شهرستان مهدی شهر (سنگسر سابق) در فاصله حدود ۱۵ کیلومتری شمال مرکز استان سمنان، خاستگاه ایل سنگسری است، سنگسریها شاخصترین کوچندگان دامنههای البرز هستند.
بی آبی و هجوم ریزگردها از بستر خشک تالاب با طوفانهایی با سرعت ۹۰ تا ۱۲۰ کیلومتر در ساعت که همواره با شن و ماسه خشک همراه است باعث به زیر خاک رفتن خانههای روستایی، تلف شدن دامها و از بین رفتن چاههای آب شیرین برای معدود زمینهای کشاورزی باقیمانده از خشکسالی در حاشیه تالاب بین المللی هامون میشود
دِلیر، روستایی از توابع بخش مرزنآبادِ شهرستان چالوس در استان مازندران است، روستایی که به واسطۀ ارتفاع دو هزار متریاش از سطح دریا و شرایط آب و هوایی سرد و مرطوباش، به ییلاقی برای کوهنوردان و طبیعت گردان تبدیل شده است.
روستای سرآقا سید در دهستان موگویی و ۴۵ کیلومتری چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد. این روستا به صورت پلکانی و روبه آفتاب (در گویش محلی براَفتو ) بنا شده است. راه دسترسی به این روستا خاکی است و با بارش اولین برف مسدود و ارتباط این روستا تا فصل بهار سال آینده قطع می شود.
این منطقه که از آن به عنوان بهترین زیستگاه برای پلنگ ایرانی یاد میشود محل زندگی دهها و صدها نوع پستاندار، پرنده، خزنده و همچنین گونههای متنوع گیاهی است.
کمآبی، گرما، کاهش بارندگی، خشکسالی، گرد و غبار و ریزگرد، از جمله مشکلات زیست محیطی سالهای اخیر گلستان است که تصور همگانی از سرسبزی این استان شمالی و برخوردار از هزاران هکتار جنگل و مرتع را تغییر داده و ضرورت اجرای طرحهای بیابانزدایی را بیشتر کرده است.
آتش سوزی در سه نقطه مرزی (دهرهوه ران، ئاسنه وه) و جاده مریوان- سقز (گومارهلهنگ) که از عصر پنجشنبه ( ۱۲ مرداد ۱۴۰۲ )آغاز شده بود، همچنان ادامه دارد.
«سربطاق» نیز مجرایی به شکل سرداب بود که به صورت مستقیم و با شیب ۴۵ درجه تا محل جریان آب به وسیله پلکانی که گاه دارای ۱۰۰ پله بود پیش میرفت. به علت گرمای طاقتفرسای تابستان، قمش و سربطاقها نقش بسیار مهمی در ادامه زندگی و حیات شهر دزفول ایفا کردهاند.