در روزهای اخیر بیماری کرونا با زیرسویههای امیکرون که علائمی شبیه به آنفلوآنزا دارد باعث افزایش مراجعه مردم به مراکز درمانی شده به طوری که بر اساس اعلام وزارت بهداشت از هر ۱۰۰ آزمایش کرونا چهار مورد مثبت گزارش میشود.
برخی از پزشکان میگویند؛ در هفتههای گذشته، موارد ابتلا به ویروس کرونا به ویژه با زیرگونههای جدید امیکرون، در کشور روندی صعودی به خود گرفته و آمار بستری بیماران در اردیبهشت نسبت به فروردین افزایش محسوسی داشته است.
به گفته آنان، خطر ابتلا به کرونا برای سالمندان و بیماران زمینهای همچنان بسیار جدی است، با توجه به روند صعودی موارد، رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی دوباره به یک ضرورت تبدیل شده است.
در همین راستا علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در روزهای اخیر با ارسال نامهای به معاونان بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی بر لزوم تشدید اقدامات مراقبتی در برابر بیماریهای حاد تنفسی، به ویژه کووید-۱۹ و آنفلوآنزا تأکید کرده است.
وی تصریح کرد: برای افرادی که دچار ضعف سیستم ایمنی هستند همچنین برای افراد مبتلا به بیماریهای مزمن کلیوی، ریه یا سرطان تزریق واکسن آنفلوآنزا ضروری است.
وی توصیه کرد: وقتی در منطقهای این بیماری شیوع یافت افراد مبتلا باید از ماسک استفاده کنند.
در مجموع از نظر پزشکان و متخصصان بهترین راه حل برای دور ماندن از بیماری رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
پیشگیری از آنفلوآنزا و کرونا با رعایت سادهترین اصول بهداشتی
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به گردش ویروسهای تنفسی همچون آنفلوانزا و کرونا در محیط تاکید کرد: بهترین راه برای پیشگیری از عفونتهای تنفسی رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
سید سعید هاشمی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا در این زمینه با اشاره به گردش ویروسهای تنفسی همچون کرونا در محیط افزود: بهترین راه برای پیشگیری از عفونتهای تنفسی رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
وی، بهداشت تنفسی را پوشاندن دهان و بینی با آرنج خم شده یا دستمال کاغذی در هنگام عطسه و سرفه عنوان کرد و گفت: بلافاصله پس از سرفه و عطسه، دستمال کاغذی را به طور صحیح دور بیاندازند.
هاشمی با تاکید بر ضرورت استفاده از ماسک در بیماران مبتلا به عفونتهای تنفسی، تصریح کرد: فردی که احساس ابتلا به بیماری دارد باید ضمن رعایت فاصله اجتماعی با دیگران به طور صحیح از ماسک استفاده کند تا از انتقال بیماری به سایرین به ویژه گروههای حساس (سالمندان، کودکان و افراد دارای ضعف سیستم ایمنی) پیشگیری شود.
وی از شهروندان خواست درصورت احساس بیماری در خانه مانده و تا حد امکان از حضور در اجتماعات، جلسات و اماکن عمومی خودداری کنند و در صورت بروز نشانهها و علایمی مانند تب، سرفه یا تنفس سخت مراجعه افراد به پزشک الزامی است.
هاشمی، شستو شوی مرتب و کامل دستها با آب و صابون یا محلولهای ضدعفونی کننده حاوی الکل را بخش دیگری از فرهنگ خودمراقبتی برای پیشگیری از بیماریهای واگیر برشمرد و گفت: لمس چشمها، دهان و بینی با دستهای آلوده باعث ورود ویروسها به بدن افراد و ابتلا به کرونا میشود و افراد ضمن شستوشوی مرتب و صحیح دستها از لمس چشمها، دهان و بینی خود با دست آلوده پرهیز کنند.
ضرورت استفاده از ماسک در اماکن پر تردد
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران نیز افزود: بیماری کرونا در کشور بومی شده و شمار ابتلا به آن نسبت به ماه گذشته افزایش یافته که لازم است اصول بهداشتی رعایت شود.
ایرج خسرونیا با اشاره به افزایش سه درصدی مراجعه به مراکز درمانی به علت ابتلا به کرونا، گفت: استفاده از ماسک در امکان شلوغ و اجتماعات ضروری است.
وی اظهار داشت: علایم کرونا شبیه سرماخوردگی بوده و با استخوان درد، تب، بدن درد خود را نشان میدهد و بهتر است و دوره نقاهت به صورت معمول ۷ تا ۱۰ روز به طول میانجامد.
خسرونیا با بیان اینکه در صورت بروز علایم یاد شده از روبوسی و رفت و آمد با دیگران پرهیز شود، اظهار داشت: مسافرتهای بین کشورها نیز از عوامل افزایش بیماری کرونا است و هواپیما، اتوبوس و مترو شایعترین مکان برای انتشار آلودگی کرونا بوده و بهتر است افراد در تردد این مکانها حتما از ماسک استفاده کنند.