آفتابنیوز : 
نام مقام ارشد انگليسي كه اين ادعا را مطرح كرد، بعدا "ويليام پيتي" سفير انگليس در عراق اعلام شد، اما انگليسيها به بيان اين ادعا بسنده نكردند و "توني بلر" نخست وزير اين كشور با تكرار ادعاي پيتي، كنفرانس مطبوعاتي خود با"جلال طالباني" رئيس جمهوري عراق را بطور كامل تحتالشعاع اين ادعا قرار داد، اگرچه لحن بلر در اين زمينه محتاطانهتر بود.
پيتي ادعا كرده بود كه نيروهاي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي ايران در انفجارهاي جنوب عراق كه منجر به قتل هشت نظامي انگليسي شده، دخالت داشته است.
وي بر ادعاي خود افزود كه "فناوري ارايه شده به گروه شيعه مسوول اين انفجارها، متعلق به ايران است".
اظهارات پيتي توسط سخنگوي وزارت خارجه ايران و نيز سفارت ايران در لندن تكذيب شد، اما ظاهرا سناريو در لندن كليد خورده و از روز چهارشنبه هفتهگذشته ابعاد مختلفي درباره آنچه "دخالت ايران در عراق" خوانده ميشود، پيش روي مخاطبان رسانههاي انگليسي قرار ميگيرد.
انگليس ۹هزار نيروي نظامي در عراق دارد كه بيشتر در بصره و اطراف آن مستقر هستند و درگيريها در بصره پس از توقيف دو نظامي انگليسي با لباس مبدل در اين شهر، اوج گرفت.
پليس بصره پس از تبادل آتش با دو نظامي انگليسي كه گفته شد لباس عربي به تن داشتهاند و با يك خودرو غيرنظامي و كاملا مسلح در حركت بودهاند اين دو سرباز را دستگير و به زندان انداخت، اما نيروهاي انگليسي با خراب كردن زندان، اين دو را كه از نيروهاي ويژه ارتش انگليس بودند، فراري دادند.
رفت و آمد نيروهاي انگليسي با لباس مبدل، دستگيري اين افراد و سپس حمله تانكهاي انگليسي به زندان براي فرار آنها، پرسشهاي زيادي در افكار عمومي انگليس مطرح كرد، بويژه آنكه مردم انگليس از صفحه تلويزيونها ديدند كه سربازان اعزامي اين كشور به عراق از دو تانك آتش گرفته توسط مردم خشمگين گريختند.
فعاليت انگليسيها در بصره خشم مقامهاي اين شهر را برانگيخت و تنش ميان لندن و بغداد تا آنجا پيش رفت كه "ابرهيم جعفري" نخست وزير عراق ناچار شد در مسير بازگشت از نيويورك به عراق در لندن توقف و با مقامهاي انگليسي در اينباره گفت و گو كند.
با اين حادثه، اين پرسش در ذهن افكار عمومي انگليس شكل گرفت كه "اگر آنطور كه دولتمردان انگليسي ميگويند سربازان ما به كمك مردم عراق رفتهاند چرا اينگونه با آنان برخورد ميشود؟"
همچنين اين پرسش مطرح شد كه اگر سربازان انگليسي حامي استقرار نظم و ثبات در عراق هستند، چرا با تانكهاي خود زنداني را در بصره تخريب كردند؟ اين پرسشها بتدريج ميرفت كه موضوع همكاري انگليس با آمريكا در اشغال عراق را كه اكنون به "پاشنه آشيل" دولت انگليس تبديل شدهاست، براي چندمين بار نزد افكار عمومي تازه كند.
در اين زمان، سناريوي ادعاي دخالت ايران در عراق و حمايت نيروهاي سپاه پاسداران ايران از گروههاي شورشي در عراق نوشته و توسط سفير انگليس در عراق كه بههمراه "جلال طالباني" رئيس جمهوري عراق به لندن آمده بود، كليد خورد و توني بلر هم بر آن پافشاري كرد.
به اين ترتيب، ادعاي دخالت ايران در عراق، بطور كلي جايگزين پرسشهاي بيشمار مرتبط با فعاليت دو سرباز نيروهاي ويژه ارتش انگليس در بصره شد.
جمهورياسلامي ايران اتهامهاي مطرح شده توسط مقامهاي انگليسي را رد كرده و سفارت ايران در لندن نيز بحث ارتباط عوامل انفجارهاي خردادماه در اهواز با نيروهاي انگليسي در عراق را مطرح كرد.
اگر ادعاي بيسابقه دخالت ايران در عراق با هدف به سايه بردن موضوع فعاليت غير معمول ارتش انگليس در عراق مطرح شده باشد، بايد منتظر بود كه تنش ميان تهران و لندن در روزهاي آينده فروكش كند و آن را تغيير تاكتيكي گذرا تفسير كرد.
اما در صورتي كه اين موضوع آنطور كه توني بلر در كنفرانس مطبوعاتي خود مطرح كرد، به نوعي با چالش برنامه هستهاي ايران مرتبط باشد، آنگاه بايد منتظر مرحله جديدي از چالش پرونده هستهاي در صحنه شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي بود، جايي كه واشنگتن و همپيمانان غربياش تمايل دارند از جنبه سياسي، اين پروسه حساس را مديريت كنند.