آفتابنیوز : آفتاب: شواهد و قرائن نشان میدهد که دزدیدن مجسمه های پایتخت به هیچ وجه در زمره سرقتهایی همچون سرقت کابل و یا کامپیوتر ماشین قرار نمیگیرد و داستان، داستان دیگری است.
به گزارش "تابناک"، بعد از گذشت چند هفته از سرقت برخی مجسمههای نمادین در تهران و مدارک به دست آمده به خوبی واضح است که دزدیدن این نمادهای شهری، فارغ از یک دزدی ساده و یا سودجویانه است چرا که حضور جرثقیل، مدت زمان طولانی جابهجایی و همچنین کنترل از طریق دوربین های مداربسته؛ همه و همه نشان از آن دارد که یا سارقین با لباسهای رسمی ـ ماموران نظامی و یا شهرداری ـ اقدام به این عمل کرده و یا اینکه خودسرانه این سرقتها را انجام دادهاند.
احتمال وجود دسته دوم در این ماجرا بیشتر است چرا که سابقه انجام چنین فعالیتهایی از سوی این افراد در تهران و برخی شهرهای بزرگ وجود دارد و میتوان گفت احتمالا این افراد بر اساس یک احساس وظیفه دست به چنین اقداماتی میزنند و با توجه به پشتوانههایی که دارند، دستگیری و یا پیگیری مجدانه موضوع زیاد در دستور مدیران قرار نمیگیرد.
در هر حال، آنچه مسلم است اینکه انگیزه اصلی این سرقتها به هیچ وجه جنبه اقتصادی نبوده و به احتمال زیاد یک جریان فکری افراطی پیگیر این ماجراست که به راحتی هم «دم به تله نمیدهد» آن هم به واسطه اتصال به برخی منابع فکری افراطی.
انگیزههای اصلی این اتفاقات در شهری که بدون تردید به خاطر دوربینهای راهنمایی رانندگی به ویژه در مراکزی که سرقتها انجام گرفته و همچنین حضور نیروهای حراست و نگهبان مجموعههای مذکور، جای هیچ تردیدی را باقی نمیگذارد که این اقدامات با انگیزهای اعتقادی صورت میگیرد و البته با برخی هماهنگیها هم به انجام میرسد.
نکته قابل تامل دیگر تعلل و نوعی بیاعتنایی به این ماجراست بهطوری که در موضعگیریها کمتر به اصل داستان و یا چگونگی وقوع و یا روند رسیدگی به این پرونده اشاره میشود آن هم در کشوری که دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی آن در سطح دنیا و با عملیاتهایی فوقالعاده پیچیده و مشکل، زبانزد سرعت و دقت در نتیجگیری است.