بعد از پایان بیستوچهارمین دوره رقابتهای لیگ برتر، امیر قلعهنویی ۲۰ بازیکن را به اردوی اولیه تیم ملی فوتبال برای ۲ تقابل پایانی در رقابتهای انتخابی جام جهانی دعوت کرد. بر خلاف دورههای گذشته، تیم ملی فوتبال دیگر در هفتههای پایانی استرس صعود به جام جهانی را ندارد و صعود یوزها به این رقابتها قطعی شده است.
آغاز جنجال با غیبت آقای پاس گل لیگ ۲۴
به گفته کادرفنی و بازیکنان تیم ملی، نتیجه این ۲ دیدار اهمیت بالایی برای بهبود جایگاه ایران در رنکینگ فیفا دارد و تیم ملی با تمام توان در ۲ دیدار پایانی مقابل تیمهای ملی قطر و کرهشمالی به میدان میرود. در حالی که اغلب حواشی و اتفاقات جنجالی در جریان مسابقات صورت میگیرد، اما حواشی برای تیم ملی فوتبال ایران در آغاز اردوی اولیه بازیکنان شروع شد؛ جایی که این اردو با غیبت یک بازیکن و با حضور ۱۹ بازیکن آغاز شد. هیچ یک از مسئولین تیم ملی فوتبال نیز جوابی برای دلیل این غیبت نداشتند. حتی مهدی محمدنبی که مسئولیت مدیریت تیم ملی را هم برعهده دارد نیز از دلیل عدم حضور این بازیکن ابراز بیاطلاعی کرد.
مهدی ترابی آقای پاس گل این فصل از رقابتها یکی از جنجالیترین تصمیمهای دوران بازیگری خودش را گرفت و بدون هیچ توضیح رسمی و بدون اطلاعرسانی به کادر فنی حاضر نشد در تمرینات تیم ملی فوتبال شرکت کند. سرانجام پس از گذشت ۳ روز از غیبت ترابی امیرقلعهنویی سرمربی تیم ملی فوتبال تصمیم گرفت یک بازیکن را جایگزین ترابی کند.
تصمیم جالب قلعهنویی برای انتخاب جانشین ترابی
تصمیم سرمربی تیم ملی برای جایگزین ترابی نیز جالب بود و محمدحسین صادقی، وینگر جوان هوادار برای اولینبار به اردو تیم ملی دعوت شد. دقیقا قبل از این دعوت این بازیکن جوان، مورد توجه باشگاههای استقلال و پرسپولیس قرار گرفته بود و مدیران سرخابیها در حال مذاکره با این بازیکن جوان بودند. قطعا دعوت شدن صادقی روی این مذاکرات و مبلغ قرارداد این بازیکن تاثیرگذار خواهد بود، اگرچه بعید به نظر میرسد که وینگر جوان تیم سقوطکرده هوادار در فهرست نهایی قلعهنویی حضور داشته باشد، اما همین دعوت نیز تاثیر زیادی بر روی آینده او میگذارد.
حمایت از همبازی و مصاحبهای جنجالی
ترابی و اسماعیلیفر بعد از اینکه امیر قلعهنویی هدایت تیم ملی فوتبال را بر عهده گرفت، رفته رفته جایگاه خودشان را تیم ملی از دست دادند. دانیال حتی با وجود درخشش در لباس تراکتور باز هم در فهرست تیم ملی حضور نداشت جایی که آریا یوسفی و یعقوب براجعه در این پست به تیم ملی فوتبال دعوت شدند. قلعهنویی، اما آقای پاس گل لیگ را به این اردو دعوت کرد و همه انتظار داشتند که با توجه به آمادگی بالای این ستاره، او بتواند در ۲ بازی پایانی لیگ با ارائه یک نمایش درخشان جایگاه خودش را برای حضور در ترکیب اصلی برای جام جهانی تثبیت کند، اما شرایط کاملاً متفاوت از آنچه تصور میشد، رقم خورد.
تراکتور که موفق شد بعد از ۵۵ سال سرانجام در این فصل مقتدرانه به عنوان قهرمانی دست پیدا کند، با ۶ بازیکن بیشترین نماینده را در لیست اولیه تیم ملی فوتبال داشت. علیرضا بیرانوند، شجاع خلیلزاده، عارف آقاسی، مهدی ترابی، مهدی هاشمنژاد و امیرحسین حسینزاده نماینده قهرمان لیگ برتر در تیم ملی بودند. در حالی که گفته میشد یکی از دلایل عدم حضور ترابی حمایت از دانیال اسماعیلیفر همبازی خود در تراکتور است، آقای پاس گل لیگ برتر تصمیم گرفت در یک مصاحبهای جنجالی پیرامون عدم حضورش در تیم ملی صحبت کند. ترابی در گذشته نیز سعی داشت در لفافه انتقاداتی را هم نسبت به وضعیت خود در تیم ملی داشته باشد، اما اینبار کاملا واضح انتقاد کرد.
