آفتابنیوز : 
مردم لهستان در اولين انتخابات پس از پيوستن اين كشور به اتحاديهي اروپا مصمم هستند تا دولت فعلي را دگرگون كرده و دو حزب راست لهستان را كه انتظار ميرود، وارد ائتلاف بيثباتي شوند، جايگزين حزب اتحاد چپ دموكراتيك (SLD) كنند.
جناح راست مجلس لهستان مترصد پيروزي قاطع در انتخابات پارلماني فردا است تا با كسب اكثريت دو سوم توانايي تدوين مجدد قانون اساسي را داشته باشند.
كرزيستوف بابينسكي، رييس هيات طرفداران اتحاديهي اروپاي ورشو در اين زمينه ميگويد: به نظر ميرسد، دو حزب راستگراي مجلس پيروزي قاطعي به دست آورند. حزب اتحاد چپ دموكراتيك لهستان (SLD) در انزوا رفته و اين در حكم پايان كمونيسم در كشور است.
انتخابات رياست جمهوري نيز كه بعد از انتخابات پارلماني برگزار ميشود، راه را براي حاكميت حزب راست هموار خواهد كرد.
انتظار ميرود، دونالد تاسك، رهبر حزب "خط مشي مدني تاتچريت" لهستان جانشين الكساندر كواشينوفسكي، كمونيست سابق و رييس جمهور فعلي لهستان شود. اين در حاليست كه نظرسنجيها حاكي از آن است كه حزب خط مشي مدني با حزب محافظهكار قانون و عدالت رقابت شانه به شانهيي دارد.
دو برادر دوقلو به نامهاي ياروسلاو و لخ كالكزينسكي رياست حزب قانون و عدالت را بر عهده دارند و اميدوارند تا به مقام نخست وزيري و رياست جمهوري نايل شوند. ياروسلاو اميدوار است كه نخستوزير شود و برادرش لخ كه در حال حاضر شهردار ورشو است، اميدوار است تا به مقام رياست جمهوري برسد.
اين در حاليست كه تحليلگران سياسي معتقدند، اين دو برادر دوقلو در انتخابات رياست جمهوري ناكام خواهند ماند. اقبال عمومي از دونالد تاسك طي يك ماهه اخير از 7 درصد به 40 درصد افزايش يافته است.
نرخ بيكاري در لهستان طبق آمار غير رسمي 18 درصد تخمين زده شده است.
ولادزيميرز كيموزويكس، كانديداي اصلي حزب چپ براي احراز پست رياست جمهوري و نخست وزير سابق لهستان با كنارهگيري خود اميدهاي حزب اتحاد چپ دموكراتيك لهستان را براي كسب اكثريت آرا به ياس تبديل كرده است.