بررسيهاي سازمان زمينشناسي نيز حاكي از آن است در منطقه وسيعى از جنوب غرب تهران با مساحت حدود 416 كيلومتر مربع پديده فرونشست همچنان ادامه دارد.
به گفته رييس گروه زمين شناسي مهندسي سازمان زمين شناسي كشور، پديده نشست زمين در منطق جنوب غرق تهران كه عمدتا از برداشت بيش از حد آبهاي زير زميني ناشي شده، ضمن آسيب رساندن به تاسيسات انتقال آب شهر، ساير شريانهاي حياتي از جمله خطوط انتقال گاز را نيز با مخاطرات جدي مواجه كرده است. علاوه بر اين شيبدار شدن زمين در اثر اين فرونشستها، آسيبپذيري اراضي جنوب شهر را در برابر سيل به شدت افزايش داده است.
مهندس امير شمشكي، از مجريان طرح «بررسي فرونشست زمين در دشت تهران - شهريار» در مورد علت بروز این پدیده گفت : بررسى ها تا اين مرحله نشان مى دهد كه عامل اصلي اين رويداد، افت شديد سطح آب زيرزميني و ضخامت زياد نهشتههاي ريز دانه است.
وی تاکید کرد : در راستاي كنترل اين پديده و كاهش خسارت هاى احتمالى، لازم است كه در گام نخست هرچه سريعتر نسبت به كاهش بهره بردارى از آب زيرزمينى و اعمال مديريت صحيح منابع آب اقدام لازم انجام شود، در ضمن پايش شريانهاي حياتي از جمله خطوط انتقال سوخت، راه آهن، راه، خطوط انتقال نيرو در داخل و پيرامون محدوده فرونشست تا رسيدن به پايداري اين ناحيه و توقف نشست كاملا ضروري است.
شمشكي درباره راهكارهاي مواجهه با اين پديده مخرب و مهار اثرات سوء آن ،گفت: كاهش بهره بردارى از منابع آب زيرزميني ،جلوگيرى از برداشت شن و ماسه ، تغيير الگوى كشت و استفاده از روشهاى نوين آبيارى ، عدم كشت محصولات غير راهبردى و يا استفاده از آبهاى تصفيه شده پسابهاى شهرى براى آبيارى و تغيير الگوى مصرف آب در بخش صنعت و استفاده از چرخه هاى بسته آب از راهكارهايي است كه ميتوان در اين زمينه به كار برد.
وی در پايان با بيان اينكه در صورت ادامه روند برداشت بيش از حد آبهاي زيرزميني، فرونشست شهرستان شهريار با مساحت تقريبي 450 كيلومتر مربع، قطعى است، تصريح كرد: تحقيقات محققان سازمان زمينشناسي در بررسي پديده فرونشست جنوب غربي تهران با همكاري ساير مراكز علمي و اجرايي تا شناخت كامل ابعاد مختلف اين پديده و ارائه راهكارهاي مناسب به منظور ممانعت از گسترش آن همچنان ادامه خواهد داشت.