بانک مرکزی همچنین اعلام کرده که حجم کل معاملات در بازار ارز تجاری از ابتدای سال جاری تا ۲۵ اردیبهشت ۳ میلیارد و ۹۱۰ میلیون دلار بوده است.
از ابتدای سال جاری تا ۲۳ اردیبهشت ماه بانک مرکزی مبلغ ۶ میلیارد و ۵۸۶ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی و خدمات تامین کرده است. در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۱ میلیارد و ۷۸۸ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۴ میلیارد و ۵۹۳ میلیون دلار و برای خدمات ۲۰۵ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است.
بر اساس این گزارش، بانک مرکزی برای واردات کالاهای اساسی و کشاورزی ۱ میلیارد و ۴۸۱ میلیون دلار و برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۳۰۷ میلیون دلار ارز تامین کرده است.
در مجموع طی مدت مذکور ۱ میلیارد و ۷۸۸ میلیون میلیون دلار برای کالاهای اساسی و کشاورزی و دارو و تجهیزات پزشکی را با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان و با هدف حمایت از مصرفکنندگان و دسترسی اقشار جامعه به کالاهای ضروری با قیمت ارزانتر تأمین شد.
همچنین از ابتدای سال جاری تا ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ میزان کل تامین ارز صنایع مبلغ ۴ میلیارد و ۵۹۳ میلیون دلار بوده است که میزان ارز تأمینی برای گروههای «صنایع حمل و نقل و خودرو» ۱ میلیارد و ۹۵ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» ۷۷۸ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» ۴۹۹ میلیون دلار، «صنایع شیمیایی و پلیمری» ۴۹۱ میلیون دلار، «صنایع معدنی» ۲۳۲ میلیون دلار، «منسوجات و پوشاک» ۱۰۵ میلیون دلار و «سایر صنایع» ۱ میلیارد و ۳۹۳ میلیون دلار تا پایان روز ۲۳ اردیبهشت ماه سال جاری بوده است.
محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی امروز (۱۷ اردیبهشت) از برنامههای آتی مرکز مبادله ارز و طلای ایران از جمله راه اندازی بازار ارز اشخاص و فروش امتیاز صادراتی خبر داد.
به گفته فرزین، توسعه سامانه ارز تجاری از حالت بازار نقد به بازار سلف و فوروارد و پیمانهای آتی، راهاندازی بازار ارز اشخاص جهت توسعه صادرات غیرنفتی و عرضه ارز صادرکنندگان خرد به صورت طراحی امتیاز صادراتی به طوری که امکان تفکیک سیاست ارزی از سیاست تجاری به منظور تشویق صادرات از محورهای فعالیت این مرکز در سال جاری خواهد بود.
وی همچنین خواستار راهاندازی بازار ارز خدمات به صورت غیرمتمرکز بر اساس زمانبندی مشخص به طوری که کلیه نیازهای ارزی و راهاندازی بازار اسکناس مسافرتی شد.