کد خبر: ۹۹۹۰۴۲
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۶

طوفان‌های ریزگردی کل پهنه سیستان را در بر گرفت

نماینده سیستان در مجلس با انتقاد شدید از عملکرد نهاد‌های مسئول در قبال بحران ریزگرد‌ها و خشکسالی در منطقه، گفت: بی‌کفایتی مدیریتی و بی‌توجهی ۲۰ ساله، حق تنفس را از مردم سیستان سلب کرده است.
طوفان‌های ریزگردی کل پهنه سیستان را در بر گرفت
آفتاب‌‌نیوز :

فرهاد شهرکی به تشریح وضعیت بحرانی منطقه سیستان در پی دو دهه خشکسالی و هجوم ریزگرد‌ها پرداخت و از بی‌عملی سازمان‌های متولی انتقاد کرد.

نماینده سیستان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مسئله خشکسالی و ریزگرد‌ها حداقل دو دهه است که گریبانگیر منطقه سیستان شده است، اظهار داشت: یکی از اصلی‌ترین مطالبات مردم در این دو دهه، مسئله خشکسالی و طوفان‌های ریزگردی است که هر سال بیشتر از سال قبل، تمام پهنه سیستان را در بر می‌گیرد. این طوفان‌ها نه تنها سازه‌های فیزیکی منطقه را تخریب می‌کنند، بلکه روح و روان مردم را نیز دچار فرسایش کرده‌اند.

وی با ابراز نگرانی از افزایش بیماری‌های تنفسی ناشی از آلودگی هوا، به ویژه در میان سالمندان و کودکان، افزود: هر ساله شاهد افزایش تعداد افرادی هستیم که به دلیل مشکلات تنفسی به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند. متاسفانه، این وضعیت زندگی را برای ساکنان سیستان دشوار کرده است.

نماینده سیستان در مجلس شورای اسلامی با انتقاد شدید از عملکرد سازمان‌های متولی، به ویژه سازمان محیط زیست، گفت: متاسفانه، در این ۲۰ سال، هیچ فعالیت منظم و مدونی از سوی سازمان‌های متولی دیده نشده که نشان دهد در کانون‌های ریزگردی که شناسایی شده، اقدامی موثر صورت گرفته باشد. هیچ طرح دراز مدت، میان مدت یا حتی کوتاه مدتی در این راستا در منطقه اجرا نشده است.

وی افزود: این بی‌عملی سازمان‌های مسئول، بار‌ها به صورت مکتوب به آنها تذکر داده شده است. امیدواریم با پیگیری‌هایی که انجام شده، شاهد آن باشیم که سازمان‌هایی مانند جهاد کشاورزی و منابع طبیعی نیز برنامه‌های خود را برای کاهش آلام مردم در زمینه محیط زیست و ریزگرد‌ها اعلام کنند.

شهرکی با اشاره به راهکار‌های موجود برای مقابله با ریزگردها، گفت: گزارش‌های موجود نشان می‌دهد که می‌توان با روش‌های مختلف فیزیکی مانند استفاده از مالچ‌های رسی و ریختن شن و سنگ‌ریزه، بخش قابل توجهی از کانون‌های ریزگرد را برطرف کرد.

وی همچنین بر اهمیت کاشت گیاهان مناسب با آب و هوای منطقه و استفاده از پساب فاضلاب شهر زابل برای آبیاری این گیاهان تاکید کرد و افزود: با تامین آب پایدار از پساب فاضلاب زابل، می‌توان بخشی از این مشکلات را حل و از گسترش کانون‌های ریزگرد جلوگیری کرد.

نماینده سیستان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در دو دهه گذشته هیچ اقدام قابل دفاعی در زمینه مقابله با ریزگرد‌ها و خشکسالی در سیستان انجام نشده است، تصریح کرد: مردم هر ساله هزینه این بی‌توجهی و سوءمدیریت را بیشتر از سال قبل پرداخت می‌کنند. متاسفانه، می‌توان گفت که عنصر هوا در سیستان به دلیل بی‌کفایتی مدیریتی و سهل‌انگاری ۲۰ ساله از مردم سلب شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین