کد خبر: ۹۹۱۵۷
تاریخ انتشار : ۱۹ ارديبهشت ۱۳۸۹ - ۱۸:۰۲

بهمنی: ایران جزو 8 كشوری است كه توانسته است تورم خود را كنترل كند

شايعه بركناری‌ام كذب محض است
آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: محمود بهمنی رئيس كلی بانک مركزی در همایش تهدیدهای صادرات و سرمایه‌گذاری و بازتاب مناسب به آنها گفت: درباره آخرین جلسه‌ای كه در اجلاس جهانی بانک جهانی برگزار شد آخرین اطلاعات به دست آمده به این شرح است: گزارش فوریه 2010 وال استریت جورنال 6 بانک آمریكایی برشكسته شدند.
 این امر به دنبال برشكستگی 140 بانک در سال گذشته رخ داد. به راحتی می‌توان پیش‌بینی كرد كه شاهد ورشكستگی 200 بانك دیگر باشیم. در ماه نخست سال 2010 نزدیك به15 بانک دیگر آمریكا برشكسته شدند. 

وی افزود: كشور چین به عنوان یک صادركننده بزرگ در سال گذشته توانست از آلمان پیشی بگیرد صادرات آلمان به میزان 18،4 درصد در سال گذشته كاهش داشت در حال حاضر دولت چین با فروش 34 میلیارد دلار اوراق غرضه در بازار ژاپن، این كشور را بزرگترین بدهكار آمریكا می‌كند. 

به گفته رئیس كل بانک مركزی بزرگترین دغدغه آمریكا در حال حاضر یافتن منابع است كارشناسان می‌گویند فدرال رزرو آمریكا بزودی بهره خود را افزایش خواهد داد. 

همچنین نرخ تنزیل از 1،2 درصد به 1.4 درصد افزایش خواهد داشت. 

وی افزود: كشور یونان، اسپانیا، پرتقال اخیرا دچار بحران شده‌اند به طوری كه تصویر آن به اقتصاد جهانی غیرقابل انكار است. بنابراین صادركنندگان ما باید به این امر توجه داشته باشند در حال حاضر بدهی یونان 405،7 میلیارد دلار است در حالی كه این رقم معادل 125 درصد تولید ناخالص داخلی كشور یونان است. 

بهمنی افزود: در سال 2008 میزان تولید ناخالص داخلی یونان 143 میلیارد دلار بود كه با دو درصد كاهش در سال 2009 مواجه شد كه این امر یورو را به خطر می‌اندازد در حال حاضر 26 درصد ذخایر ارزی یونان به صورت یورو است. 

به گفته وی به دلیل بحران به وجود آمده در كشورهای اخیر رشد اقتصادی اتحادیه اروپا مجددا دچار چالش جدیدی خواهد شد. 

او در ادامه به دلایل بحران پیش آمده در منطقه یورو اشاره كرد: كسری بودجه یونان، سفته‌بازی در معاملات سوداگرانه منجر به ایجاد این بحران شد در نتیجه دولت یونان به میزان 45 میلیارد یورو برای نجات خود در مرحله اول كمک مالی خواسته است. نكته دیگر اوراق غرضه یونان به میزان 15،3درصد است كه این امر به دلیل ریسک بالای این كشور تحقق یافته است. 

او در ادامه گفت: یونان در سال 2009 در رتبه 81 كشورهای جهان از نظر شاخص آزادی اقتصادی بود كه در حال حاضر در پایین‌ترین رده قرار دارد. 

به گفته وی كشورهایی كه در نظر داشتند ذخایر ارزی خود را از دلار به یورو تغییر دهند با شرایط فعلی ترجیح دادند ذخایر خود را همچنان به دلار نگه دارند.
 
وی با اشاره به تبعات بحران پیش آمده در كشور یونان و تاثیر آن بر صادركنندگان ایرانی گفت: صادركنندگان ایرانی در قبال صدور كالاهای خود به برخی از كشورهای یورو با كاهش ارزش یورو مواجه شده‌اند كه این امر فعالیت آنها را متاثر خواهد كرد بنابراین وزارت بازرگانی باید تمهیداتی را برای حمایت از این گروه از صادركنندگان به عمل آورد. 

وی گفت: در برنامه چهارم پیش‌بینی شده كه بانک مركزی باید اقداماتی را مدنظر قرار دهد تا دارایی‌های خارجی این بانک افزایش نیابد. اگر بخواهیم دلارهای نفتی دولت را بگیریم و در ازای آن ریال به دولت بدهیم باید اسكناس چاپ كنیم كه این امر منجر به تورم خواهد شد كه تورم ایجاد شده در این بخش مجددا صادركنندگان را تحت تاثیر قرار خواهد داد. 

وی ادامه داد: اگر قیمت ارز بیش از اندازه افزایش یابد قیمت كالاهای تولیدی را افزایش خواهد داد. 

بهمنی گفت: اینطور نیست كه بخواهیم ارز را در بازار بیش از اندازه تزریق كنیم تا قیمت آن كاهش یابد برخی افراد می‌گویند چرا بهای دلار 500 تومان نیست اگر ما بخواهیم ارز را بیش از اندازه پایین بیاوریم با این اقدام صادرات متوقف می‌شود و سرمایه كشور به خارج می‌رود در حال حاضر قیمت ارز ما شناور مدیریت شده است. بانك مركزی بر آن است تا در صورتی كه قیمت ارز افزایش یابد جلوی آن را نگیرد. 

وی در خصوص افزایش سرمایه بانک‌ها گفت: لایحه افزایش سرمایه بانک‌ها سه سال است كه ارائه شده اما هنوز به تصویب نرسیده است. 
این در حالی است كه بانک‌ها نیاز به افزایش سرمایه دارند زیرا سیستم بانكی كل منابع خود را به میزان 104،3درصد به اعطای تسهیلات اختصاص داده و دیگر منابعی در اختیار ندارد. 

بهمنی در ادامه به میزان نقدینگی نیز اشاره كرد: نقدینگی در پایان سال 88 به 233 هزار میلیارد تومان نیز رسید كه این نشان از در پیش گرفتن سیاست‌های انبساطی در بانک مركزی است در پایان سال 87 نقدینگی حدود 15،9 درصد بود در حال كه در پایان سال 88 به 23،9 درصد افزایش یافته است. 

به گفته رئیس كل بانک مركزی ما باید در اقتصاد ثبات نسبی ایجاد كنیم كه هم‌اكنون به این ثبات رسیده‌ایم. 

تورم نكته دیگری بود كه بهمنی در پایان به آن اشاره كرد: تورم در پایان سال 87 حدود 25،4 درصد بود كه در پایان سال 88 به 10،8 درصد رسید این موضوع در بانک جهانی مد نظر قرار گرفته شد ایران جزو 8 كشوری است كه توانسته است تورم خود را كنترل كند. 

او در خصوص عامل مهمی كه منجر به كاهش تورم شد گفت: ساماندهی بازارهای غیرمتشكل پولی در كاهش نرخ تورم تاثیر بسزایی داشت. برخی از موسسات مالی و اعتباری و قرض‌الحسنه دریافت می‌كردند و تسهیلات را با نرخ سود 30 درصد به افراد پرداخت می‌كردند.


همچنین محمود بهمنی امروز در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش فارس در مورد رفتن وی از بانک مركزی و آمدن جهرمی به این بانک اظهار داشت: اینجانب كارها را انجام داده‌ام و آماده تحویل تمامی امور هستم. اما شایعات بركناری بنده كذب محض است. 

بهمنی ادامه داد: رابطه بنده با رئیس‌جمهور مناسب است و تا شخص رئیس‌جمهوری نظری در این خصوص نداشته باشد به فعالیت خود ادامه می‌دهم. 

وی با تاكید بر اینكه رئیس جمهوری نظری مبنی‌بر جابه‌جایی وی ندارد، گفت: برخی از دوستان بی‌انصاف هستند چرا كه در شب انتخابات اعلام كردند اینجانب استعفا داده‌ام و بعد از چند ماه اعلام كردند كه بركنار شده‌ام؛ در حالی‌كه هیچ‌كدام از این اتفاق‌ها نیفتاده بود. وی در ادامه گفت: من تا این لحظه هیچ اطلاعی برای آمدن آقای جهرمی به بانک مركزی ندارم و كسانی كه خیلی پیگیر این خبر هستند باید از ایشان بپرسند كه آیا اصلا درخواستی برای ورود به این بانک داشته یا نداشته است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین