آفتابنیوز : آفتاب: صدرالدین شریعتی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: بحث حجاب و عفاف یک موضوع بنیادین و کلیدی است که بخشی از آن به برنامههای تبلیغی نیاز دارد و بخشی از آن نیز به برنامههای امر به معروف و نهی از منکر منتهی میشود.
وی با اشاره به برنامههای دانشگاه علامه طباطبایی برای اجرای طرح عفاف و حجاب گفت: از دو سه سال پیش طرحی را آغاز کردیم که طی آن در هر دانشکده فردی با درجه تحصیل لیسانس انتخاب شد و با آموزشهایی که به آنها داده شد روش تذکر و یادآوری را فرا گرفتند تا بتواند با عاطفه و نرمی به دانشجویان تذکر دهند. بر اساس این طرح اکنون 7 نفر در 7 دانشکده علامه حضور دارند که درباره حجاب و عفاف در صورت لزوم تذکر میدهند.
شریعتی خاطرنشان کرد: شیوه کار این افراد تذکر دهنده به این صورت است که ابتدا به خود فرد تذکر میدهند. اگر فرد اصلاح شد اطلاعی از وضعیت وی به مدیر دانشکده ارائه نمیشود اما چنانچه فرد اصلاح نشد به مدیر دانشکده اطلاع داده میشود و در صورتی که احساس شود افرادی تمردهای ذاتی دارند به کمیتههای انضباطی هدایت میشوند که آنجا هم در مراحل اولیه تذکر داده میشود.
وی اضافه کرد: در صورتی که فردی در این زمان نیز سرکشی داشت برای او پرونده انضباطی تشکیل میشود. متاسفانه احساس میشود که برخی ماموریتهایی دارند که با پوشش ها و لباسهای خاصی حاضر و ظاهر شوند و مشکلاتی را ایجاد کنند.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی با مثبت ارزیابی کردن روندی که در این دانشگاه در بخش عفاف و حجاب پیگیری میشود، گفت: روندی که در این مدت پیگیری کردهایم روند مثبتی بوده است. البته به نظر میرسد برخی از افراد در امر تذکرات نیاز به استمرار دارند.
وی با اشاره به لزوم هماهنگی محیطهای بیرون و درون دانشگاه با همدیگر در موضوع حجاب و عفاف گفت: ما معتقدیم که بیرون از دانشگاه و داخل دانشگاه باید در عمل با هم موازنه داشته باشند. به طور نمونه اگر ما در دانشگاه توصیه کنیم، تذکر بدهیم و کارهای انضباطی انجام دهیم و بیرون از دانشگاه هیچ نقشی را ایفا نکند راه به جایی نمی بریم. اما اگر فضاهای بیرون و درون دانشگاه هر دو هماهنگ، هم صدا و هم نوا باشند هم حرکت تبلیغی و هم حرکتهای پیشگیرانه موثر خواهد بود و امیدواریم که این حرکت که در کشور آغاز شده است ادامه یابد.
شریعتی به نمونههای موجود در دبیرستانهای کشور اشاره کرد و گفت: وضعیت فعلی دبیرستانها و مدارس راهنمایی بسیار تاسف بار است تا جایی که وضعیت دانشگاه به مراتب از آنجا بهتر است. در واقع اگر در محیط آموزش و پرورش جلوگیری نشود و تذکرات لازم داده نشود همین افراد که محصول این محیط هستند وارد شبکه دانشگاهها میشوند و آن وقت از دانشگاه انتظار دارند که معجزه کند و این افراد را اصلاح کند.
وی اضافه کرد: به نظر میرسد آموزش پرورش باید توجه بیشتری نشان دهد لذا محیطهای آموزش و پرورش هم باید به موضوع حجاب توجه داشته باشند و معلمان، نیروهای تربیتی و خانوادهها هم نقش خاصی خود را ایفا کنند.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی یادآور شد: برخی از افراد محیطهای علمی را با مهمانی اشتباه گرفتهاند و باید به آنها تذکر دهیم که محیطهای علمی پوشش خاصی دارد. حتی در غرب هم که به بیحجابی مشهور است فضای دانشگاهها مورد حرمت است و دانشجویان با پوشش خاصی وارد دانشگاه میشوند و قداست دانشگاه و محیطهای آموزشی را رعایت کنند.
وی خاطرنشان کرد: در صورتی که دانشجویان پوشش مطلوب را رعایت کنند نیز مورد تشویق قرار میگیرند در واقع افرادی که تذکر گرفتند اگر رفتارشان را اصلاح کنند تشویق شده و مورد تقدیر قرار میگیرند.
شریعتی در مورد آییننامه پوشش مطلوب در دانشگاه یادآور شد: هر سال ورودیهای جدید در بدو ورود برگهای را امضا میکنند و متعهد میشوند که شئونات دانشگاه را از نظر حجاب، رنگ لباس و سایر مسائل را رعایت کنند اما متاسفانه محیط بیرون تاثیرگذاری بیشتری دارد.
وی در خصوص نحوه موارد انضباطی دانشگاه علامه طباطبایی در مورد پوشش ناهنجار در محیط دانشگاه به مهر گفت: تاکنون به دلیل بدحجابی محرومیت نداشتهایم اما از توبیخ تا حتی تعلیق یک ترم تحصیلی مواردی بودهاند که بسیار به ندرت اتفاق افتاده است که خانوادههای دانشجویان درجریان قرار گرفتهاند.