مجتبی رفیقدوست افزود: با توجه به ادامه شرایط ناپایدار جوی و وزش طوفانهای گرد و خاک در منطقه سیستان، مردم باید از ترددهای غیرضروری در فضای باز خودداری کرده و توصیههای بهداشتی را جدی بگیرند آلودگی شدید هوا بهویژه برای گروههای در معرض خطر مانند بیماران قلبی و ریوی، سالمندان، کودکان و جانبازان شیمیایی میتواند پیامدهای جدی به همراه داشته باشد.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زابل اظهار کرد: در چنین شرایطی لازم است مردم در منزل بمانند، درب و پنجرهها را بسته نگاه دارند و از قرار گرفتن در معرض مستقیم هوای آلوده پرهیز کنند.
وی توصیه کرد افرادی که ناگزیر به حضور در فضای باز هستند، حتماً از ماسکهای فیلتردار ویژه گرد و غبار استفاده کنند و در صورت نبود این نوع ماسکها، با قرار دادن دستمال مرطوب بر روی دهان و بینی، میزان ورود ذرات معلق را کاهش دهند.
رفیق دوست بر رعایت نکات تغذیهای در این ایام تأکید کرد و گفت: مصرف مایعات فراوان، لبنیات کمچرب و سبزیجات تازه میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن و دفع آلایندهها کمک کند.
وی افزود: برای پیشگیری از عوارض ناشی از آلودگی هوا، پرهیز از غذاهای چرب، شستوشوی مرتب دهان و بینی و پوشاندن صحیح مواد غذایی در معرض هوا، توصیه میشود.
وی با اشاره به کاهش دید در سطح معابر و جادهها خاطرنشان کرد: رانندگان در صورت ضرورت سفر، با احتیاط کامل، رعایت سرعت مطمئنه و رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی حرکت و در صورت شدت گرفتن پدیده گرد و خاک، خودرو را در مکان امن متوقف کنند.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زابل از مردم خواست در روزهایی که طوفانهای گرد و خاک سلامت عمومی را تهدید میکند، با پرهیز از بیتوجهی نسبت به هشدارهای بهداشتی، در جهت حفظ ایمنی خود و دیگران همکاری لازم را داشته باشند.
منطقه سیستان در شمال سیستان و بلوچستان در روزهای گذشته با پدیده طوفان و وزش باد شدید همراه بوده است به گونهای که در برخی مناطق شعاع دید به کمتر از ۷۰ متر رسیده و بر اساس پیشبینیهای هواشناسی، این شرایط بحرانی با وزش بادهای شدید و خیزش گردوخاک تا اواسط هفته آینده ادامه خواهد داشت.