کد خبر: ۹۸۸۳۹۰
تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۵

پولدار‌ها ۲۹ برابر فقرا یارانه انرژی می‌گیرند

به گفته یک استاد دانشگاه صنعتی شریف، برخورداری دهک ۱۰ پردرآمد جامعه نسبت به دهک کم درآمد از یارانه انرژی به ویژه برق ۲۹ برابر است.
پولدار‌ها ۲۹ برابر فقرا یارانه انرژی می‌گیرند
آفتاب‌‌نیوز :

 هاشم اورعی استاد تمام رشته مهندسی برق در دانشکده برق دانشگاه صنعتی شریف در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با بیان اینکه قیمت فروش برق در کشور یک دهم هزینه تمام شده است، لذا برخورداری دهک دهم جامعه یعنی دهک پردرآمد نسبت به دهک اول که کم درآمدند، از یارانه برق ۲۹ برابر است؛ بنابراین پرداخت یارانه فراوان انرژی یکسان برای همه، ما را به عدالت اجتماعی نزدیک نمی‌کند.

وی افزود: ماجرای ناترازی برق که مسئله عمومی شده و مردم با آن مواجه هستند، من شرایط را به رو به بهبود نمی‌بینم و اگر کسی بگوید ظرف ماه‌های آینده و حتی یکی دو سال آینده مشکل برق حل می‌شود، آن را صادقانه نمی‌دانم، مشکلات برق ما ساختاری است و دولت باید طی یک برنامه ۴ تا ۵ ساله پای خود را از معرکه برق کنار بکشد، در این صورت اقتصاد برق باید اصلاح شود و قیمت‌ها به سمت واقعی شدن حرکت کند.

به بیان اورعی، مادامی که همه مردم به یک نسبت از یارانه برق برخوردار می‌شوند و متوسط فروش قیمت هر کیلووات ساعت برق نسبت به قیمت تمام شده آن ۱۰ درصد است، یعنی امروز یک کیلو وات ساعت برق برق ما چند هزار تومان تمام می‌شود، در حالی که آن را به چند صد تومان می‌فروشیم.

استاد مهندسی برق در پاسخ به این پرسش که اگر قرار باشد، قیمت برق واقعی شود، عامه مردم که قدرت خرید ندارند، چه می‌شود، گفت: من با یارانه برق موافق نیستم، به طور کلی روش یارانه‌ای که الان می‌دهیم، کلی و اصطلاحا کیلویی است، آمار می‌گوید که دهک دهم جامعه که از نظر اقتصادی پر قدرت است، ۲۹ برابر دهک اول از یارانه انرژی بهره‌مند می‌شود و این موافق عدالت اجتماعی نیست.

تمام افراد جامعه نباید از یک نسبت از یارانه برق برخوردار شوند، الان آنهایی که انرژی بیشتری مصرف می‌کنند، یارانه بیشتری استفاده می‌کنند و این با عدالت اجتماعی سازگار نیست.

به گفته این استاد دانشگاه، قیمت برق باید به سمت واقعی شدن حرکت کند و دولت به طریق مناسب از قشر آسیب پذیر حمایت کند. 

اورعی تاکید کرد، اگر قرار باشد انرژی را به صورت ارزان به همه بدهیم، مصرف انرژی بی محابا بالا می‌رود، بلکه باید حمایت به شکل یارانه نقدی باشد.

وی در پاسخ به این پرسش که اگر یارانه به صورت نقدی پرداخت شود، در همان اول ماه تمام می‌شود، گفت: باید یارانه‌ها یارانه‌ای که دولت می‌خواهد به مستضعفان بدهد با تورم همراه و متصل باشد و هر سال بالا برود، ضمن اینکه روش کنونی که تمام تمرکز ما بر تولید برق است و مصرف برق را رها کرده‌ایم، نمی‌توانیم به تقاضا‌ها پاسخ دهیم و هر چقدر هم تولید کنیم، به خاطر ناترازی فزاینده هر سال کسری ما در برق بیشتر می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین