آفتابنیوز : 
آفتاب: پیش نویس بیانیهای که توسط کشورهای غربی در شورای امنیت سازمان ملل توزیع شده، «سرکوب خشونتبار تظاهرات طرفداری از دموکراسی در برمه» را محکوم کرده است.
به گزارش بیبی سی این متن که توسط آمریکا، بریتانیا و فرانسه تهیه شده، همچنین خواستار آزادی زندانی های سیاسی و گفتگوی فوری میان مقام های نظامی برمه و مخالفان است.
زلمی خلیلزاد، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد گفته است مایل بود لحن بیانیه از این هم شدیدتر باشد اما چین هشدار داده که ژنرال های برمه ای را نباید زیاد تحت فشار قرار داد.
پیش از آن، ابراهیم گمبری، فرستاده ويژه سازمان ملل گزارش خود را در شورای امنیت قرائت کرد.
وی به مقام های برمه هشدار داد که در صورت ادامه سرکوب مخالفان، باید در انتظار پیامدهای جدی بین المللی باشند.
گمبری نسبت به بازداشت های خودسرانه و ادامه نقض حقوق افراد در پی اعتراضات گسترده در برمه اظهار نگرانی کرد.
فرستاده ویژه سازمان ملل در سفر 4 روزه خود به برمه با رهبران نظامی و آنگ سان سوچی، رهبر مخالفان این کشور دیدار کرد.
بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد گفته است به کاربردن زور علیه اعتراضات مسالمت آمیز در برمه مایه انزجار و غیرقابل قبول است.
تبعیدیان برمه و فعالان طرفدار حقوق بشر امروز را "روز بین المللی اقدام" برای برمه اعلام کرده اند و به همین مناسبت گردهمایی هایی در شهرهای مختلف استرالیا و زلاندنو برگزار شده است.
در تظاهرات مخالفت آمیز اخیر برمه هزاران نفر شرکت داشتند و راهبان بودایی در کانون اعتراض ها بودند.
منابع خبری در برمه میگویند حدود 10 هزار نفر که بسیاری از آنها راهب هستند برای بازجویی دستگیر شدند.
برمه در جنوب شرق آسیا و ساحل دریای آندمان واقع شده و با کشورهای چین، لائوس، تایلند، بنگلادش و هند همسایه است.
جمعیت برمه به حدود 55 میلیون نفر می رسد که به اقوام گوناگون تعلق دارند اما مذهب اکثر مردم این کشور بودایی است.
برمه که زمانی مستعمره بریتانیا بود در سال 1948 استقلال خود را به دست آورد و پس از یک دوره کوتاه برخورداری از دموکراسی، از سال 1962 تا کنون تحت حکومت نظامیان قرار داشته است.
در سال 1988 و در واکنش به تظاهرات گسترده مردم در حمایت از دموکراسی، گروهی از نظامیان زمام امور را تحت عنوان "شورای دولتی اعاده نظم و قانون" در دست گرفتند که در سال 1989 نام این کشور را به میانمار تغییر داد.
در سال 1990، شورای دولتی انتخابات آزاد پارلمانی برگزار کرد اما با پیروزی چشمگیر نامزدهای حزب اتحاد ملی برای دموکراسی، به رهبری آنگ سان سوچی، نتیجه انتخابات ملغی اعلام شد و این کشور همچنان در انتظار تصویب قانون اساسی جدید و برگزاری انتخابات آزاد است.
ریاست دولت برمه از سال 1992 تا کنون در دست ژنرال تان شوه بوده است.