البته پیش از این نیز دانیال اسماعیلیفر در برنامهای تلویزیونی به شدت کادرفنی تیم ملی را مورد نقد قرار داد و اعلام کرد که حداقل یک بار هم که شده باید به اردوی تیم ملی دعوت میشد.
عمداً نیامدم تا صدای اعتراض شایستهها باشم!
ترابی در رابطه با دلایل عدم حضورش در تمرینات تیم ملی اظهار داشت: متاسفانه آیتمها و ملاکهای دعوت به اردوی تیم ملی، ملاکهای ورزشی و واقعی نیست و آیتمهای جهانی که بر حسب این آیتمها بازیکنها به تیمهای ملی در همه جای دنیا دعوت میشوند، بر محیط ورزشی ما حاکم نیست، بلکه یک سری رفتارهای شخصی از جمله چشم و اَبروی مَن و یکی دیگه ملاک دعوت هست که نتیجهاش شده یک عمر حسرت مردم عزیزمان و شرمندگی ما بازیکنان در مقابل مردمی که هزار درصد حق دارند.
ستاره سابق تیم فوتبال پرسپولیس و این فصل تراکتور در ادامه گفت: میگویید نه! شما بگویید چه دلیل فنی وجود دارد که من الان دعوت شدم، ولی اردوی قبلی نه! ختم کلام این که هیچ دلیلی خاص دیگری وجود نداشت. خودم عمدا نیامدم به اردو اینهم به آن در! شخصی کاری و ملاکهای چشم و اَبرویی باید کنار برود و این فقط حرف من نیست، حرف خیلی از بچههای با لیاقت دیگهای هم هست که خسته شدند از سکوت در مقابل شخصیکاریها و خط کشیهای غیر ورزشی. من هیچ انتظاری هم ندارم از اینکه حتما من را به اردوی تیم ملی دعوت کنند.
کودتای پرسپولیسیهای سابق علیه ژنرال
حالا به نظر میرسد ستارههای سابق تیم فوتبال پرسپولیس بر علیه امیر قلعهنویی سرمربی تیم ملی فوتبال قیام کردند. جرقه اولیه این اتفاق را را هم احمد نوراللهی زد؛ جایی که بعد از دیدار تیم ملی ایران مقابل هنگکنگ در مرحله مقدماتی جام جهانی، به دلیل عدم تمکین از دستورات کادر فنی و مسائلی انضباطی از تیم ملی کنار گذاشته شد. در ابتدا شاید به نظر میرسید که بعد از گذشت چند هفته یکبار دیگر نوراللهی بتواند به تیم ملی برگردد، اما حتی با وجود درخشش خیرهکننده نوراللهی در لیگ امارات، ستاره سابق تیم فوتبال پرسپولیس تاکنون هرگز فرصت پوشیدن پیراهن تیم ملی را پیدا نکرد.
گفته میشد که نوراللهی برای بازگشت به تیم ملی باید عذرخواهی کند، اما این بازیکن بارها اعلام کرده که این کار را نخواهد کرد.
بعید به نظر میرسد که بعد از این مصاحبه ترابی، این بازیکن بتواند تا زمانی که قلعهنویی هدایت تیم ملی را بر عهده دارد، لباس تیم ملی فوتبال را بر تن کند و باید دید که آیا در ادامه بازیکنان دیگری نیز به این کودتا پرسپولیسهای سابق علیه ژنرال اضافه میشوند یا خیر؟
در انتظار واکنش قلعهنویی به اتهامات
باید دید سرمربی تیم ملی فوتبال ایران در دومین دوره هدایت یوزها به این اظهارات و اقدام ترابی چه واکنشی نشان میدهد. قطعا اولین واکنش فدراسیون این خواهد بود که هیچ بازیکنی نباید برای پوشیدن لباس تیم ملی بهانه بیاورد. تجربه نشان میدهد که نظم یکی از خط قرمزهای قلعهنویی است و به هیچ وجه با بازیکنانی که نظم تیمی را زیر پا میگذارند، مماشات نمیکند.
اگر این اتفاقات بین بازیکن و باشگاه خود باشد در نهایت به قطع همکاری منجر میشود، اما وقتی موضوع تیم ملی فوتبال ایران در میان باشد کاملا ماجرا فرق میکند. در همه جای دنیا حضور بازیکن در تیم ملی یک وظیفه ملی است و بازیکن در بدترین شرایط نیز نمیتواند چنین رفتاری از خود نشان دهد.
قلعهنویی و فدراسیون فوتبال باید به صورت شفاف در رابطه با صحبتهای ترابی توضیحاتی ارائه دهند تا هواداران تیم ملی به خوبی بتوانند در این رابطه قضاوت کنند، چرا که تیم ملی فوتبال تنها متعلق به مردم است و هیچ فردی نمیتواند ادعای مالکیت کند.