کد خبر: ۱۷۹۶۸
تاریخ انتشار : ۱۸ مهر ۱۳۸۴ - ۱۰:۰۴

سوریه و مذاکره با اسراییل

آفتاب‌‌نیوز : در همین حال« موفاز» وزیر دفاع اسراییل در مراسم کلنگ زنی یک منطقه صنعتی در شهرک یهودی نشین کتسرین در جولای اشغالی بر این مساله تاکید کرد که این سرزمین برای همیشه در اختیار اسراییل باقی خواهد ماند. 

روی آوردن سوریه ها به مذاکره با اسراییل را باید به فال نیک گرفت زیرا دمشق می داند که در وضعیت نامطلوبی قرار گرفته و نیاز به ابهام زدایی در سیاست هایش دارد. 

سخنان اخیر بوش رئیس جمهوری امریکا درباره ایران و سوریه اعتراض مقامات عراقی نسبت به دخالت سوری ها در امور داخلی این کشور بر این واقعیت صحه گذارد که شرایط برای سوریه چندان امیدوار کننده نبوده و این کشور باید در سیاست هایی خود تجدید نظر کند در غیر این صورت شرایط برای تغییر بشاراسد جمهوری جوان سوریه و ایجاد دگرگونی در این کشور فراهم شده و دمشق ناگزیر خواهد بود تن به اصلاحاتی بدهد که از روی اکراه خواهد بود. 

پس از حوادثی که در لبنان روی داد و خروج ارتش اشغالی سوریه را از این کشور در پی داشت و گرایش کشورهای عربی و اسلامی بر برقراری رابطه با اسرائیل این واقعیت در مقابل سوریه قرار گرفت که در ضدیت و دشمنی با اسراییل تنها مانده و اگر این روند ادامه یابد حتی قادر به دستیابی به حقوق حقه خود در بلندی های اشغالی جوان نخواهد بود. 

سخنان شائول موفاز وزیر دفاع اسراییل در جولان باید زنگ خطر را برای مقامات سوریه به صدا در آورد که اگر سیاست معقولی در پیش نگیرند اوضاع روز به روز وخیم تر خواهد شد. 

سوریه در جنگ 6 روزه سال 1967 بلندی های جولان را از دست داده و این منطقه به اشغال اسراییل در آمد اگر چه اسراییل در جنگ رمضان سال 1973 موفق به باز پس گیری بخشی از جولان شد اما از آن زمان تاکنون نتوانسته به موفقیتی درباره جولان دست بیابد. 

سیاستی هم که دمشق پس از مذاکره صلح آمیز عرفات با اسراییل در پیش گرفت این کشور را بیش از پیش در مقابل اشغالگران قرار داد که همین مساله بر مشکلات سوریه افزود.
امروزه سوریه تقریبا تنها مخالف اسراییل در همسایگی این کشور است که نه تنها دارای رابطه ای با این رژیم نیست بلکه از مخالفین و دشمنانش نیز پشتیبانی می کند. به همین دلیل اسراییل هم از اقدامات مختلفی برای تحت فشار قرار دادن سوریه استفاده می کند. 

پیشنهاد جدید سوریه می تواند به تنش زدایی میان این دو کشور انجامیده و روابط با اسراییل را احیا کند. در این میان آنچه اهمیت دارد تمایل دو کشور برای دستیابی به فرمولی برای رفع اختلافات است. اگر چنین تمایل و خواسته ای وجود داشته باشد می توان به برقراری صلح و آشتی میان آنها امیدوار بود در غیر این صورت این وضعیت ناگوار ادامه یافته و دو کشور سعی خواهند کرد با اقدامات مخالف، طرف مقابل را بیش از پیش در تنگنا قرار بدهند ولی آنچه در این راستا اهمیت دارد این مساله است که در صورت استمرار اختلافات، طرف بازنده سوریه خواهد بود نه اسراییل.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین