آفتابنیوز :
آفتاب: محمود بهمنی در جمع خبرنگاران، در خصوص اخبار منتشره مبنی بر اینكه مركز آمار ایران مرجع رسمی آمار در ایران است، با بیان اینكه، بانک مركزی به فعالیتهای مركز آمار ایران اعتماد دارد، اظهار داشت: بسیاری از سازمانهای جهانی به آمار بانک مركزی توجه دارند و حتی اگر دولت مصوبهای برای استفاده از آمار مركز آمار تصویب كند باز هم بانک مركزی الزاماً آمارهای خود را تولید میكند.
وی ادامه داد: در این صورت این امكان وجود دارد كه بسیاری از سازمانها از آمار مركز آمار استفاده كنند و بسیاری از سازمان های بین المللی نیز از آمارهای بانک مركزی بهرهگیری كنند.
بهمنی در پاسخ به سوالی مبنی بر دوگانه شدن وضعیت آمار در كشور، گفت: صندوق بینالمللی پول، بانک جهانی و سازمانهای بینالمللی اقتصادی آمارهای بانک مركزی را ملاک قرار میدهند.
وی با تاكید براینكه از بدو تاسیس بانک مركزی مساله تولید آمار در این بانک وجود داشته و همچنان این آمار تولید میشود، تصریح كرد: اگر سازمانی خواستار بهرهگیری از آمار مركز آمار باشد منعی برای آن وجود ندارد.
رییس كل بانک مركزی در خصوص مرجع اصلی اعلام نرخ تورم نیز گفت: در صورتی كه دولت خواست نرخ تورم اعلامی مركز آمار مدنظر قرار گیرد در آن زمان بانک مركزی نیز نرخ تورم را باز هم اعلام میكند همانطور كه هم اكنون نیز مركز آمار نیز نرخ تورم را تعیین و اعلام میكند.
بهمنی اظهار داشت: مركز آمار هماكنون نیز تمام نرخها و آمارهای اقتصادی را تهیه میكند اما مورد استفاده برخی از سازمانها قرار میگیرد.
وی در خصوص دلایل اختلاف آمار اعلامی میان بانک مركزی و مركز آمار، تصریح كرد: هیچ الزامی نیست در مسایل پولی، مالی و اقتصادی كه اموری تخصصی هستند، آمار یكسان وجود داشته باشد.
به گفته بهمنی، در صورتی كه آمار بانك مركزی ملاك قرار نگیرد بازهم آمار توسط بانک مركزی تولید خواهد شد.
رئیس كل بانک مركزی ادامه داد: این امكان وجود دارد كه آمار مركز آمار و بانک مركزی یک تا دو درصد با یكدیگر متفاوت باشد.
سخنگوی شورای پول و اعتبار در خصوص ارایه آمار توسط دو نهاد و منافات آن با نظاممند شدن آمار نیز گفت: بانک مركزی معتقد است باید بخشی از آمارهای اقتصادی توسط این بانک تولید شود و اگر مركز آمار این آمارها و ارقام را تولید كرد و دولت نیز خواست كه از این آنها استفاده شود آنها را ملاک قرار میدهیم.
وی ادامه داد: در صورتی كه مركز آمار نیز آمار را اعلام كند هیچ تناقضی برای امور ایجاد نمیشود زیرا كه در گذشته نیز سازمان مدیریت و برنامهریزی سابق، بانک مركزی و مركز آمار نیز اقدام به تولید آمار اقتصادی میكرد و البته مشكلی نیز پیش نمیآمد.
رئیس كل بانک مركزی در ادامه در خصوص اعلام موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی در خصوص ورود طلا با عیار پایین در بازار، گفت: بانک مركزی این موضوع را تایید نمیكند و در صورتی كه این مورد وجود داشته باشد به سرعت وارد عمل میشویم.
بهمنی تصریح كرد: بدون اجازه بانک مركزی امكان ضرب سكه طلا وجود ندارد و این امر تنها از اختیارات بانک مركزی است.
وی ادامه داد: اگر طلایی با عیار پایین نظیر دستبد و یا غیره وارد كشور شود بحث مربوط به بانک مركزی نیست.
این گزارش حاكیاست پیش از این مهدی پورهاشم مدیركل استاندار استان تهران گفته بود: بر اساس گزارشهای دریافتی و بازرسیهای انجام شده، اخیرا مصنوعاتی از سطح بازار كشف شده است كه به صورت تركیبی با استفاده همزمان از طلا و نقره ساخته شده است.
وی افزود: براساس بررسی و آزمون های به عمل آمده بر روی نمونههای توقیف شده از سطح بازار مشخص شد این واحدها بدون داشتن مجوزهای قانونی لازم، اقدام به تولید و عرضه مصنوعات مذكور با عیارهای پایین تر از استانداردهای ملی كردهاند.
* بانك مركزی هم میتواند سكه "یادبود " ضرب كند
بهمنی در خصوص نظارت بر سكههای متفرقه در بازار نظیر "سكه پارسیان "، گفت: فردی كه این سكهها را خریداری میكند میداند كه این سكهها، سكههای رسمی نیستند.
به گفته وی، برخی از بانكها این سكهها را بعنوان یاد بود و به منظور مناسبتی برای بانک خود ضرب میكنند.
وی ادامه داد: به دلیل آنكه این سكهها رایج نیست نمیتوان برای آنها برنامه خرید و فروش درنظر گرفت و درصورتی كه به بانک مركزی نیز سفارش داده شود این سكهها را برای آنها ضرب میكند.