آفتابنیوز : 
اخراج ریچارد دالتون و فراخرانی سفیر ایران از انگلستان در روزهایی که دیگر کشورهای اروپایی موضع مشترکی با انگلستان در قبال پرونده هسته ای ایران اتخاذ کرده اند، در اولین گام می تواند موجبات خروج اعتراضی دیگر سفرای اروپایی را از ایران فراهم کند. همان گونه که در سال 76 به دنبال تشکیل دادگاه میکونوس در آلمان سفرای کشورهای اروپایی در اعتراض به اخراج سفیر آلمان توسط دولت ایران، به کشورهای خویش بازگشتند و مسئولین ایرانی رابا یک بحران بین المللی مواجه ساختند.
اکنون نیز اگر چه اعتراض به اقدامات ضد ایرانی انگلستان از حقوق اولیه دولتمران دستگاه سیاست خارجی کشور است، اما اخراج ریچارد دالتون، سفیر کبیر بریتانیا، احتمالا خروج اعتراضی دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا را در پی خواهد داشت.
به این ترتیب در روزهایی که پرونده هسته ای ایران با حساس ترین وضعیت سال های اخیر مواجه شده است، و در این میان تدبیر دیپلماتیک بیشترین سهم را در به ساحل رساندن کشتی طوفان زده سیاست خارجی ایران ایفا خواهد کرد، هر گونه تصمیم گیری باید با بررسی تمام جوانب صورت گیرد.
اگر چه دفاع از منافع ملی بدیهی ترین دلیل استقلال یک دولت محسوب می شود اما شیوه های دفاع از این منافع باید به گونه ای انتخاب شود که کمترین هزینه را برای منافع ملی در برداشته باشد.
بنابراین در حالیکه دولت ایران سابقه خروج سفرای اروپایی را در سبد تجربیات خویش دارد و البته هزینه های دیپلماتیک این اقدام را نیز تجربه کرده است، اکنون این انتظار از مسئولین سیاست خارجی کشور می رود که با درایت دیپلماتیک مانع از تکرار تجربه پیشین شوند تا دفاع از منافع ملی کشور با کمترین هزینه سیاسی صورت پذیرد.