آفتابنیوز : 
ماشاالله شمسالواعظين، با بيان اينكه به اعتقاد اروپاييها، در دولت جديد، جمهوري اسلامي به سوي تندروي در ديپلماسي هستهاي خود حركت خواهد كرد، اظهار می دارد: عكسالعمل اروپاييها و غرب در رابطه با مساله هستهاي پيامي به ايران دارد با اين مفهوم كه مقصود آنها از نگراني، نظامي شدن فناوری مسالمتآميز هستهاي ايران نيست، بلكه تندتر شدن موضع ايران به اين معناست كه آزمايشهاي مربوط به غنيسازي اورانيوم بدون توجه به خواستها و موضعگيريهاي اتحاديه اروپا و آمريكا آغاز شود.
وي می افزاید: اروپا و آمريكا پس از اتمام مدت زمان دولت خاتمي علاقهمند هستند تا با تشديد فشارهايشان ايران را از عدول نسبت به مواضع فعلي دولت ايران كه در دوره خاتمي اتخاذ ميشد، بازدارند تا موضع حساستري اتخاذ نشود. ولی اروپا بايد كمي صبر كند تا راهبردهاي ايران در خصوص مساله هستهاي سمت و سوي خود را پيدا كند.
شمس الواعظين با اشاره به اين كه كارشناسان و صاحبنظران خارجي بسياري به عملكرد زيركانه ايران در جريان مذاكرات هستهاي با سه كشور اروپايي اذعان دارند، تاكيد می كند: مديريت پرونده اتمي ايران تا 10 مرداد ماه، ماهرانه و حكيمانه و بر پايه منافع ملي كشور و همراه با بهرهوري از حواشي مانورهاي ماهرانه مذاكراتي بوده است.
اين روزنامهنگار با اشاره به وضعيت هستهاي كره شمالي و برخورد اروپا و آمريكا با آن در مقابل برخورد با مساله هستهاي ایران می گوید: اين تفاوتها نشان ميدهد كه علاقهمندي اتحاديه اروپا و آمريكا در ارتباط با مساله هستهاي ايران نسبت به كره شمالي حادتر و شديدتر نيست، به ويژه اينكه ايران از لحاظ ژئوپولتيكي در كانون بحران خاورميانه قرار دارد.
وي می افزاید: ايران به عنوان بازيگر بزرگ در منطقه بايد به گونه ديگري از ديدگاه غربيها نگريسته شود، لذا طرف مقابل ايران بايد توجه داشته باشد كه ايران را با اقدامات خود در موضعي راديكال قرار ندهد.
او بر این باورست که اين سياست و نگاه اروپا و آمريكا نسبت به ايران تغيير نخواهد كرد.