آفتابنیوز : آفتاب: علی لاریجانی در جلسه علنی امروز با اشاره به اینکه آمریکاییها کتبا از ترکیه تقاضا کردهاند که وساطت نماید و ترکیه و برزیل را برای باز کردن مسیری در بحث هستهای وارد صحنه کردند، اظهار داشت: ایران به احترام ترکیه و برزیل که دو کشور دوست هستند بحث تبادل سوخت را با شرایطی که در بیانیه تهران منعکس شد، پذیرفت.
وی با بیان اینکه آمریکا یکباره دست به فریبکاری زد و با هیاهوی زیاد مجددا به سوی قطعنامه روی آورد، خطاب به آمریکا گفت: اگر شما واقعا به دنبال چنین مسیری بودید، چرا دو دولت مهم برزیل و ترکیه را دچار تمسخر کردید؟
وی با بیان اینکه ایران از ابتدا به ترکیه و برزیل اعلام کرده بود که به آمریکا اعتماد ندارد، یادآور شد: حالا صحت نگاه ایران برای همگان اثبات شد و شاید آمریکا و چند کشور اروپایی در این خیال هستند که با چنین داد و فریادی اجرای بیانیه تهران را گزینشی دنبال کنند.
رئیس قوه مقننه خاطر نشان کرد: مجلس شورای اسلامی صراحتا اعلام میکند همانگونه که در بیانیه مجلس منعکس شد، دولت ایران صرفا در میانجیگری ترکیه و برزیل میتواند در قالب تحقق تمام مفاد بیانیه تهران گام بردارد و نه اینکه اقدام گزینشی صورت گیرد.
نماینده قم با تاکید بر اینکه پشتیبانی مجلس از بیانیه تهران به شرط رعایت همه شروط آن است، هشدار داد: چنانچه آمریکا چه در سطح شورای امنیت و چه کنگره دست به ماجراجویی زند، همه تلاشهای کشورهای ترکیه و برزیل را مخدوش کرده و کلا این مسیر به کنار خواهد رفت. در آن شرایط مجلس شورای اسلامی در مورد نحوه همکاری ایران و آژانس تصمیمات دیگری خواهد گرفت.
رئیس مجلس در ابتدای نطق امروز خود در سالگرد فتح خرمشهر، با اشاره به تهاجم عراق به ایران اظهار داشت: به دلیل شرایط نیروهای مسلح و بحرانهایی که برخی گروهکهای وابسته و بیگانگان در تضعیف انقلاب و بعضا پیگیری تجزیه کشور ایجاد کرده بودند و همچنین درگیریهای سیاسی داخلی بین جناح لیبرال به سرکردگی بنیصدر و جناح ولایتمدار، کشور دچار فرسایش چه در بعد دفاعی و چه در بعد سیاسی شده بود. به طور طبیعی این وضعیت برای دشمنان انقلاب که معمولا محاسباتی در سطح قلمرو ایرانشناسی دارند تلقی ناصوابی ایجاد کرد.
وی همچنین در ادامه به برخی اظهارات صدام در آبان 59 اشاره کرد و گفت: بچههای حزبالله خرمشهر با دستان خالی سناریوی دشمن را در هم شکستند و عراق که در فکر تسخیر دو سه روزه شهر بود با ایستادگی آنان به جنگ فرسایشی کشانده شد. در شرایط نابرابری نظامی این عزیزان جان برکف از بنیصدر تقاضای کمک کردند که او پاسخ داد ”مگر توپ و تانک نقل و نبات است که ما به شما بدهید و به سر دشمن بریزید؟“
وی همچنین با اشاره به طرح بنیصدر برای ارائه شهرهای خرمشهر و آبادان به عراق و بازپسگیری آن از طریق دزفول به روحیه فرزندان انقلاب اشاره کرد و گفت: در جبهه چنین شرایطی برای نیروهای بسیجی، سپاهی و حزبالله وجود داشت و در داخل نیز با درگیریهای وسیع با رهبران حزب جمهوری اسلامی، شهید بهشتی و یا ارتش جهت حذف چهرههای سرشناس انقلاب چنان فرسایشی ایجاد کرده بودند که دشمن کاملا در قصد خود امیدوار و دوستان انقلاب را در پایداری مایوس کرده بودند.
لاریجانی نکته قابل توجه را این موضوع عنوان کرد که آمریکا که ایجاد کننده جنگ بود یکباره پس از فتح خرمشهر نگران بر هم خوردن توازن نیروهای منطقه شد. لذا به دنبال ایجاد نگرانی تصنعی در کشورهای منطقه بود تا برای ورود خود به منطقه مجوزی دست و پا کنند.
وی ادامه داد: فتح خرمشهر اهمیت جنگ را تغییر داد و یک شوک سیاسی به غرب وارد کرد و آمریکا که از هیچ اقدامی برای شکست جمهوری اسلامی پرهیز نکرده بود نگران توازن قوا در منطقه شد و این همان چیزی است که بارها رهبر معظم انقلاب در این سالها در مقابل وسوسه مذاکره با آمریکا اعلام نمودند و آمریکا هر آنچه میتوانست بر علیه ایران انجام دهد انجام داد.
وی همچنین نکته مهم دیگر که عامل پیروزی در میدان جنگ و ایجاد همگرایی و یکدستی ملی و اسلامی در کشور بود را رابطه عمیق امت و امام عنوان کرد و گفت: روحیه جهادی و تبعیت از دستورات ولیفقیه به عنوان فرمانده کل قوا تحولات استراژیک در جبهه را موجب گردید و این دقیقا همان عامل پیروزی در جنگ 33 روزه نیز بود که باید گفت ولایت فقیه عامل سرافرازی و خرسندی انقلاب اسلامی است.