کد خبر: ۵۶۵۱۸
تاریخ انتشار : ۰۲ بهمن ۱۳۸۵ - ۱۲:۲۸
هاشمی رفسنجانی خبر داد:

اظهارات دردمندانه رهبری درباره اصل 44

آفتاب‌‌نیوز :

هاشمی رفسنجانی گفت: ما از زمانی كه اجازه یافتیم سیاست‌‏های اصل 44 قانون اساسی را در مجمع تشخیص مصلحت نظام بنویسیم، ارزیابی خودمان این بود كه این امر باعث ایجاد یك انقلاب اقتصادی خواهد بود كه خوشبختانه این تعبیر را نیز در هفته‌‏های گذشته از زبان رهبر معظم انقلاب شنیدیم. 

وی افزود: رهبری دو هفته گذشته ما را دعوت كرده‌‏اند تا در خصوص سیاست‌‏های كلی اصل 44 قانون اساسی صحبت كنیم. ایشان در این جلسه نكات دردمندانه‌‏ای را بیان كردند كه در اینجا به توضیح آن نمی‌‏پردازم اما نكاتی را برای اطلاع عرض می‌‏كنم كه در نوع خود جالب است تا ملت ما بدانند رهبرشان چه می‌‏خواهد. مقام معظم رهبری فرمودند انتظار ما از سیاست‌‏های كلی اصل 44 ایجاد یك انقلاب اقتصادی بود، ایشان درست همان امیدی كه ما داشتیم را به زبان آوردند. 

هاشمی رفسنجانی تصریح كرد: رهبری در این جلسه عنوان كردند كه سیاست‌‏های این اصل برای من حرف تازه‌‏ای نبود و از ابتدای انقلاب هم انتظار داشتیم كه سیاست‌‏های این اصل اجرا شود اما به دلیل اینكه امكانات لازم فراهم نبود و فضای آن زمان مجال این انقلاب اقتصادی را نمی‌‏داد، تحقق این سیاست‌‏ها عملی نشد اما امروز شرایط تحقق آن را داریم. 

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه كرد: رهبری عنوان كردند كه اگر می‌‏خواهیم ایران در 20 سال آینده به لحاظ اقتصادی به یك قدرت تبدیل شود، این هدف باید با یك انقلاب اقتصادی واقعی همراه شود و انقلاب اقتصادی نیز جز با حضور جدی بخش خصوصی محقق نمی‌‏شود. 

هاشمی رفسنجانی در ادامه با بیان اینكه «اصل 44 قانون اساسی در فضای ویژه‌‏ای نوشته شد» گفت: در ابتدای انقلاب، خبرگان كشور مراقب بودند كه نكاتی را در ذیل این اصل بگنجانند تا شرایط لازم برای تحقق آن فراهم شود.

وی با اشاره به اینكه «عملیات اجرای این امر در تاریخ جمهوری اسلامی ایران در نوع خود جالب و طنزگونه است»، گفت: در اوایل انقلاب دو جریان رادیكال و محافظه‌‏كار در كشور وجود داشت. اكثریت مجلس اول را نیز طرفداران رادیكال‌‏ها تشكیل می‌‏دادند. در آن زمان بحث‌‏های مربوط به اصل 44 قانون اساسی این‌‏گونه بود كه جریان رادیكال كه به گرایش چپ متمایل بود، به سمت صدر اصل 44 می‌‏رود اما شورای نگهبان به سمت ذیل این اصل گرایش داشت كه این امر در نهایت به تشكیل مجمع تشخیص مصلحت نظام منجر شد.

هاشمی رفسنجانی با اشاره به تدوین سیاست‌‏های كلی اصل 44 قانون اساسی، گفت: ما از سال 76 به تدریج نسبت به بازكردن صدر این اصل در مجمع تشخیص اقدام كردیم كه در نهایت منجر به تدوین سیاست‌‏های كلی اصل 44 شد تا بتوانیم با یك سری معیارهای مشخص، كار اصلاح نظام اقتصادی را آغاز كنیم. پس از تدوین سیاست‌‏های این اصل آن را به رهبری ارایه كردیم كه ایشان نیز بخشی از آن را تایید و بخش دیگری را در سال 85 تایید كردند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاكید بر بهره‌‏گیری از ظرفیت‌‏های بخش خصوصی در اقتصاد كشور، گفت: بخش خصوصی ما به لحاظ استعداد با بخش‌‏های خصوصی دنیا تفاوتی ندارد و نیروهای عالم, دانشمند و متعهد هم در آن فراوان است. هدف‌‏گیری ما در قرار گرفتن در بین 28 كشور پیشرفته دنیا ایجاب می‌‏كند كه ما از این ظرفیت بزرگ استفاده كنیم.

وی در ادامه با اشاره به اینكه «بر اساس بررسی‌‏های كمیسیون نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام مشخص شد كه اجرای سیاست‌‏های اصل 44 قانون اساسی متاسفانه در اجرا پیشرفت نكرده است»، گفت: انتظار این بود كه اجرای این اصل به لحاظ پشتیبانی‌‏های خوبی كه صورت گرفته است، شتاب بیشتری بگیرد.

هاشمی رفسنجانی ضمن انتقاد از كندی اجرای سیاست‌‏های اصل 44 قانون اساسی، گفت: ما در مجمع تشخیص به عنوان ناظر وظیفه خود را به خوبی انجام نداده‌‏ایم. قوه قضاییه نیز زمینه لازم را برای ایجاد امنیت سرمایه‌‏گذاری و راحتی خاطر برای كسانی كه می‌‏خواهند زندگی خود را در این بخش به كار گیرند، فراهم نكرده است. مجلس شورای اسلامی نیز جز تشكیل یك كمیسیون در راستای این اصل, كار جدی انجام نداده است. دولت هم در اجرای این سیاست‌‏ها بسیار كند عمل می‌‏كند. در مجموع دست‌‏اندركاران اجرا و نظارت این اصل عقب هستند. 

هاشمی افزود: مقام معظم رهبری باید همچنان نظراتشان را در خصوص اصلاح نظام اقتصادی مطرح كنند. مجمع تشخیص هم باید كار نیمه‌‏كاره خود را به پایان برساند. مجلس شورای اسلامی هم با ظرفیت‌‏های خوبی كه دارد، باید از این فرصت در غالب ارایه طرح و انجام نظارت استفاده كند. 

وی افزود: رسانه‌‏ها نیز باید در این میدان جهاد كنند به‌‏خصوص رسانه ملی كه خیلی برد دارد، مسوولیت سنگینی برعهده دارد. همه رسانه‌‏ها, احزاب و نهادهای عمومی باید این فضای فرهنگی را به وجود آورند.

وی تصریح كرد: نیروهای امنیتی،اطلاعاتی و قضایی نیز باید بیش از همه به پشتیبانی بخش خصوصی بپردازند. اگر ما در اصلاح نظام اقتصادی خود دارای عزم ملی باشیم، می‌‏توانیم این كار بزرگ را محقق كنیم تا بتوانیم ایران را در بیست سال آینده جزو كشورهای پیشرفته ببینیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین