آفتابنیوز : 
هند معتقد است که این رابطه فعلی با آمریکا از روابط اقتصادی در سال های آینده با ایران مفیدتر است زیرا طرح خط لوله هنوز در دست بررسی است ولی طرح کمک آمریکا به هند به کنگره آمریکا راه یافته است.
هند طی تغییر دیپلماتیک خود علیه ایران رأی داد و در واقع مهر تأییدی به ادعاهای آمریکا در مورد برنامه هسته ای ایران زد. پیش از آن هند کاملا بر حفظ روابط سنتی خود با ایران و شکوفایی مناسبات با آمریکا تأکید داشت ولی با پیشنهاد بوش مبنی بر کمک هسته ای به هند، آمریکا تهدید کرد که اگر هند در برابر ایران نایستد، همکاری واشنگتن را از دست خواهد داد.
یکی از مقامات ارشد هند به رویترز گفت که این موضوع نوعی آزمون در مورد اظهارات دولت این کشور بوده است. زیرا نمی توان ادعای مخالفت با گسترش هسته ای را داشت ولی از ایران حمایت کرد آن هم در زمانی که می دانیم رأی آژانس بدون حضور ما هم علیه ایران خواهد بود. به گفته این مقام هندی، این کشور باید واقع بین باشد.
دولت هند پس از انتقادات سیاسی بسیاری که بر آن وارد شد، این موضوع را تکذیب کرد که رأی روز شنبه آن به معاملات هسته ای با آمریکا مربوط بوده است.
هند و آمریکا که در طول جنگ سرد در دو سوی مخالف قرار داشتند، در سال های آخر ریاست جمهور کلینتون به یکدیگر نزدیک شدند و این روابط با حمایت دهلی نو از جنگ علیه تروریسم بوش افزایش یافت. این نزدیکی هم چنین منجر به رشد روابط اقتصادی و دیپلماتیک دو جانبه شده است به طوری که دو کشور در جولای گذشته قراردادی هسته ای امضا کردند و در واقع مانعی بر سر راه ایران به وجود آوردند.
با این حال ایران و هند علاوه بر روابط سیاسی، پیشینه تاریخی و مذهبی یکسانی دارند و ایران تأمین کننده 5 درصد از واردات نفتی هند است. از سوی دیگر خط لوله گاز سه کشور ایران – هند – پاکستان مورد قبول واشنگتن نبوده و آمریکا قصد داشته مانع از آن شود و در قبال آن طرح همکاری هسته ای را پیشنهاد کرده است.
مقامات هندی بر این باورند که هر کشوری حق انتخاب خرید انرژی از هر کشور دیگری را دارند و تنها با تضمین های ایران نمی توان در عرصه جهانی به آن اجازه هر کاری را داد.