آفتابنیوز : 
وي افزود: «در زمينه حفظ مرزها با توجه به اينكه تا چندي پيش بدون كنترل باز بودند، پيشرفت قابل ملاحظهاي حاصل شده و ما در حال حاضر در حدود 80 درصد از خطوط مرزي را به كنترل خود درآورديم و در آينده بسيار نزديك مسؤوليت كنترل كامل مرزها به وزارت كشور واگذارخواهدشد.»
الزبيدي اظهارداشت كه رهنمودهاي وزارت كشور درباره مقررات صدور اقامت و مجوز ورود براي اتباع عربي و خارجي نتيجه بسيار خوبي داد و اين اقدامات از ورود تروريستها به داخل خاك عراق جلوگيري خواهد كرد.
وي درباره درخواست برخي ازتشكلهاي عراقي مبني بر بازنگري در قوانين اقامت عربها وخارجيها در عراق تصريحكرد: «با توجه به وجود شركتهاي خارجي فعال در زمينه صادرات و كارشناسان خارجي درعراق ما نميتوانيم مرزها را به روي عربها و خارجيها ببنديم و يا آنها را كاملا باز بگذاريم و بههمين منظور دستور داده شد تا كار صدور اقامت براي اشخاص تنها با موافقت شخص وزير صورت گيرد.»
وزير كشور عراق درباره قانون منع عراقيهاي مقيم خارج از ورود به عراق مگر به همراه يكي از اعضاي خانواده گفت: «من با اين تصميم كه با هماهنگي بين وزارت كشور دولت قبلي و نيروهاي اشغالگر اتخاذ شده مخالفم و دستور داده شده تا درباره اين تصميم كه هيج توجيهي براي منع عراقيها از ورود به كشورشان ندارد، بازنگري شود و هر زن و مرد عراقي ميتوانند به تنهايي و بدون هرگونه ممنوعيتي سفر كنند.»
الزبيدي درمورد دعوت سازمان القاعده از عناصر خود براي رفتن به عراق و خودداري از هدر دادن انرژي خود دركشورهاي غربي گفت: «از اين خطرناكتر دعوت سازمانهاي ميهني و مليگرايان عربي است كه خواستار متمركز ساختن عملياتهاي انفجاري درعراق به جاي كشورهاي غربي شده است.»
وي با تشريح علت معرفي نكردن رهبران بازداشت شده سازمان القاعده در عراق به رسانه گروهي، ضمن تأكيد بر اهميت اجتهاد سياسي در اين زمينه بيان داشت: «وزارت كشور براي دستيابي به اهداف خود مايل است به كار اطلاعاتي و امنيتي خيلي دقيق بپردازد و به همين منظور وزارت كشور گاهي به سياست نمايشدادن پناه ميبرد و گاهي بر خلاف آن عمل ميكند تا از وارد شدن ضرر در نتيجه دادن اطلاعات به دشمن پيشگيري شود.»
وزير كشور عراق در پاسخ به سؤالي پيرامون آينده شبهنظاميان عراق گفت: «بر اساس تصميمي كه در سال 2004 گرفته شد، همه شبهنظاميان از جمله شبهنظاميان «الوفاق»، پيشمرگ، نيروهاي بدر و حزب كمونيست ظرف چند هفته آينده به داخل ارتش ادغام خواهند شد تا نيرويي خارج ازكنترل دولت نباشد.»
وي در ادامه گفتوگوي خود از دولت خواست حكم قصاص و قانون تروريست را كه بحث آن بهطور ناگهاني در مجمع ملي متوقف گرديد، براي برقراري امنيت درعراق به اجرا درآورد و اظهارداشت: «دولت از خط قرمز امنيت گذشت و نيروهاي عراقي هماكنون ميتوانند از امنيت همه شهرهاي عراق محافظت كنند.»
الزبيدي گفت: «زمان سلطهگري القاعده و باندهاي طرفدار صدام بر مناطق عراق در نتيجه ضربات كوبندهاي كه نيروهاي عراقي در بغداد بر آنها وارد كردند و نيز در پي اختلافات شديدي كه بين الزرقاوي و اكثر گروههاي تكفيري و بعثيها وجود دارد، به سر رسيد.»
وي همچنين با تكذيب مسأله بازگشت بعثيها به زندگي سياسي خاطرنشان كرد كه كار حزب بعث درعراق به پايان رسيده و هرگز باز نخواهد گشت.
وي افزود: «ميليونها كُرد و تركمن و 99 درصد از ميليونها عرب عراق آاماده هستند تا با چنگ و دندان بجنگند اما اجازه ندهند بعثيها بازگردند.»
وي در عين حال از وجود طرحي براي خروج نيروهاي اشغالگر از شهرهاي عراق پرده برداشت وگفت: «ابراهيم الجعفري، نخستوزيرعراق اخيراً كميتهاي از وزارت دفاع و وزارت كشور و مشاور امنيت ملي عراق و نماينده نيروهاي ائتلاف بهمنظور بررسي خروج نيروهاي ائتلاف از شهرهاي امن و نيز استقرار نيروهاي عراقي بهجاي آنها تشكيل داده است.»