آفتابنیوز : 
به گزارش سایت حوزوی رسا، آيتالله العظمي مكارم شيرازي در اين ديدار با سفارش جوانان به خداشناسي اظهار داشت: بكوشيم تا خدا را بهتر بشناسيم. اگر خدا را بهتر بشناسيم جهان مادي در برابر ما كوچك خواهد شد و به خاطر آن آلوده به گناه نميشويم. همه راههاي تربيت به خداشناسي ختم ميشود. شناخت خدا باعث تربيت انسان ميشود.
اين استاد دروس خارج حوزه علميه قم ادامه داد: شما جوانان از هيچ چيز نترسيد مگر گناه. ما معتقد به معاد و روز قيامت هستيم. اگر چيزي نميدانيد حيا نكنيد و برويد ياد بگيريد، بپرسيد. دانش، كمال و سعادت انسان است. اگر پاسخ پرسشي را نميدانيد پاسخ اشتباه ندهيد؛ نه گفتن عيب نيست، گمراه كردن سئوال كننده عيب است.
وي خطاب به جوانان گفت: اگر ميخواهيد به آيندهاي روشن برسيد بايد استقامت داشته باشيد. آخرت، دانش و مال حلال بدون صبر و استقامت به دست نخواهد آمد. چون طبيعت جهان است كه براي هركاري موانعي وجود دارد. در دوره ما كارشكني و عوامل گناه بيشتر شده است. وسوسههاي شيطانهاي انسي كه از شيطان ابليس بيشتر ميباشد، زياد شده است. در مقابل اگر استقامت نيز افزايش پيدا كند و انسان خود را آلوده نكند مقامش بالاتر ميرود.
وي تصريح كرد: اميدوارم جوانان مؤمن ما در سايه و پرتو آموزههاي قرآن و مكتب اهل بيت (ع) بتوانند در زندگي دنيا موفق و نزد خداوند در روز قيامت آبرومند و رو سفيد باشند. دشمنان نقشههاي فراواني كشيدهاند ولي اگر ما بيدار باشيم آنها به اهداف خود نخواهند رسيد.
بر اساس اين گزارش آيتالله العظمي مكارم شيرازي روز چهارشنبه نيز در آغاز درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم نسبت به احاطه صاحبان قدرت توسط چاپلوسان و مبالغه گويان هشدار داد.
وي با اشاره به آداب معاشرت اسلامي گفت: معصوم (ع) ميفرمايد اظهار محبت و دوستي به مردم نصف عقل است. عقل ايجاب ميكند كه در زندگي انسان تنها نماند و در برابر دشمنان از كمك مردم برخوردار شود.
وي با بيان سم پاشيهاي دشمنان كه اسلام را دين خشونت معرفي ميكنند، خاطرنشان كرد: افرادي كه اسلام را به عنوان ديني خشونت گرا معرفي ميكنند، در حق آن بي انصافي كرده و تهمت ميزنند. در حالي كه اسلام روي كوچكترين مسايل اخلاقي دست گذاشته و آداب و رسوم دارد. اسلام دين محبت و دوستي است؛ پيام صلح و محبت به همه جهان ميدهد. تا كسي با ما دشمني نكند با او دشمني نميكنيم. اگر كسي حقوق ما را پايمال نكند در برابر او قيام نخواهيم كرد.
اين استاد دروس خارج حوزه علميه قم مرام و اصول اخلاقي اسلام را مد نظر قرار داد و گفت: با همه ميجوشيم و محبت داريم و به ديگران احترام ميگذاريم. البته همه چيز بايد بر روي اعتدال باشد، اگر از حد اعتدال خارج شد نتيجهاي معكوس ميدهد.
وي خاطرنشان كرد: بيش از حد عشق ورزيدن، اظهار دوستي كردن و چاپلوسي كردن بيرون رفتن از حد اعتدال است. افراد چاپلوس افراد خطرناكي هستند. به خصوص هنگامي كه اطراف قدرتمندان را بگيرند كه هميشه هم ميگيرند. چاپلوسان، كارهاي اشتباه آنها را به عنوان يك پيروزي به آنها نشان ميدهند و نميگذارند از واقعيتهايي كه در جامعه است آگاه شوند. بارها اين مسايل را تجربه كردهايم كه افراد چاپلوس وقتي اطراف قدرتمندان حتي روحاني و غير روحاني و دولتي و غير دولتي را ميگيرند باعث گمراهي آنها ميشوند.
آيتالله العظمي مكارم شيرازي در پايان اظهار داشت: چاپلوسان افرادي دروغگو و افراطي هستند. مانند مبالغههايي كه برخي از شعرا در دوران گذشته ميكردند. اين چاپلوسيها خطرناك است. محبت بايد در حد اعتدال باشد.