بی خوابی در بین بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ بسیار رایج است که این عامل میتواند بر روی وضعیت بیمار تاثیرمنفی داشته باشد.
بی خوابی موجب تغییر میزان هورمونها و اختلال در جذب غذا میشود که این موضوع میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد. به سختی به خواب رفتن، بیدار ماندن یا خواب زیاد احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ افزایش میدهد.
احتمال بروز دیابت، بیماریهای قلبی و سکته مغزی با ۶ تا ۸ ساعت خواب شبانه کاهش مییابد. خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در افرادی که در طول شب ۷ تا ۸ ساعت میخوابند کاهش مییابد.
*توصیههایی برای بهبود کیفیت خواب
در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ داشتن خواب کافی، بسیار مهم میباشد. افراد مبتلا به دیابت با رعایت نکات زیر میتوانند راحتتر بخوابند:
*داشتن الگوی خواب منظم: یک زمان مشخص را برای به خواب رفتن و بیدار شدن تعیین نمایید.
*بهبود فضای اتاق خواب: اتاق خواب باید فضای خنک، تاریک، آرام و راحتی برای یک خواب خوب داشته باشد. از فعالیت کاری، غذا خوردن و تماشای تلویزیون در اتاق خواب خودداری کنید.
*آمادگی برای خواب: گوش دادن به یک موسیقی آرام و حمام آب گرم قبل از خواب میتواند به داشتن خواب راحت کمک کند.
*اجتناب از مصرف مواد محرک قبل از خواب: کافئین موجود در چای، شکلات و قهوه، الکل و استعمال دخانیات قبل از خواب محرک هستند و باید هنگام خوابیدن از مصرف آنها پرهیز نمایید.
*زمان شام: شام را به موقع میل کنید و با معده خالی یا پر به رختخواب نروید.
*زمان ورزش: بهترین زمان ورزش صبح یا قبل از شام است. فعالیت فیزیکی باعث بهبود وضعیت خواب میشود، اما فعالیت زیاد قبل از خواب میتواند باعث بی خوابی شود.
اگر روشهای مختلف را امتحان میکنید و هنوز مشکل بی خوابی دارید؛ با پزشک خود در ارتباط با این موضوع مشورت کنید. داروهای ضد افسردگی و خواب آور را بدون تجویز پزشک هرگز مصرف نکنید.