کد خبر: ۱۵۰۲۳
تاریخ انتشار : ۰۳ مهر ۱۳۸۴ - ۱۲:۵۳

حمله به ایران با سلاح های متعارف

آفتاب‌‌نیوز : هفته گذشته، پس از مدتها خاموشی، بروس بلر سکوت خود را شکست و مقاله ای در انتقاد از دکترين جديد استفاده از سلاح های اتمی توسط پنتاگون که حمله پيشگيرانه اتمی را مجاز می شمارد، به چاپ رسانيد. در اين مقاله، مخاطب انتقاد او رهبران کنگره، وزارت دفاع و کاخ سفيد بودند که بدون نظارت کافی بر بازی های جنگی نتايج حاصله از اين تمرينات را سرمد سياست نظامی و بين المللی خود قرار می دهند. بازی های جنگی که هر چند وقت يکباردر داخل و خارج پنتاگون با حضور تعداد معدودی از غير نظاميان صورت می گيرد، سناريوهای متعدد و متفاوتی را در درگيری اتمی با دشمنان در نظر می گيرد. به روايت يکی از صاحب نظران وزارت دفاع که مايل بود نامش پنهان بماند، درطول شش ماه گذشته بين پنج تا هفت بازی جنگی در مقابله با تاسيسات اتمی ايران اجرا شده است. چاپ اين مقاله بهانه ای شد برای گپی کوتاه با دکتر بروس بلر.

نقش بازی های جنگی و طراحان حملات اتمی در برنامه ریزی راهبردهای نظامی چیست؟

راهبرد های اتمی در آمریکا از حوزه هایی هستند که از نظارت دمکراتیک غیرنظامیان مستثنی مانده اند. طرح های جنگ هسته ای معمولا در شرایط بسیار سری و در درون مقرهای نظامی اصلی آمریکا بویژه در پنتاگون و یا فرماندهی استراتژیک درشهراوماها، در ايالت نبراسکا تهیه و تنظیم می شوند. کسانی که بازی جنگ های نظامی را انجام می دهند طرح های جنگی را که غیرنظامیان نظارت چندانی بر آن ندارند تهیه می کنند. طراحان جنگ های هسته ای حتی وزرای دفاع را به دور نگه می دارند. کنگره آمریکا نیز مجاز به دسترسی به طرح های اتمی نبوده و نظارت معنی داری بر کنترل بودجه آنها ندارد. نتیجه این وضع طرح های عملیات اتمی بی حاصلی است که تنها نمایانگر ذهنیت محدود بازی های جنگی می باشد. این طرح ها به هیچ وجه شرایط و زمینه ها واقع گرایانه محلی، منطقه ای و بین المللی را مد نظر ندارند. این نمایانگر عدم نظارت دمکراتیک در این حوزه و فقدان کنترل نظامیان توسط غیرنظامیان می باشد. این مشکلی است که باید بر طرف شود.

حمله آمریکا به تاسیسات اتمی ایران تا چه حد واقع گرایانه است؟ با توجه به اینکه گفته می شود این تاسیسات در سراسر کشور پراکنده هستند این حمله به چه صورت می تواند باشد؟
دکترین اتمی اخیر آمریکا یکباردیگر آستانه نخستین حمله اتمی را پایین تر آورد. اما از استفاده تروریستها که بگذریم من فکر می کنم که تابوی نخست حمله اتمی توسط دولت ها روز به روز تقویت می شود و هر گونه حمله به ایران منحصرا شامل سلاح های متعارف خواهد بود. حمله اتمی بیشتر در نابودی تاسیسات زیرزمینی شناخته شده مفید خواهد بود اما تلفات غیرنظامی ناشی از تشعشع مواد رادیو اکتیویته بسیار زیاد خواهد بود حتی اگر این حمله به چند هدف کلیدی محدود شود. 

این غیرقابل تصور است که رئیس جمهور آمریکا هرگز حاضر به حمله اتمی به ایران به منظور پیشگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی باشد. حمله اتمی به ایران برای زمانی رزرو شده است که ایران در آستانه حمله اتمی به آمریکا و یا متحدان این کشور باشد. چنین حمله پیشگیرانه ای فقط و فقط به عنوان آخرین راه حل مورد استفاده قرار خواهد گرفت. احتمال اینکه آمريکا با استفاده از سلاح های متعارف دست به حمله پیشگیرانه زده تا بتواند برنامه های اتمی ایران را پیش از تولید بمب اتمی نابود کنند بیشتر است.

پخش زیرساختارهای هسته ای ایران در نقاط مختلف کشور احتمالا طراحان جنگی آمریکا را به فکر تهیه یک حمله جامع به بیش از صد هدف می اندازد. چنین حمله متعارفی البته نمی تواند تاسیسات زیرزمینی را کاملا نابود نماید و شامل اهدافی که به دلایل اطلاعاتی پنهان مانده اند نیز نمی شود. برخی تاسیسات حیاتی نظیر راکتورهای اتمی بطور موفقیت آمیز مورد حمله قرار می گیرند و این برنامه های اتمی ایران را بطور قابل توجهی به تعویق می اندازد. 

اما هیچ حمله متعارفی نمی تواند کاملا و برای همیشه برنامه های اتمی ایران را متوقف کند. از یک جنگ تمام عیار و اشغال که بگذریم، تهاجم نظامی نمی تواند مانع از گسترش سلاح های اتمی در ایران و یا کشورهای دیگر بشود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۰۹:۱۲ - ۱۳۸۶/۰۹/۳۰
0
0
خيلي خوب و جالب بود
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین