کد خبر: ۱۲۲۰۱
تاریخ انتشار : ۱۶ شهريور ۱۳۸۴ - ۲۲:۰۲

آقای وزیر ، هوشیار باشید!

آفتاب‌‌نیوز :

ممانعت ایالات متحده از صدور ویزا برای سفر حداد عادل و بدنبال آن تعلل بیش از حد سفارت سوییس به عنوان حافظ منافع این کشور در تهران باعث شد تا رییس مجلس شورای اسلامی سفر خود برای شرکت در اجلاس پارلمان های جهان را لغو کند .

اقدام حداد اما از سوی دو عضو ارشد دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی با تعابیری کاملا متفاوت روبرو شده است . در شرایطی که حمید رضا آصفی ، سخنگوی همچنان پابرجای وزارت خارجه هنگام اعلام این خبر از آن تمجید کرده و آن را اقدامی عزتمندانه و در راستای منافع کشور می داند ، صباح زنگنه ، مشاور وزیر خارجه ، از این اقدام به عنوان افتادن در دام واشنگتن و تل آویو نام می برد و با اشاره به سفر مقام معظم رهبری به ایالات متحده در زمان جنگ و در کسوت ریس جمهوری ایران ، اقدام عادل را عملی با مصرف داخلی خوانده و به شدت نسبت به آن انتقاد می کند.

تفاوت دیدگاه این دوتن به عنوان دو کارشناس حوزه سیاست خارجی در مورد یک اقدام واحد هر چند پذیرفتنی و نشانگر نگرش های متفاوت به این مقوله است اما پرسشی که مطرح می شود این است که کدام ایده و نظر را باید به عنوان رویکرد و موضع رسمی وزارت خارجه جمهوری اسلامی تلقی کرد؟ استفاده از هر فرصتی برای ابلاغ سیاست های جمهوری اسلامی و تلاش برای همراه ساختن جامعه جهانی با خود در شرایط حساس کنونی و یا واکنش به اقدام واشنگتن و محروم ساختن خود از تریبونی بین المللی؟

آن چه که روز گذشته در رابطه با سفر حداد عادل روی داد ، می تواند هشداری باشد برای منوچهر متکی ؛ دیپلمات کارکشته ای که شاید خود بیش و پیش از هر شخص دیگری بر ضرورت ارسال سیگنال هایی واضح و دارای پیامی آۀشکار به جامعه جهانی آگاه است و در این میان مضرات و معایب ایجاد باوری جهانی نسبت به سردرگمی دستگاه سیاست خارجی کشوررا نیز درک می کند.

متکی باید در این میانه آگاه باشد که اگر در دولت اصلاحات، شخصیت کاریزماتیک و توانایی ها و جاذبه های شخصی خاتمی بود که در بسیاری از لحظات حساس کشور را از بحران های دیپلماتیک نجات داده و حتی توانست جایگاهی مناسب برای تهران در روابط بین الملل فراهم آورد ، در شرایط فعلی با توجه به نگاه نه چندان دوستانه غرب به دولت جدید و همزمان پر رنگ تر شدن بحران ها و چالش های بین المللی ، وی به عنوان تعیین کننده و هماهنگ کننده ارشد سیاست های خارجی کشور باری به مراتب سنگین تر از اسلاف خود بر دوش دارد. ایجاد هماهنگی در میان اعضای بلند پایه دستگاه دیپلماسی نباید برای متکی کار چندان دشواری باشد . باوراندن این موضع که هر نوع اظهار نظر صورت گرفته از سوی مقامات ارشد وزارت خارجه انعکاسی فراتر از یک رسانه و یا حتی مصرف داخلی داشته و می تواند بر کنش ها و واکنش های جهانی له یا علیه کشور منجر شود ، کار ساده ای است که بی توجهی به آن می تواند عواقب سنگینی برای کشور در بر داشته باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۰۲:۳۱ - ۱۳۸۴/۰۶/۱۷
0
0
باسلام و تشكر از شما. ميخواستم به آقاي متكي بگويم كه وزارت خارجه نياز به يك خانه تكاني جدي دارد. متاسفانه ابقاي تعداد نه چندان كمي از سفيران و مديران نا كارآمد وزارت امورخارجه كه تنها بر اساس پارتي و بند وبست مشغول به كار هستند سبب مي گردد تا دلسوزان و ستم كشيدگان وزارت خارجه شعارهاي دولت آقاي احمدي نژاد را باور نكنند. براي مثال بيانيه اخير شوراي همكاري خليج فارس در جده را ببينيد كه همچنان مدعي تعلق جزاير سه گانه ايراني به امارات است. به عنوان يكايراني وطن دوست از وزير امور خارجه و رييس جمهور منتخب مي پرسم كه سفيران شما در منطقه خليج فارس بويژه بحرين كه رياست كنوني اجلاس را بر عهده داشت چه اقدامي براي جلوگيري از تكرار اين ادعاهاي واهي اعراب نموده اند؟ اصولا دستگاه سياست خارجي در برابر چنين گزاف گويي ها چه كرده است؟ آيا اينكه آقاي آصفي اين ادعاهاي پيوسته و سابقه دار اعراب را غير حقوقي و فاقد ارزش بداند و در نهايت آنها را محكوم نمايد كفايت ميكند؟
ناشناس
|
-
|
۰۳:۱۳ - ۱۳۸۴/۰۶/۱۷
0
0
به نظر اينجانب وزير امور خارجه بهتر است با مشورت افراد مورد وثوق و اعتماد و نه آنهايي كه نان را به نرخ روز مي خورند در وزارت خارجه به بررسي صلاحيت مديران فعلي و نيز سفيران بپردازند. با كمال شرمندگي بسياري از انتصابات در وزارت امورخارجه نه تنها بر اساس لياقت و شايسته سالاري مورد اداعاي وزير قبلي نبوده بلكه كاملا برعكس شايستگان از لحاظ شغلي و اخلاقي گوشه عزلت نشسته و بدليل عدم تعظيم در برابر مديران نالايق و بله قربان گو همواره از صحنه اصلي كار بدور بودند.
از مصاديق اين موضوع مشاور ارشد فعلي آقاي احمدي نژاد مي باشد كه اميدواريم با توجه دقيق ايشان و همكاري ساير پرسنل موجود و درد آشناي وزارت امورخارجه مديران بي كفايت و سفيران بي لياقت جاي خود را به عناصر فعال و مكتبي بدهند.
ناشناس
|
-
|
۰۴:۳۳ - ۱۳۸۴/۰۶/۱۸
0
0
واقعا كه!!!!!!
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین