سید محمد اتابک روز پنجشنبه در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان زنجان با بیان اینکه سیاستهای ارزی و بانکی کشور نباید در تضاد با اهداف تجاری باشد، تأکید کرد: این حق صادرکننده است که ارزی را که خود بهدست میآورد، مدیریت کند و نباید در صفهای فرسایشی اتاق مبادله یا بانکها معطل بماند.
وی با اشاره به سهم قابل توجه زنجان در حوزه تولید، صادرات و اشتغال صنعتی گفت: زنجان امروز یکی از استانهای شاخص در صادرات صنعتی کشور است؛ استانی که ۳۵ درصد اشتغال آن در بخش صنعت و معدن رقم میخورد، نمیتواند نادیده گرفته شود.
اتابک در ادامه با ابراز تاسف از نبود انسجام در سیاستگذاریهای تجاری و بانکی کشور، تصریح کرد: متأسفانه سیاستهای ارزی ما در تقابل با تجارت خارجی قرار گرفته است.
وی افزود: ارز حاصل از صادرات باید در اختیار صادرکننده بماند، نه اینکه در فرآیندهای پیچیده و فرسایشی اتاق مبادله و بانکها معطل یا درصدی از آن به بهانههای مختلف کسر شود.
وزیر صمت بابیان اینکه صادرکننده نباید قربانی ناهماهنگیهای سیاستگذارانی باشد که تجارت را از منظر غیرکارشناسی میبینند، ادامه داد: ما باید از مسیر صادرات، ارزشآفرینی کنیم، نه اینکه با بیاعتمادی، زنجیرهای تازهای بر پای آن ببندیم.
وزیر صمت گفت: تولید ما در بسیاری محصولات بیش ازحد نیاز کشور است و میتوانم نیازهای کشورهای اطراف خودمان را هم تامین کنیم.
اتابک از استقرار ۲۵ رایزن اقتصادی در کشورهای هدف صادرات خبر داد و گفت: این ظرفیت میتواند مورد استفاده صادرکنندگان قرار بگیرد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان نیز در این همایش گفت: اگر میخواهیم صادراتمان افزایش پیدا کند باید از همه امور تعهدآور و قید و بندها آزادش کنیم، در دنیا هم این موضوع را حل و فصل کردند.
صمد یوسفی اصل در بخش دیگری از سخنان خود، به طرح ایده درج برچسب خلیج فارس روی کالای تولیدی و صادراتی کشور اشاره کرد و افزود: این بهترین تبلیغ برای این موضوع است.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ثبت سفارش واردات را نباید به ارز گره بزنیم، گفت: با این روند طولانی، خیلی مشکلات برای تولیدکنندگان به وجود آمده است.
رییس اتاق بازرگانی زنجان گفت: اولویتهای تامین ارز باید به استانها تفویض شود، چرا که این مسأله در استان قابل تشخیص است.
در این مراسم از واحدهای صادرکننده برتر استان زنجان تجلیل شد.