آفتابنیوز : آفتاب: عبدالله ناصری عضو شورای عالی بنیاد باران در تحلیل خود از این موضوع که دوم خرداد باعث تغییر ادبیات اصولگرایان شد، گفت: نهضت دوم خرداد براساس اندیشههای مردمسالارانه امام منجر به تاسیس مدرسهای جدید به نام اصلاحات شد و با توجه به استقبال عظیم مردم تاثیر عظیمی در حوزههای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی گذاشت و از جمله این تاثیرات تغییری بود که در ادبیات سیاسی ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه این تغییر ادبیات تنها بین اصولگرایان نبود و درهمه حوزههای اجتماعی کشور و حتی کسانی که حزبی و تشکیلاتی نبودند تاثیر بهسزایی گذاشت، گفت: پدیده دوم خرداد حتی در ارکان عالی کشور پس از مدت کوتاهی اثر خود را نشان داد و اصولگرایان پس از رای قاطعی که مردم به گفتمان جدید در دوم خرداد دادند به بازسازی فکری و تشکیلاتی خود پرداختند و تا حدودی از گفتمان سنتی و کلیشهای خود فاصله گرفتند و این نشاندهنده قدرتمندی و توانمندی گفتمان اصلاحات است.
عضو ارشد بنیاد باران ادامه داد: معتقدم بخشی از اصولگرایان از فضای جدید دوم خرداد برای بازسازی خود حداکثر استفاده را کردند.
وی در پاسخ به این سوال اگر دوم خرداد نبود آیا شاهد حذف جریان صولگرا از عرصه سیاسی کشور بودیم، گفت: نمیتوان پیشبینی کرد که اگر دوم خرداد اتفاق نمیافتاد چه حوادثی در فضای سیاسی رخ میداد، ولی شاید اگر این پدیده شکل نمیگرفت اتفاقات شدیدتر از آنچه در سال 84 رخ داد به وقوع میپیوست و شاید هم شاهد پدیدههایی که در سالهای اخیر هستیم، نبودیم.
ناصری در مورد رهبری جریان اصلاحات گفت: معتقدم آنچه که سبب شکلگیری نهضت دوم خرداد شد اقبال گسترده اجتماعی به یک گفتمان بود که این گفتمان مشخصا توسط فردی به نام سید محمد خاتمی بر اساس اصل اندیشههای امام تدوین شد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: همچنان که پدیده انقلاب اسلامی را نمیتوان جز به نام امام به نام شخص دیگری بشناسیم دوم خرداد نیز جز به نام سید محمد خاتمی به نام شخص دیگری شناخته نمیشود، البته گفتمانها و اندیشههای سیاسی و اجتماعی در گذر زمان تکامل پیدا میکند، اما این یک واقعیت است که در مدرسه سیاسی و اجتماعی زمان و در کتاب جامعه مدنی گفتمان اصلاحطلبی به نام سید محمد خاتمی ثبت شده است.
عضو ارشد بنیاد باران در عینحال گفت: این مدرسه آنقدر فراگیر و گسترده است که طیفهای مختلفی را در خود جای داده است و این یک واقعیت است که در همه ادوار تاریخی، جنبشهای فکری به نام صاحبان آن رقم میخورد.
وی با تاکید بر اینکه جنبش اصلاحات بعد از انتخابات اخیر وارد یک مرحله جدید شد، ادامه داد: این مرحله به مراتب فراگیرتر و گسترده تراست و بازخوانی جدیدی را از خود بروز داده است و اگر بپذیریم این جنبش جدید ریشه در تفکرات اصلاحطلبانه دارد رهبری آن جز گفتمان اصلاحات نبوده است و ادامه همان روند است.
ناصری ادامه داد: رهبری آینده این تحولات جدید در جبهه اصلاحات متعلق به کس یا کسانی است که خود را در چارچوب قانون اساسی با این جنبش عظیم همراه کنند و در دور جدید بسیاری معتقدند تک تک افراد این جنبش رهبری آن را برعهده دارند و هرکدام بهعنوان رسانه جنبش جدید را مدیریت میکنند.