کد خبر: ۲۱۵۵۲
تاریخ انتشار : ۰۷ آبان ۱۳۸۴ - ۱۸:۵۱
بازتاب سخنان احمدی نژاد در مطبوعات عربی

در جهانی بدون اعراب زندگی می کنیم

آفتاب‌‌نیوز : در حالیکه شبکه های عربی همچون الجزیره والعربیه تحلیل های گسترده ای در این رابطه انجام وبخش هایی از زمان پخش خود را به این مسئله اختصاص دادند مطبوعات عربی نیز ضمن انعکاس بخشی از سخنان رئیس جمهور ایران که در آن به این مسئله اشاره شد به بازتاب ها وبازخوردهای آن در کشورهای مختلف جهان بخصوص واکنش کشورهای بزرگ واسرائیل پرداختند. 

روزنامه الخلیج در شماره امروز شنبه خود در این رابطه در مقاله ای به قلم احمد الامین به نام جهانی عاری از اعراب نوشت : سخنان احمدی نژاد در مورد از بین رفتن اسرائیل ومحو آن از صحنه ما اعراب را به وجد آورد ، وما را به روزگارانی بازگرداند که طرح های آزادی فلسطین مطرح می شد وباعث می شد که ما شب ها در حالی چشمان خود را می بستیم که آرزو می کردیم بامداد چشمان خود را به جهانی باز کنیم که صهیونیسم در آن وجود نداشته باشد. اما در واقع جز شکست های متوالی چیز دیگری عایدمان نشد ، سخنان احمدی نژاد ضعف اعراب ودوری آنها را از مسئله ومشکل اولشان را نشان داد وحتی اعراب توان محکومیت جنایت اشغالگران را در فلسطین هم ندارند ، گویی که ما در جهانی بدون اعراب زندگی می کنیم. 

در مقابل میزان واکنش های بین المللی نسبت به سخنان احمدی نژاد حجم همسویی جهانی را با اسرائیل نشان داد ، گویی که جهان امروز جهانی مخصوص صهیونیست‌ها است.
حال اینجا این سئوال مطرح است که تهران از بازسازی وبازپروری دوباره رویکردهای گذشته خود چه اهدافی را دنبال می کند . آیا منطقه وارد رویارویی همه جانبه وفراگیر شده است یا اینکه سخنان احمدی نژاد تنها در چارچوب یک مانور سیاسی است که می خواهند از آن برای مذاکره با واشینگتن در چارچوب برنامه های هسته ای وچانه زنی های موجود در مورد نقش ایران در نقشه آمریکای منطقه سود برند . 

در چارچوب همین مسئله ، مصطفی لباد در روزنامه الحیات چاپ لندن نوشت: سخنان آتشین احمدی نژاد در مورد محو اسرائیل از نقشه همچنان طوفان هایی از پاسخ ها وواکنش ها را در پایتخت هایی تصمیم گیری بین المللی به وجود آورده و می آورد به نحوی که در صدر اکثر خبرهای جهان قرار گرفته است . سخنان احمدی نژاد جهان را به پا کرده وتاکنون هم بر جای خود ننشانده است به نحوی که واشینگتن ، لندن ، پاریس وبرلین را بر آن داشت تا به این سخنان واکنش نشان داده وآنرا به پرونده هسته ای ایران مرتبط سازند وبر اهمیت ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت تاکید کنند. 

به نوشته لباد تل آویو هم همچون گذشته با سوء استفاده از این سخنان به مظلوم نمایی پرداخته وسلیوان شالوم طی نشست مطبوعاتی با همتای فرانسوی اش دوست بلازی ایران را متهم کرد که به دنبال کسب زمان برای ساختن بمب اتم واز بین بردن اسرائیل است. 

این سخنان حتی سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه را هم مجبور کرد به این سخنان واکنش نشان داده وراهی جز محکومیت این سخنان وتوصیف آن به سخنانی که باعث افزایش مصداقیت درخواست های بین المللی برای ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت ، نیابد. 

به اعتقاد این نویسنده دقت در سخنان آقای احمدی نژاد نشان می دهد که این سخنان یک اشتباه لفظی نمی تواند باشد بلکه در چارچوب مضمون یک سخنرانی کاملا حساب شده انجام گرفت ، وبدور از سبک وسیاق مسایل ورویدادهای منطقه ای وبین المللی نخواهد بود. 

به اعتقاد لباد ایران از نوعی محاصره دیپلماتیک بین المللی رنج می براد که روز به روز بر استحکام این حلقه محاصره افزوده می شود ، در مقابل برنامه های هسته ای ایران با چالش خواست مخالف پایتخت های تصمیم گیرنده جهانی مواجه شده است. 

در این چارچوب نگرانی های بین المللی وبخصوص کشورهای همسایه هم افزایش می یابد وتا حجم بازگشت به سطح نگرانی های زمان پیروزی انقلاب هم پیش رفته است.
بر اساس این مقاله پیام دیگری که احمدی نژاد قصد رساندن آن به کشورهای غربی را داشت این بود که فشارهای آنها بر ایران در مورد پرونده اتمی نمی تواند راهی به جای نبرد وتنها راهبرد حل وفصل این مشکل از طریق مذاکره خواهد بود ونمی توان با این کشور همانند افغانستان وعراق رفتار کرد. 

به اعتقاد لباد به رغم وضوح وشفافیتی که احمدی نژاد در اعلام این گفته ابراز داشت اما باید تاکیدکرد که آنچه که یک ربع قرن پیش اازه گفتن آن وجود داشت امروز دیگر جایی برای آن وجود ندارد.

همچنین تجارب تاریخی در منطقه خاور میانه نشان داده است که سخنان آتشین در این منطقه کارایی کمتری نسبت به دیگر راهکارها داشته ودارد. 

روزنامه الحیات در ادامه مقاله خود تاکید می کند که سخنان احمدی نژاد توانست اهداف قابل توجهی را به دست آورد اما تمامی این اهداف در دروازه ایران قرار گرفته است نه در دروازه امریکا واسرائیل . 

از جمله دست آوردهای منفی این سخنان برای ایران متحد کردن خواست های بین المللی برای ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت وتنگ تر کردن حلقه محاصره علیه کشورهای هم پیمان وهمسو با خواست ایران همچون چین ، روسیه وهند. 

همچنین این سخنان توانست زمینه را برای حملات تروریستی اسرائیل علیه ایران افزایش داده وایرانی را که از نظر نظامی از اسرائیل ضعیف تر است در جایگاه تجاوزگر به جهانیان نشان دهد. 

روزنامه الیوم چاپ عربستان هم در تحلیلی به قلم نجیف عبد الرحمن الزامل هم نوشت : سخنانی که احمدی نژاد رئیس جمهور ایران در مورد از بین رفتن اسرائیل به زبان راند از جمله سخنانی است که دیپلماسی منطقه قادر به تحمل آن نیست .

در مقابل روزنامه الوفد چاپ مصر هم در این رابطه از افزایش تنش بین اسرائیل وایران در پی سخنان اقای احمدی نژاد سخن به میان آورده وبه تلاش های اسرائیل برای منزول کردن جمهوری اسلامی ایران در منطقه اشاره کرد. 

الاهرام دیگر روزنامه مصری هم به نقل از خبرنگار خود در مسکو خبر از قرار گرفتن کرملین در وضعیت بغرنج در مورد حمایت از جمهوری اسلامی ایران داد وافزود، همزمان شدن سخنان احمدی نژاد با حضور لاورف در اسرائیل شرایط را برای روس ها بشدت بغرنج تر کرد. 

به نوشته این روزنامه پر تیراژ ومعروف مصری روسیه خود را موظف به دفاع از سوریه ودفاع از پرونده صلح جویانه اتمی ایران کرده بود اما سخنان احمدی نژاد با مانند دوش آب سردی بود که روی لاوروف ووزارتخانه اش ریخت وباعث شد تا وزارتخارجه روسیه سفیر ایران در مسکو را به این وزارتخانه فرا خواند. 

به اعتقاداین خبرنگار سخنان احمدی نژاد باهر هدفی که اعلام شده باشد به ضرر جمهوری اسلامی ایران بود زیرا سخنانی از این نوع که باعث افزایش شدت عملی غرب علیه ایران می شود وحجم انتقادات را علیه روس ها افزایش می دهد می تواند وضعیت بغرنج وحتی فاجعه اوری را علیه برای همکاری بین مسکو وتهران به بار اورد. 

روزنامه اردنی الغد هم در تحلیل خود از این مسئله را رویکرد سیاسی جمهوری اسلامی ایران ندانست بلکه آنرا فرایند یک فعل وانفعال حماسی انقلابی جوان دانست . 

به اعتقاد سمیح المعایطه نویسنده این مقاله احمدی نژاد ظاهرا اسیر جو حاکم بر اجلاس شد وحضور جوانان افراطی که به شدت از طرز تفکر توصیف امریکا بعنوان شیطان بزرگ حمایت می کنند. 

به نوشته این نویسنده ما آرزو می کنیم که هر کشور عربی واسلامی رویکردی را برای برچیدن این غده سطانی از منطقه داشته باشد اما احساسات حماسی رئیس جمهور ایران اعراب را به یاد مرحله ای نه چندان خوش آیند از تاریخ اعراب می اندازد که در چارچوب چنین رویکرد تبلیغاتی وگفتاری در سال 1967 ملت عربی را دستخوش شکست بزرگی کردند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین