کد خبر: ۲۱۱۲۴
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۳۸۴ - ۱۳:۳۲
گفتگو با فرمانده کل گردان های قسام

مردانی که تل آویو را به لرزه در می آورند

آفتاب‌‌نیوز :

محمد ضیف به جنبش حماس پیوست و در همه فعالیت های این جنبش حضور یافت. نظامیان صهیونیست وی را در خلال اولین حمله به اعضای جنبش حماس در سال 1989 بازداشت کردند که شیخ احمد یاسین نیز در آن حمله بازداشت گردید. محمد به اتهام فعالیت در شاخه نظامی جنبش حماس با نام مجاهدون که مؤسس آن شیخ شهید صلاح شحاده بود، 16 ماه را بدون محاکمه در زندان های صهیونیست ها سپری کرد.

محمد ضیف پس از شهادت فرمانده شهید عماد عقل در سال 1993 به عنوان یکی از فرماندهان برجسته گردان های قسام نقش آفرینی کرد. وی در رهبری قسمت زیادی از شاخه نظامی حماس در سرزمین های اشغالی و در کنار مؤسس اول این شاخه نقطه اتکای مبارزان محسوب می شد. ترور شیخ صلاح شحاده فرمانده گردان های قسام در ژوئن 2002 موجب گردید که دیده ها بار دیگر به این فرمانده قسامی معطوف گردد به طوری که سازمان اطلاعات رژیم صهیونیستی به دشواری ترور وی اعتراف کرد. این فرمانده دلاور توانسته است بارها از سوء قصد صهیونیست ها جان سالم به در به برد و نقشه های صهیونیست ها را در این زمینه نقش بر آب کند.

گفتنی است که "محمد ضیف" یکی از مؤسسات گردان های قسام در کرانه باختری است که به همراه شماری از فرماندهان قسامی از نوار غزه به این منطقه منتقل گردید و مدت ها در آن اقامت گزید.

تلاش های بی ثمر برای ترور

با استناد به اخبار و نوشته های روزنامه ها درباره محمد ضیف وی در سازمان اطلاعات صهیونیست ها دارای پرونده قطوری است که در این پرونده همه جزئیات درباره قیافه و شکل، ویژگی ها و مکان هایی که احتمال می رود در آن حضور داشته باشد، آمده است. نظامیان صهیونیست بارها تلاش کردند که این فرمانده قسامی را ترور کنند اما هر بار ناکام ماندند.

محمد ضیف  درباره ترور خود می گوید:" عملیات های تروری که ما از آن باخبر هستیم (زیرا از برخی از آنها اطلاعی نداریم) پنج عملیات بوده است. معروف ترین آن همان عملیاتی بود که من در آن زخمی شدم، در عملیات دوم خودروی ما از طریق یک فروند بالگرد آپاچی تحت تعقیب قرار گرفت و ما از خودرو پیاده شدیم که در آن هیچ کس آسیب ندید، در عملیات سوم یک افسر اطلاعات تلاش کرد که با اجیر کردن یک مزدور ما را به قتل برساند و فرار کند اما نتوانست. این عملیات پیچیده و دارای جزئیات زیادی بود که الحمد لله بی ثمر ماند،در عملیات چهارم محل من را که در برجی حضور داشتم، شناسایی کردند و گفتند که اگر آن برج محل مسکونی نبود آن را هدف قرار می دادند".

عملیات نظامی گردان های قسام
اوضاع در دوره پیش از 1987 ظاهراً آرام بود، اما سرزمین فلسطین آبستن حوادث است. جوانان جماعت اخوان المسلمین مشتاقانه منتظر روزی بودند که بتوانند سلاح به دست بگیرند و پس از مدت ها انتظار و آموزش در برابر اشغالگران بایستند، آنها به آنچه می خواستند رسیدند به طوری که رهبران اخوان برای مشارکت در انتفاضه جنبش مقاومت اسلامی حماس را تشکیل دادند.

ضیف به جمع صفوف حماس پیوست و در تمامی میادین آن حضور یافت. نظامیان صهیونیست او را در سال 1989 طی اولین حمله بزرگی که به حماس انجام دادند که در آن شیخ احمد یاسن نیز بازداشت گردید به اتهام فعالیت در گروه "المجاهدون الفلسطینیون" (مجاهدان فلسطینی) شاخه نظامی جنبش حماس که توسط شیخ شهید صلاح شحاده بازداشت شد و 16 ماه را در زندان های اشغالگران بدون محاکمه به سر برد.

گردان های شهید عزالدین قسام به عنوان شاخه نظامی جبنش حماس همزمان با آزادی ضیف فعالیت خود را آغاز کرده بود. ضیف به عنوان یکی از طلیعه داران و مؤسسان این گروه دوشادوش شهید یاسر نمروطی و ابراهیم وادی و فرماندهان دیگر قسامی که شماری از آنها به درجه رفیع شهادت نایل آمده و شماری نیز در زندان های اشغالگران و نقاط مختلف جهان منتظر شهادت اند، در این گردان ها فعالیت کرد.

محمد ضیف درباره نحوه رویارویی گردان های قسام با نیروهای اشغالگر صهیونیست در آن زمان می گوید:" گردان های قسام عملیات خود را با حمله ای بر ضد یکی از خاخام های کفر داروم که به گمانم "درانشیشتان" نام داشت آغاز کرد و گروهی از برادران با هفت تیری که تنها سلاح آنها محسوب می شد به سوی وی تیراندازی کردند. 

ساخت ابزار جنگی گردان های قسام
گردان هاق قسام از همان زمان شروع کار ساخت ادوات نظامی را نصب العین خود قرار داد و با توجه به اهمیتی که برای این ادوات و مهمات قائل بود در زمینه ساخت آن پیشرفت های سریعی کسب کرد. ضیف درباره ساخت این سلاح ها می گوید:"این موضوع داستانی طولانی دارد، اما می خواهیم آن را در چند نقطه خلاصه کنیم:اولاً ساخت سلاح مهم ترین عامل پیشرفت کاری گردان های قسام محسوب می شد.

ـ اولین تجربه در ساخت سلاح در اواخر سال 1991 با ساخت کلتی با نام "استار" حاصل شد، اما موفقیت آمیز نبود.

ـ در ابتدای سال 1992 کار بر روی ساخت "عوزی" آغاز گردید، اما پیش از آنکه تکمیل شود تشکیلات خودگردان به موضوع پی برد و آن را جمع آوری کرد.

ـ در سال 1994 از تجربیات " ابو بلال الغول" پس از بازگشت از خارج استفاده های زیادی بردیم.

ـ در ابتدای سال 1995 یحیی عیاش آمد و یحیی عیاش، یحیی الغول و من یک تیم سه نفره تشکیل دادیم.

ـ برای اولین بار به فکر استفاده از مواد منفجره افتادیم و توجه خود را بر روی نحوه به کارگیری چاشنی متمرکز کردیم. ما مقداری تی ان تی برجای مانده از حمله مصریان و جنگ گذشته را در اختیار داشتیم، اما به فکر استفاده از چاشنی و موادی که می شد از آن استفاده کرد نیفتاده بودیم. کار خود را بر همین اساس شروع کردیم و برای ترکیب این ماده راه های شیمیایی و فیزیکی آن را بررسی کردیم و با وجودی که آن در ظاهر بسیار آسان بود، اما ما پس از 4 ماه توانستیم که ترکیبی از چاشنی را به دست آوریم.

ـ پس از آنکه چاشنی را آماده ساختیم..کارها آغاز گردید..برادر یحیی بر روی ماده پیروکسید استون کار کرد، ما تلاش می کردیم که حتی به صورت جزئی به موفقیتی دست یابیم، قرار بود پس از چاشنی بر روی ساخت بمب کار کنیم. آزمایش های متعددی انجام دادیم تا اینکه پس از شش ماه توانستیم اولین بمب را که به شکل بمب F 1 روسی بود بسازیم، اما ما تغییراتی را در آن ایجاد کردیم و بدنه آن را به شکل بمب های روسی و سر آن را به شکل بمب های "اسرائیلی" ساختیم.

ـ تغییراتی در این بمب ایجاد شد تا اینکه به فضل الهی بمب خوبی از کار در آمد، این بمب اولین بمبی بود که توسط گردان های قسام ساخته شد به طوری که پس از آن موشک بتار، خمپاره انداز یاسین، موشک قسام و ادوات دیگری ساخته شد که شما از آن مطلع هستید.

ـ طبعاً بخش هایی از گردان های قسام به ساخت ادوات نظامی اختصاص داشت، بخش ساخت موشک قسام، بخش ساخت راکت ضد زره الیاسین، بخش ساخت بمب ها و مین ها و غیره، اما من در ابتدا از چاشنی ها نام بردم زیرا چاشنی مواد اصلی مواد منفجره است و بدون آن نمی توان عمل کرد".

محمد ضیف می افزاید:"بمب ها پس از خنجرها به کار گرفته شدند سپس تجارب بیشتری کسب شد و توانستیم موشک قسام را بسازیم که در ابتدا برد آن 3 کیلومتر بود و اکنون و به فضل الهی به بیش از 9 کیلومتر می رسد. خمپاره انداز الیاسین مشابه خمپاره انداز P2 است که بر روی کتف حمل و از روی آن شلیک می شود و می تواند بیش از 15 سانتی متر در آهن فرو برود که طبعاً بر ضد تانک، جیپ و نفربرهای صهیونیست ها استفاده می گردد.

ـ موشک البتار موشک ضد تانک بزرگی است که بر روی پایه نصب می گردد.

ـ مواد منفجره متنوعی همچون مواد "شواظ"، "عدسی" و خوشه ای ساخته شدند که برخی از آنها ضد تانک و برخی ضد نفر هستند..این بود خلاصه ای درباره ادوات نظامی گردان های قسام".

عوامل برتری گردان های قسام
در برتری گردان های قسام در میدان جنگ علیه اشغالگر عواملی دخالت دارند که محمد ضیف در این باره می گوید:"یکی از عوامل مادی برتری گردان هاق قسام این است که تجارب زیادی که طی سال ها فعالیت به دست آمد موجب گردید که اتاق عملیاتی تشکیل شود. در پی آن گروهی از افراد دور هم جمع شدند که توانایی ارزیابی نحوه حمله و تاکتیک های مورد استفاده در نبرد را داشتند. این گروه از افراد که دارای مغز متفکر و خلاق بودند توانستند طی آزمایش های متعدد و پیاپی به پیشرفت هایی دست یابند و گروهی را نیز تربیت کنند. آنها از هر خطایی استفاده و به شکل دقیق پیشرفت کار را ارزیابی می کردند و به جایی می رسیدند که موفقیت کار به بیش از 60 الی 70 درصد می رسید، اراده برادران و مجاهدان ما از هرگونه تدابیر و احتیاطی که دشمن در نظر می گرفت فراتر بود".

اکنون و پس از بیرون راندن اشغالگران صهیونیست از نوار غزه آیا سلاح مقاومت در مرحله آینده پیشرفته تر خواهد شد؟ این سئوالی بود که پایگاه اینترنتی "گردان های قسام" مطرح کرد و فرمانده محمد ضیف به آن پاسخ داد:" به طور حتم در این زمینه اندیشیده شده است، اما طبعاً آن را برای رسانه های خبری بازگو نمی کنیم".

چیرگی بر برتری نظامی صهیونیست ها
گردان های قسام فعالیت های خود را بر اصل تنوع پی ریزی کرد تا از این طریق بر برتری نظامی صهیونیست چیره شود. عملیات های شهادت طلبانه، جنگ تونل ها، حمله به مراکز نظامی اشغالگران و شهرک های صهیونیست نشین، حمله موشکی و غیره، دشوار ترین روشی که بر دشمن صهیونیستی تأثیرگذار بود روش عملیات شهادت طلبانه در داخل اتوبوس ها، شهرها و غیره بود. این عملیات شهادت طلبانه بود که ارکان دشمن را متزلزل می ساخت و طبعاً ما درگیری را به داخل سرزمین های اشغالی، قدس، یافا، تل الربیع، حیفا و شهرهای اشغالی دیگر کشاندیم". محمد ضیف در ادامه می افزاید:"همه این روش ها مفید بودند که تعدد در آنها مهم بود. کشتن شهرک نشینان، کشتن افسران اطلاعاتی، کشتن سربازان واحد مرزی، کشتن افراد پلیس و ارتش در پایگاه هایشان و خارج از آنها، ورود به شهرک های صهیونیست نشین و کشتن کسانی که در آن حضور دارند، انهدام تانک و جلوگیری از پیشروی آنها، انفجار تونل ها در زیر پایگاه های نظامی همچون محفوظه و خوشه های خشم در رفح و غیره".

آغاز پیروزی
با وجودی که پنج سال از انتفاضه الاقصی می گذرد و ملت فلسطین ده ها هزار شهید و مجروح و اسیر را تقدیم کرده است، اما این اشغالگران صهیونیست هستند که شهرک نشینان صهیونیست و سربازان ارتش خود را جمع می کنند و از نوار غزه بیرون می روند، زیرا به این نتیجه رسیده اند که ماندن در اینجا در سایه افزایش مبارزات و حمایت فزاینده ملت فلسطین از مقاومت غیر ممکن گشته است..

محمد ضیف معتقد است که بیرون رفتن اشغالگران از نوار غزه آغاز پیروزی است و می گوید:"طبعاًَ این پیروزی با خون گروه زیادی از شهیدان، مجروحان و بازداشت شدگان و با رنج های صاحبان خانه های ویران شده، مزارع خشکانیده شده به دست آمده است و ثمره فداکاری این ملت نستوه است " واصبر و ما صبرک إلا بالله"، ثمره این صبر و شکیبایی موفقیت و پیروزی است، به نظر من آن آغاز پیروزی بر این اشغالگران، آغاز نابودی این دولت و آغاز پیروزی های مکرر است.

این فرمانده برجسته قسامی می افزاید:"همه می دانند که این عقب نشینی ثمره مبارزات مداوم و فداکاری های پیاپی است، ما می دانیم که از توافقات هیچ چیزی حاصل نمی شود زیرا از سپتامبر 2000 تاکنون اشغالگران بر مناطق تحت سلطه تشکیلات خودگردان حاکم شده اند و ما اثری از تشکیلات را در این نقاط و حتی مناطقی که در گذشته و در ابتدای انتفاضه الاقصی تخلیه شده است، نمی بینیم. ما دوباره به نقطه صفر رسیدیم که نتیجه مذاکراتی است که به مدت ده سال ادامه یافت، اما مقاومت علاوه بر اینکه موجب گردید اشغالگران به پایگاه هایی که پیش از انتفاضه در آن حضور داشتند باز گردند، از شهرک ها نیز خارج شدند و این حادثه ای است که پس از اشغال سینا تاکنون رخ نداده است در ثانی تغییرات زیادی به وجود آمده است که مسبب اصلی آن مقاومت است و شارون از همه روش های نظامی استفاده کرد، اما موفق نشد، او دوست داشت که همچنان به مقاومت ضربه بزند، اما اراده خداوند چیز دیگری بود.

بقای مقاومت در ادامه اشغالگری
مجبور ساختن دشمن صهیونیستی به بیرون رفتن از نوار غزه پایان کار نیست، بقای مقاومت در ادامه اشغالگری بر روی سرزمین های اشغالی است، گردان های قسام به آن به عنوان یک اصل می نگرد اما برخی از شخصیت های جنجالی فعال در سازمان های تشکیلات خودگردان می کوشند گزینه مقاومت را هدف حملات کینه توزانه خود قرار دهند و افکار عمومی فلسطین را گمراه سازند و این تصور را در اذهان ایجاد کنند که گروه های مقاومت از سلاح خود برای سیطره بر تشکیلات خودگردان استفاده می کنند، در همین راستا محمد ضیف می گوید:" تا زمانی که اشغالگران بر یک وجب از خاک میهن ما حاکم هستند واجب است که در برابر آنها بایستیم.این برنامه اصلی ماست چه تشکیلات وجود داشته باشد یا وجود نداشته باشد، قضیه این است که ما چگونه مقاومت را ادامه دهیم و بقیه خاک اشغالی را آزاد کنیم، این همان اصل است.

در عوض افرادی در تشکیلات خودگردان هستند که به اشکال مختلف و به طور مداوم بر ضد مقاومت فعالیت می کنند و شدیداً سلاح مقاومت به ویژه موشک ها را به تمسخر می گیرند و می کوشند که این گونه وانمود کنند که آنها نوار غزه را از دست اشغالگران آزاد کردند و می خواهند از حساب کسانی که خون دادند و برای این پیروزی تلاش کردند به جایی برسند. آیا شاهد حمایت ملت فلسطین، امت عرب و مسلمان از این گونه افراد هستید. محمد ضیف آنها را این گونه توصیف می کند:"طبعاً هیچ کس این یاوه گویی ها را باور نمی کند زیرا ما در زمان یورش ها و تخریب ها عملکرد تشکیلات خودگردان را دیدیدم، تشکیلات چه کار کرد؟ وقتی که تمام ملت در برابر جوقه اعدام قرار داشتند، منازل ویران می شد و خودروها هدف حمله قرار می گرفتند..تشکیلات چه کار می کرد؟!

همه مردم شاهدند که تشکیلات عقب نشینی می کرد و مقاومت را در برابر اشغالگران تنها می گذاشت و این مقاومت بود که با این اشغالگران به مبارزه برمی خاست در حالی که انتظار می رفت تشکیلات اولین نهادی باشد که از ملت حمایت و از آن دفاع کند نه اینکه ساکت بنشیند و اقدامی انجام ندهد، این روش ها بر کسی پوشیده نیست.. فسادی که در تشکیلات ریشه دوانیده است و خود نهادهای تشکیلات نیز به آن گواه می دهند نیز بر آن اضافه می شود..انتظار می رفت که تشکیلات حافظ امنیت ملت باشد نه اینکه در بین توده ملت بی اعتمادی را به وجود آورد".

گردان های قسام و مرحله جاری
آیا شاخه نظامی جنبش حماس با وجود تجاوزات صهیونیست ها همچنان به آتش بس پایبند می ماند؟ محمد ضیف به این سئوال این گونه پاسخ می دهد:" هر گونه قانون شکنی از سوی صهیونیست ها پس از عقب نشینی موجب خواهد شد که نحوه، روش و چارچوب و نیر شرایط، زمان و مکان پاسخگویی به این قانون شکنی تحت بررسی قرار گیرد".

اما درباره آینده گردان های قسام پس از اتمام عملیات عقب نشینی صهیونیست ها از نوار غزه محمد ضیف تأکید می کند که تا زمانی که اشغالگری ادامه دارد مقاومت نیز ادامه خواهد یافت و تا زمانی که مقاومت هست فعالیت های نظامی و گردان ها نیز وجود دارند، سازمان کاملی نیز وجود دارد که باید سطح توانایی خود را بالا ببرد، تا جایی که می توانیم تلاش می کنیم که شاخه نظامی را گسترده سازیم، ما این راه را ادامه می دهیم، به پیش می رویم و توقف نمی کنیم".

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین