آفتابنیوز : تشکل تحت رهبری بشيرلی با دولت الهام علی اف، رييس جمهوری آذربايجان، مخالف است و رسلان بشيرلی همچنين به ضديت با قانون اساسی و تلاش برای سرنگون کردن دولت و کسب قدرت از راه های غيرقانونی متهم شده است.
شبکه تلويزيون دولتی آذربايجان با پخش فيلمی که ظاهرا بشيرلی را هنگام ملاقات با گروهی از آمريکاييان نشان می داد، گفت که وی مبالغی پول و دستور العمل های لازم برای آماده کردن زمينه انقلاب در اين کشور را از نمايندگان موسسه آمريکايی دريافت کرد.
بشيرلی روز چهارشنبه، 3 اوت، بازداشت شد و منابع دولتی گفته اند که يکی از اعضای ينی فکر به مقامات اطلاع داده بود که ارمنستان هم مبالغی پول به وی پرداخت کرد.
دو کشور ارمنستان و آذربايجان بر سر مالکيت منطقه قره باغ عليا اختلاف دارند و ارتباط مخفيانه يک فعال سياسی آذربايجان با ارمنستان می تواند به اعتبار وی در افکار عمومی به شدت لطمه بزند.
موسسه دموکراتيک ملی در زمينه پيشبرد دموکراسی در کشورهای در حال توسعه فعاليت دارد اما مقامات دولتی آذربايجان آن را يک سازمان جاسوسی توصيف کرده اند که در نا آرامی های منجر به سقوط رييس جمهوری سابق گرجستان دست داشته است.
اواخر سال 2003 ميلادی، مخالفان دولت ادوارد شواردنادزه، رييس جمهوری سابق گرجستان، دولت وی را به تقلب در انتخابات پارلمانی ماه نوامبر همان سال متهم کرده و عليه وی دست به تظاهرات زدند.
در پی اين تظاهرات، شواردنادزه پس از يازده سال حکومت، از کار کناره گرفت و در ژانويه سال بعد، انتخابات رياست جمهوری به پيروزی ميخاييل ساکاشويلی انجاميد.
رهبران مخالف رييس جمهوری آذربايجان بازداشت بشيرلی را محکوم کرده و آن را توطئه ای از سوی دولت برای بدنام کردن احزاب مخالف در ماه های منتهی به انتخابات عمومی در آن کشور خوانده اند.
قرار است انتخابات پارلمانی آذربايجان در ماه نوامبر سال جاری برگزار شود.