خواهی می‌کند. پس از رد شدن درخواست آمریکا برای آتش‌بس ۳۰ روزه توسط روسیه، اکنون ما روی دستیابی به راهکاری درازمدت متمرکز شده‌ایم.»

مسکو پیشنهاد آمریکا را به علت عدم اعمال هرگونه محدودیتی روی توانمندی اوکراین رد کرده است.

به گفته مقامات روسیه، اوکراین از این فرصت برای بازیابی توانایی از دست رفته خود استفاده خواهد کرد و برای مسکو، توافق با آتش‌بسی ۳۰ روزه بدون اعمال محدودیت بر کی‌یف، راهبردی نخواهد بود.

ونس در ادامه تصریح کرد: «روسیه باید امتیازاتی ارائه دهد.»

به باور تحلیل‌گر نشریه «پالتیکو»، سخنان ونس اشاره‌ای به آمادگی ترامپ برای افزایش فشار‌ها علیه روسیه است.

معاون رئیس جمهور آمریکا افزود: «قدم بزرگ بعدی ما این است که روسیه و اوکراین بر موضوعاتی همچون چارچوب اولیه مورد نیاز برای مذاکره با یکدیگر توافق کنند. بدون مذاکره مستقیم بین کی‌یف و مسکو، میانجی‌گری غیرممکن خواهد بود.»

چین و آمریکا درباره تایوان گفت‌و‌گو نمی‌کنند

ونس در بخش دیگری از سخنان خود، در پاسخ به سوالی درباره مسئله تایوان گفت: «هیچ گفت‌وگویی بین آمریکا و چین درباره رسیدن به توافقی راهبردی درمورد تایوان وجود ندارد.»

معاون رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه با اشاره به روابط اروپا و آمریکا گفت: «روابط اروپا و آمریکا از مسیر خود خارج شده است. اما از همگی می‌خواهم تا به مسیر خود بازگردیم.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین