کد خبر: ۹۹۲۱۷
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۸۹ - ۱۱:۳۳

مهمان‌پرست: قدرتمندترین کشور منطقه هستیم؛ در صدساله اخیر هیچ‌گاه تا این اندازه تعیین کننده نبودیم

ما باید با مردم دنیا حرف بزنیم و دیدگاه‌های‌مان را به آنان بگوییم
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رامین مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان ـ که روز یک‌شنبه در جمع طلاب مدرسه مروی تهران سخنرانی می‌کرد، خاطرنشان کرد: در مقطعی که حضور داریم مهم‌ترین بحث ما با کشورهای دنیا بحث جنگ نرم است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی دشمنان نظام انواع اقدامات تخریبی علیه ملت ما به کار گرفتند. آن‌ها درگیری‌های قومی در داخل کشور، ترور شخصیتی و ترور فیزیکی، جنگ تحمیلی هشت ساله، فشارهای اقتصادی و انزوای سیاسی توسط عوامل وابسته خود را در دستور کارشان قرار دادند و در هنگام انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم موضوع ایجاد اختلاف میان مردم ما در داخل کشور و جنگ نرم وسیع و گسترده را دنبال کردند. 

او افزود: در این مقطع، ما شاهد درگیری تمام‌ عیار هستیم، جنگ نرم گسترده‌ای روبه‌روی ماست که با رسانه‌های بسیار قدرتمند، سازمان‌های غیردولتی و موسسات مطالعاتی که ایجاد کردند دائما در جهت ایجاد شبهه و اختلاف میان مردم ما و کشورهای همسایه و منطقه هستند. 

مهمان‌پرست گفت: ایراد اتهامات به فعالیت‌های کشورمان به ویژه در حوزه‌های علمی، هسته‌ای و دفاعی و ایجاد چهره‌ای هراسناک از نظام ما از برنامه‌هایی است که آن‌ها برایش تلاش می‌کنند. در جنگی که قرار گرفته‌ایم باید مقابله‌ای اثرگذار داشته باشیم. 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان تاکید کرد:‌ در حال حاضر مخاطب اصلی باید افکار عمومی مردم دنیا باشد. ما باید با مردم دنیا حرف بزنیم و به اشکال مختلف دیدگاه‌های‌مان را به آنان بگوییم. باید برای تصمیمات و سیاست‌های خود استدلال، ملاحظات و منطق‌مان را بیان کنیم. هر جا بتوانیم منطق‌مان را به اطلاع مردم جهان برسانیم با ما همراهی می‌کنند و از سیاست‌های ما دفاع می‌کنند. 

مهمان‌پرست گفت: در دنیای امروز رسانه‌های بزرگ تسلط خود را در افکار عمومی تثبیت کرده‌اند و برای القای هر شبهه‌ای سعی می‌کنند زمینه‌سازی آن را در افکار عمومی ایجاد کنند. باید از تمام ظرفیت رسانه‌های داخلی‌مان استفاده کنیم. 

وی با بیان این که صحنه‌ی سیاست خارجی، صحنه‌ی دفاع از هویت و منافع ملی‌مان است، گفت: بخش دیگری که می‌توانند پیام نظام را به گوش مردم دنیا برسانند مرکزهای علمی، دانشگاهی و حوزوی ما هستند. همه کسانی که می‌توانند در افکار عمومی مردم جهان تاثیرگذاری داشته باشند باید بسیج شوند. 

وی موسسات غیردولتی و NGOها را از دیگر عوامل موثر در حوزه‌ی دیپلماسی عمومی دانست و گفت: مقام معظم رهبری بارها به موضوع اهمیت دیپلماسی عمومی اشاره کرده‌اند و در آخرین جلسه‌ای که با ایشان داشتیم، به این موضوع تاکید جدی داشتند. 

مهما‌ن‌پرست با بیان این که اگر مردم دنیا حرف‌های ما را بشنوند، با ما همراهی می‌کنند، خاطرنشان کرد: اگر در کشورهای غربی افکار عمومی مورد توجه قرار گیرند و استدلال‌های ما را بشنوند، دولت‌های‌شان را برای برخی از تصمیمات‌شان تحت فشار می‌گذارند. دولت‌ها تا زمانی که نتوانند افکار عمومی را با خود همراه کنند نمی‌توانند اهداف‌شان را دنبال کنند. 

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: در بحث جنگ نرم و دیپلماسی عمومی، هیچ منطقه‌ای را مستثنی نمی‌دانیم؛ از هر موقعیت و فرصتی برای این که مطالبات‌مان را به صورت شفاف دنبال کنیم و منطق‌مان را که منطق برتر است اعلام کنیم باید استفاده کنیم. بخشی می‌تواند در قالب مواضع رسمی و بخش دیگر در قالب نشست‌های بین‌المللی و یا اعلام مواضع توسط سایر نهادهای مردمی باشد. 

مهمان‌پرست در ادامه در پاسخ به پرسش یکی از طلاب مبنی بر این که چه اقداماتی در مورد برخوردهایی که گاه با دیپلمات‌های کشورمان در برخی از کشورها انجام می‌شود می‌کنید؟ ‌گفت: یکی از کارهایی که در چارچوب جنگ نرم تعریف می‌شود این است که نشان دهند کشور ما مورد توجه جامعه‌ی جهانی نیست و آن را در عمل با انزوای سیاسی مواجه کنند. در این چارچوب آن‌ها برای ما در نقاط مختلف دنیا درگیری و تنش ایجاد می‌کنند این توطئه در قالب جنگ نرم مطرح می‌شود، این احساس را ایجاد می‌کنند گویی ما با همه‌ی کشورهای دنیا درگیریم و هر جا وارد می‌شویم تنش ایجاد می‌شود و مزاحم نظم بین‌المللی هستیم. 

وی تاکید کرد: ما نباید وارد این بازی شویم که آن‌ها طراحی کرده‌اند و وارد درگیری شویم که نتیجه‌ی آن ایجاد فضایی باشد که خواست آن‌هاست. 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطرنشان کرد: باید پرسید چرا این‌قدر توطئه‌ها شدت یافته است؛ زیرا جمهوری اسلامی ایران تبدیل به قدرت برتر شده است و در منطقه تعیین کننده معادلات است. ایران در حوزه‌ی بین‌المللی سردمدار جریان فکری است این حرکت ریشه گرفته و نمی‌تواند حذف شود. 

وی در عین حال گفت:‌ اگر کشوری رفتار غیردیپلماتیک داشته باشد؛ حتما با آن برخورد می‌کنیم و اگر اظهاراتی علیه ملت ما گفته شود حتما پاسخ مناسب خواهیم داد. 

او در ادامه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر علت سفر  احمدی‌نژاد به نیویورک و شرکت در کنفرانس بازنگری ان‌.پی‌.تی،‌ با بیان این که موضوع خلع سلاح امروز یکی از مهم‌ترین مباحث روز بین‌المللی است، یادآور شد: اجلاسی در واشنگتن با موضوع امنیت هسته‌یی برگزار شد و در آن اعلام کردند ما نگران امنیت مواد هسته‌یی هستیم. اگر گروه‌های تروریستی به مواد هسته‌ای دست یابند امنیت جهان را به خطر می‌اندازند. ما سلاح هسته‌یی داریم و می‌دانیم چگونه امنیت آن را حفظ کنیم. باید مانع کشورهایی مانند ایران و پاکستان و برخی دیگر کشورها شد چرا که منطقه‌ی آن‌ها تروریسم‌پرور و ناامن است! باید جلوی‌شان را بگیریم، ممکن است گروه‌های تروریستی به سلاح‌هایی که آن‌ها دارند دسترسی پیدا کنند و امنیت دنیا را به خطر بیندازند. 

وی تاکید کرد: اجلاس خلع سلاح تهران مانع بسیاری از توطئه‌ها شد در اجلاس خلع سلاح که با حضور مقامات رسمی و چهره‌های برجسته‌ی کشورهای مختلف برگزار شد، به موضوع خلع سلاح، منع اشاعه و ضرورت استفاده صلح‌آمیز کشورها از موضوع هسته‌یی پرداختیم. 

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه با اشاره به اجلاس بازنگری ان‌.پی‌.تی در نیویورک گفت: آن‌ها می‌خواستند از این اجلاس به چند هدف برسند؛ اول این که پروتکل الحاقی را برای همه اعضا اجباری کنند، هر کس عضو ان‌.پی‌.تی هست موظف شود پروتکل الحاقی را اجرا کند یعنی هر زمان که آژانس خواست از هر نقطه‌ی کشور بازدید کنند و کسی حق اعتراض ندارد و یا این که با هر فردی که خواستند مصاحبه و سوال و جواب کنند که مستقیما با امنیت ملی کشورمان ارتباط خواهد داشت. آن‌ها می‌خواستند در عین حال تصویب کنند که هیچ کشوری حق خروج از ان‌.پی‌.تی را ندارد؛ اما اشاره نمی‌کردند که اعضای خارج از معاهده ان‌.پی‌.‌تی باید به این معاهده بپیوندند. 

وی در ادامه با بیان این که اعلام حضور رییس‌جمهوری کشورمان در آخرین لحظات در این کنفرانس، آن‌ها را غافلگیر کرده بود، گفت: اولین سخنرانی در این اجلاس، بسیار مهم بود زیرا جهت حرکت اجلاس ر ا تعیین می‌کرد. سخنرانی رییس‌جمهور به عنوان اولین سخنرانی با پیشنهادهای مشخص و راهکارهای منطقی و روشن جو جلسه را تغییر داد و باعث شد 9 کشور خاص جلسه را ترک کنند که آمریکایی‌ها برای این که کشورهای دیگر نیز این اقدامات را انجام دهند تلاش زیادی کردند؛ اما 183 کشور جلسه را ترک نکردند و امروز باید گفت نسبت به اقدامات اسراییل و سلاح‌های کشتار جمعی آن حساسیت کافی ایجاد شده است. فشار شدیدی روی اسراییل است که باید فعالیت‌های هسته‌یی‌اش مورد بازرسی قرار گیرد. 

وی هم‌چنین در پاسخ به پرسش دیگری در مورد نقش حوزه‌های علمیه در سیاست خارجی کشور گفت: صرف نظر از این که نظام جمهوری اسلامی ایران،‌ نظامی اعتقادی است و پایه‌های آن بر اساس نقطه نظرات مراجع بزرگ شکل گرفته و آن‌ها در آن نقش دارند، باید گفت حوزه‌های عملیه تاثیرگذاری‌شان بسیار زیاد است. البته رسانه‌ها تاثیرگذار هستند؛ اما وقتی استاد دانشگاه به مسأله‌ای می‌پردازد جنبه علمی نیز اضافه می‌شود ولی زمانی که عالم مذهبی مطلبی را عنوان می‌کند جنبه اعتقادی نیز به آن افزوده می‌شود. 


مهمان‌پرست در پاسخ به پرسش دیگری در مورد اقدامات دستگاه دیپلماسی کشورمان در مورد برخی از سفارتخانه‌های خارجی در ایران به ویژه پس از انتخابات ریاست جمهوری گفت: کوچک‌ترین تحرک دیپلمات‌های خارجی زیر نظر است. تمام تحرکات و رفتارها را زیر نظر داریم و چنان‌چه تخلفی انجام شود برخورد محکم و قاطعی صورت می گیرد. 

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت: ما در شرایطی به سر می‌بریم که قدرتمندترین کشور منطقه هستیم و در طول تاریخ چند صدساله اخیر هیچ‌گاه تا این اندازه تعیین کننده نبودیم. 

وی با اشاره به جریانات مقاومت در لبنان و غزه و شکست رژیم صهیونیستی در جنگ با لبنان و غزه گفت: اگر اتحاد و ارتباط میان لبنان،‌ سوریه و مقاومت نبود،‌ همه کشورها دائما در معرض تهدیدات رژیم صهیونیستی بودند. اما امروز آن‌ها آن‌قدر درگیر مشکلات خودشان شده‌اند که درگیری در درون خودشان است. اگر کوچک‌ترین تعرضی به کشورهای منطقه توسط این رژیم نامشروع صورت پذیرد اسراییل از درون خاک خود پاسخش را دریافت می کند. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین