اتابک نادری در نخستین روز از سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در خصوص جایگاه کتاب و کتابخونی در کشور اظهار داشت: آمار دقیقی در مورد این که کتابخوانی در کشور به چه سطحی رسیده ندارم، اما طبیعتا کتاب بخش مهمی از رشد فرهنگی جامعه ماست و جایگاه خاص خودش را دارد.
او افزود: به طور نمونه زنده یاد یدالله صمدی فیلم «پدر آن دیگری» را که آخرین فیلمش بود برگرفته از یک رمان ایرانی نوشته «پرینوش صنیعی» ساخت. چند رمان داریم که قابلیت سریال شدن و سینمای شدن را دارند. مثل کتاب «پشت چله خانه شیخ صفی» که یکی از رمانهایی است که خیلی دوست دارم.
نادری گفت: رابطه ادبیات و کتاب برای سینما و تئاتر همیشه ارزشمند بوده و این رابطه فکر میکنم در سالهای اخیر قویتر هم شده است. چقدر پرترههای قهرمانان جنگ را داریم که از کتابشان فیلم ساخته شده است. در چهل و سومین دوره جشنواره فجر دو نمایش به سفارش دبیر جشنواره داشتیم که بر اساس کتاب زندگی نامه شهدا و سرداران جنگ ساخته شده بود. طبیعی است که این حرکت به نظرم کافی نیست، اما شروع خوبی برای ما بوده است.
او درباره نقش نمایشگاه کتاب در این عرصه گفت: نمایشگاه به ذات خودش محل تلاقی این اندیشهها و ارائه دستاوردهای جدید است و طبیعتا میتواند مولفان، ناشران، هنرمندان را به هم نزدیک کند و این تبادل فکری و تجربه به شکل خوبی خودش را در نمایشگاه نشان دهد.
این بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر درباره این روزهای خود هم گفت: من در نمایش «رام کردن اسب چوبی» کار سینا رازانی در تئاتر شهر در خدمت دوستان هستم. سریال «ناریا» را هم در آنتن شبکه اول دارم. صحبتی هم برای بازی در یک سریال در نمایش خانگی شده است که کلید خورده و احتمالا تا مرداد به پروژه ملحق میشوم. سریال «اجل معلق» کار عادل تبریزی هم به زودی پخش میشود که در آنجا هم بازی داشتم و منتظرم به پخش برسد.
نادری درباره سفر خود به جمهوری آذربایجان هم گفت: همراه با برخی چهرههای دانشگاهی و هنری به عنوان هیات فرهنگی سفر ریاست جمهوری از طرف نهاد ریاست جمهوری و وزارت میراث فرهنگی به باکو دعوت شده بودیم و نشست مشترکی داشتیم. خواستیم وظیفهمان را در این تقویت ارتباط بین دولتها و ملتها درست ایفا کنیم.
او اظهار داشت: در مورد مسائل کلان روسای جمهوری دو کشور با هم صحبت کردند که درباره مرزهای زمینی، پرواز مستقیم تبریز به باکو بود که دایر شد. این دو حاصل این سفر بود. همچنین تفاهمنامههای مختلفی بین بازرگانان دو کشور منعقد شد.
نادری گفت: در حوزه فرهنگ هم طبق صحبتها، قرار است تفاهمنامههای تخصصیتری داشته باشیم. در حوزه تئاتر صحبتی با هنرمندان جمهوری آذربایجان داشتیم و این میل و رغبت بود. در دورههای اخیر گروههای تئاتر از این کشور در جشنوارههای بینالمللی ما حضور داشتند. در این سالها هم به خاطر مسائلی که بهتر میدانید کمرنگ بود و امیدوایم به وضعیت عادی برگردد. چیزی که رئیس جمهور هم گفت امید است مثل و حتی بهتر از قبل شود.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران امروز (چهارشنبه، ۱۷ اردیبهشت) با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و شماری از مدیران حوزه کتاب و نشر و با شعار بخوانیم برای ایران آغاز به کار کرد و ناشران به مدت ۱۱ روز، فرصت دارند آثار خود را در بازاری بزرگ به مخاطبان عرضه کنند.
این دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در فضای مسقف نزدیک به ۷۵ هزار متر مربع در مصلی امام خمینی (ره) برگزار میشود. در نمایشگاه کتاب سال جاری دو فضای دو هزار مترمربعی در دو سوی گنبدخانه مصلی برای بخش ناشران آموزشی تدارک دیده شده است. بخش کودکونوجوان نیز در زیرزمین شبستان شرقی با فضایی بالغ بر ۲۰ هزارمترمربع برپا خواهد شد.