کد خبر: ۷۸۰۶۲
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۳۸۷ - ۱۱:۵۹

تالاب استيل آستارا كاملاً خشک شد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئيس اداره حفاظت محيط زيست آستارا گفت: «بر اثر خشكسالی و عدم تأمين آب زمين‌های كشاورزی منطقه تالاب استيل آستارا كاملاً خشك شده است».

به گزارش سرویس اجتماعی آفتاب اصغر خودكار امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در آستارا با بحرانی خواندن وضعيت تالاب استيل آستارا افزود: «خشكسالی بر محيط زيست اين تالاب طبيعی كه به عنوان مهم‌ترين زيستگاه پرندگان در منطقه مطرح است تأثير به سزايی دارد به طوری كه يك فاجعه برای محيط زيست تالاب در اكوسيستم خشكی و آبی خواهد بود». 

وی با بيان اينكه تنها مي‌توان اميد به رحمت الهی داشت،گفت:« تالاب استيل آستارا از اهميت خاصی برای ما برخوردار است و برای حفظ آن تمام تلاش خود را خواهيم كرد». 

خودكار ادامه داد: «امسال به دليل كم‌آبی و استفاده بی‌رويه آب اين زيستگاه طبيعی برای آبياری شاليزارهای منطقه از دو ماه گذشته شاهد كاهش آب تالاب‌استيل بوديم كه در حال حاضر متأسفانه گياهان آبزی به راحتی در سطح آب اندك تالاب ديده می‌شوند و كف تالاب نيز قابل مشاهده و كاهش اكسيژن زندگی موجودات آبی و ميكروسكوپی تالاب را به مخاطره انداخته است». 

رئيس اداره حفاظت محيط زيست آستارا لايروبی كامل تالاب را در ميزان ورودی آب به تالاب و حجم آن اثرگذار دانست و تصريح كرد: «هر چند آب موجود در تالاب همه ساله در فصل كشاورزی موجب نجات اراضی كشاورزی می‌شود، اما در عين حال موجب مرگ تالاب و نابودی زيستگاه پرندگان و انواع گونه‌های ماهيان اين تالاب است كه مسئولان شهرستان بايد برای حفظ و رعايت حق‌آبه اين تالاب بين‌المللی نظارت بيشتری داشته باشند تا شاهد تلف‌شدن موجودات درون تالاب نباشيم».

تالاب استيل آستارا 138 هكتار وسعت دارد و در پنج كيلومتری شهرستان مرزی آستارا واقع در ناحيه جنوب و بين دو روستای عباس آباد در دامنه رشته‌كوه‌های البرز قرار دارد و مشرف به جاده اصلی رشت و آستارا است. 

ضلع‌غربی آن پوشيده از جنگل و پوشش‌های سبز گياهی است و در ضلع شرقی آن درختان توسكای شناور منظره بسيار جالب توجهی را بوجود آورده است كه در بهار و تابستان استراحتگاه مسافران بوده و از نظر گردشگری يكی از جاذبه‌های مهم تلقی می‌شود. 

از ويژگی‌های مهم اين تالاب وجود ماهيان مشهوری مانند كپور و اردک ماهی است همچنين اين تالاب طبيعی جايگاه پرندگان كمياب بوده كه برای زاد و ولد از اروپای مركزی، ماورای خزر و مناطق قطبی به اين منطقه مهاجرت می‌كنند كه مهم‌ترين آن چينگير نوک‌سرخ است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین