آفتابنیوز : 
سيك گفت كه براي بهبود روابط تهران و واشنگتن، "ايران و آمريكا بايد هر دو تقريبا همزمان به اين نتيجه برسند كه اوضاع رو به بهبود نخواهد رفت مگر با يكديگر بهنوعي در تماس باشند."
وي در ادامه افزود: چنين مينمايد ايرانيان در زمان كنوني براي گفت وگو با آمريكا از اعتماد به نفس بيشتري برخوردار هستند. همچنين در نتيجه تحولات جاري در عراق، دولت آمريكا نيز متوجه شده، تجاوزنظامي به ايران راه حل آنها نخواهد بود و گفت وگو با اين كشور راهكار ارزانتر و موثرتر از برخورد نظامي يا تحريمهاي اقتصادي خواهد بود.
بنابر اين در اين شرايط احتمال دارد هر دو ظرف در موقعيتي باشند كه بتوانند مذاكرات را شروع كنند."
كشورهايي مانند آفريقاي جنوبي ميتوانند نقش ميانجي را ميان ايران و آمريكا بازي كنند كه مشابه نقش الجزاير در ماجراي گروگانگيري خواهد بود.
سيك در شرح اختلاف ديدگاهها بين ايران از يك سو و آمريكا و اتحاديه اروپا از سوي ديگر درباره فعاليتهاي هستهاي تهران گفت: قطعنامه تصويب شده اروپا - آمريكا در شوراي حكام بسيار ضعيف است.
"در واقع موضوعي كه ايالات متحده با همكاري اروپا در پي آن است، تعديل مقررات مندرج در پيمان منع اشاعه تسليحات هستهاي (ان پي تي) براي ايجاد "يك استثنا" براي ايران در آن پيمان است. دليل آن نيز ديدگاه وزير خارجه آمريكاست كه گفت هيچ كشوري به ايران اعتماد ندارد".
موضوع واقعي همين نكته است كه اگر در پيمان منع اشاعه گفته شده باشد كشورها از حق داشتن چرخه كامل سوخت هستهاي براي مصارف صلحآميز برخوردار هستند و سپس بتوان آن مقررات را براي هر كشور خاص تعديل نمود، شرايط بگونهاي خواهد بود كه مجموعه مقررات گوناگون و مختلفي را بايد اجرا كرد.
بديهي است كه هيچ كس در واقع چنين حرفي نميزند، اما چنين مينمايد اين موضوع در حال اتفاق افتادن ميباشد. به همين دليل ايالات متحده و اتحاديه اروپا در شوراي حكام آژانس با دشواري روبرو هستند.
كشورهاي جهان سوم عضو شوراي حكام نگران هستند كه ناگهان مورد بياعتمادي قرار گيرند و مقررات جداگانهاي براي آنها وضع شود".
مشاور سابق شوراي امنيت ملي آمريكا در ادامه توصيه كرد كه در برخورد با برنامه هستهاي ايران بايد نكات مثبت را نيز در نظر گرفت كه از جمله نكات مثبت "عملكرد تهران" است.
سيك افزود: ايرانيان پروتكل الحاقي معاهده ان پي تي را پذيرفتهاند.
بازرسيهاي گسترده در جريان است و "محمود احمدي نژاد" رييس جمهوري ايران در نشست مجمع عمومي سازمان ملل گفت كه دوربينهاي آژانس در تمامي مراكز هستهاي ايران نصب شده است. ايالات متحده و اسراييل برآورد اوليه خود درباره زمان دستيابي ايران به توانايي هستهاي را به ۱۰سال تغيير دادهاند."
وي گفت: "تغيير اندك" موضع واشنگتن در برابر ايران نيز اميدواركننده است. دولت كلينتون با وجود هر نوع نيروگاه هستهاي در ايران كاملا مخالف بود ولي اكنون واشنگتن مخالفت خود را به شرط نظارت و بازرسي دقيق، كنار گذاشته اما به ازاي آن مخالف توانايي ايران براي غنيسازي و بازفرآوري است.
گري سيك با ادعاي اينكه رفتار كلي تهران موجب ترديد تمام جهان نسبت به ايران شده، ماجراي اشغال سفارت آمريكا را مهمترين نقطه عطف براي ايالات متحده دانست كه اثر رواني هميشگي خود را برجاي گذاشت.
سيك با طرح ادعاها و اتهاماتي عليه ايران در سالهاي پس از انقلاب بهعنوان عوامل ترديد جهاني نسبت به ايران افزود: با انتخاب "محمد خاتمي"، وي نمايش چهرهاي متفاوت از ايران را آغاز كرد و فكر ميكنم پيشرفت فراواني داشت. نشانههاي آن كار، در اكراه شوراي حكام آژانس بينالمللي انرژي اتمي براي قضاوت نهايي (جهت ارجاع برنامه هستهاي ايران به شوراي امنيت) ديده شد.
وي در بخشي از اين گفت وگو به سياستهاي ايران در عراق پرداخت و گفت: ايران در بالاترين سطوح (حكومتي) طرفدار يكپارچه باقي ماندن عراق بهصورت فدرال يا هرنوع ساختار حكومتي ديگر است كه كردها، سنيها و شيعيان عراقي در يك كشور متحد با يكديگر همزيستي داشته باشند. ايران قويا طرفدار شنيده شدن صداي شيعيان عراق براي نخستين بار بهعنوان يك قدرت سياسي اصلي در اين كشور است كه از اين نظر، تفاوت چنداني با مواضع آمريكا ندارد.
مشاور سابق شوراي امنيت ملي آمريكا همچنين درباره امكان ارتباط و تماس مستقيم دولتهاي تهران و واشنگتن به چند نمونه ناموفق در گذشته اشاره كرد.
بهگفته وي، "پس از انتخاب خاتمي به رياست جمهوري ايران، "بيل كلينتون" رييس جمهوري سابق آمريكا به امكان پذير بودن گفت وگو با ايران فكر كرد.
دولت كلينتون از طريق سخنرانيهاي مادلين آلبرايت وزير خارجه وقت چندين بار پيشگام شد كه متاسفانه ايرانيان آنها را رد كردند.
سيك رد درخواست واشنگتن براي گفت وگو از سوي تهران را "يك اشتباه بسيار بد خواند كه اكنون بسياري از ايرانيان آن را ميپذيرند."
وي خاطرنشان كرد كه از آن تاريخ تاكنون، به استثناي همكاري ايران و آمريكا در مورد افغانستان و استقرار دولت "حامد كرزاي" پس از حمله نظامي آمريكا به كابل، هيچ نمونه ديگري از همكاري تهران و واشنگتن وجود ندارد.
سيك درباره گفت وگوي مستقيم بين دولت ايران و آمريكا گفت: رييس جمهور جديد و مجلس ايران امور را در كنترل دارند. آنها تمام عناصر قدرت را در دست دارند و در موقعيتي هستند كه ميتوانند چانهزني سياسي داشته باشند.
وي گفت: تمام مشكلات بين ايران و آمريكا ناگهاني از ميان نخواهد رفت، اما برخي مسايل مانند برنامه هستهاي، دهشتافكني و عراق از جمله سياستهايي هستند كه بايد بهطور مستقيم به آنها پرداخته شود."
سيك ابراز اميدواري كرد "ايران و آمريكا به اين نتيجه برسند كه چنين امري واقعا حياتي است و بهدنبال يافتن راهحلي براي آن باشند."
وي كه در ماجراي تسخير لانه جاسوسي آمريكا در تهران يكي از اعضاي هيات مذاكرهكننده آمريكايي با ايران بود كه به عقد قرار داد الجزاير براي آزادي آنها منجر شد، افزود: احمدي نژاد در نشست مجمع عمومي يك ايده جالب مطرح كرد. او گفت كشورهاي ديگر ميتوانند به مذاكرات هستهاي ملحق شوند و بويژه از آفريقاي جنوبي نام برد. بهياد دارم ايران در ماجراي گروگانگيري، الجزاير را بهعنوان ميانجي برگزيد.
سيك افزود: توانايي كشوري مانند آفريقاي جنوبي براي ميانجيگري غيرممكن بهنظر نميرسد بويژه آن كه در ايران اعتبار فراواني دارد.
وي همچنين در مورد مصاحبههاي رييس جمهوري ايران در نيويورك گفت: نكته مورد توجه براي من، اينكه فقط با گذشت حدود يكماه از مسووليت احمدي نژاد، وي مصاحبه با سي. ان.ان، هفتهنامه تايم و رسانههاي ديگر را به خوبي اداره كرد."
سيك در پايان افزود: احمدي نژاد برخي ايدههاي سازنده را مطرح كرد، اما بسيار سرسخت و با اطمينان تاكيد ميكند حق با ايران است و ديگران بايد تهران را بسيار جدي تلقي كنند. او مرد بسيار مغروري است و فكر ميكنم احساس غرور ايرانيان يكي از مسايل بسيار دشوار براي غرب بويژه ايالات متحده آمريكا ميباشد."