کد خبر: ۴۶۴۷۹
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۸۵ - ۱۴:۱۱

غیر متعهدها درباره ایران جلسه برگزار می کند

آفتاب‌‌نیوز :
وی ابراز امیدواری کرده که بحرانی که پیش روی ایران قرار دارد، به وضعیتی نرسد که موجب درگیری نظامی شود چرا که جهان دیگر نیازی به چنین درگیری هایی ندارد. به گزارش خبرگزاری مالزی سید حمید البار وزیر خارجه مالزی با اعلام اینکه در حال حاضر مشکلات بسیاری در جهان وجود دارد . وی همچنین تاکید کرد که قطعنامه و تحریم شورای امنیت علیه ایران مناقشه را حل نخواهد کرد و اینکه «نم»معتقد است که مذاکره و گفت و گو تنها راه برخورد با این مشکل است.
وزیر خارجه مالزی با اشاره به اینکه مساله ایران در نشست چهار روزه «نم»مورد بحث قرار خواهد گرفت گفت که بنابر تصمیم اعضای شرکت کننده در این جلسه، نهایتا بیانیه ای جداگانه برای ایران منتشر خواهد شد و یا اینکه این مساله در بخشی از بیانیه پایانی خواهد آمد.
وی با تاکید بر اینکه «نم»هیچ مخالفتی با استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای ندارد مگر اینکه مقدمه گسترش سلاح های کشتار جمعی باشد گفت با توجه به افزایش بهای سوخت، در اینکه کشوری به دنبال منابع جایگزین برای انرژی باشد هیچ مشکلی به نظر‌آنها وجود ندارد.
جنبش غیر متعهدها «نم»جنبشی عمدتا متشکل از کشورهای در حال توسعه است که در طول جنگ سرد به عنوان جایگزینی برای بلوک شرق و غرب تشکیل شد تا کشورهایی که عضو آن می شوند به هیچ یک از این دو قطب قدرت جهانی تعلق و یا تعهدی نداشته باشند. نخستین کنفرانس سران کشورهای عضو «نم»در سپتامبر 1961 در بلگراد با 25 عضو برگزار شد که بخش عمده ای از آن به ابتکار تیتو رئیس جمهور یوگسلاوی بود که از منجر شدن رقابت تسلیحاتی به جنگ میان امریکا و شوروی نگران بود.
«نم»در سال 1964 با عضویت 47 کشور در قاهره کنفرانس برگزار کرد و در آن به محکوم کردن استعمار غربی و ابقای تاسیسات نظامی خارجی پرداخت. پس از آن محوریت «نم»از مسائل سیاسی به موضوعات اقتصاد جهانی و دیگر مسائل هم گسترش یافت. جنبش غیر متعهدها اکنون 114 عضو دارد ایران هم یکی از اعضای آن است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین