کد خبر: ۸۹۱۷۶
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۸۸ - ۱۰:۲۸
صالح‌آبادی خبر داد:

طراحی امضاء دیجیتال در بازار سرمایه

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار از طراحی امضاء دیجیتال در آینده نزدیک در این سیستم خبر داد و گفت: «با راه‌اندازی این امضاء شرکت‌های بورسی و غیربورسی نیازی به دریافت کاغذ ندارند». 

علی صالح‌آبادی در نشست بررسی وضعیت اقتصادی کشور در دانشگاه تهران با اشاره به بحران مالی جهان ‌گفت: «با وجودی که این بحران در سال گذشته حدود 40 تا 70 درصد از ارزش بورس سایر کشورها را کاهش داد اما شاخص کل بورس ایران تنها 3/11 درصد افت کرد که این میزان نسبت به بورس‌های سایر کشورها رقم بسیار کمی است».

وی با تشریح تاریخچه چگونگی تشکیل بازار سرمایه در کشور، ‌گفت: «هرچند قانون اوراق بهادار در سال 1345 مصوب و بازار در سال 1346 تشکیل شد اما این بازار پس از انقلاب به دلیل بروز جنگ از رونق افتاد».

صالح‌آبادی گفت: «رونق بورس از سال 1368 همزمان با برنامه سازندگی در کشور افزایش یافت اما نوسانات قیمت نفت تاثیر زیادی بر وضعیت این بازار داشته است».

به گفته سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار، حجم معاملات روزانه این بازار تا سال 80 کمتر از یک میلیارد تومان بوده است این در حالی است که حجم معاملات در سال 86 به بیش از 30 میلیارد تومان و در سال 87 به طور متوسط 50 میلیارد تومان بوده است».

وی گفت: «با توجه به اینکه قانون اوراق بهادار با توجه به نیازهای جدید در سال 1384 تغییر کرد ساختار بازار سرمایه نیز تغییر کرده است».

صالح‌آبادی به مقایسه قانون اوراق بهادار قدیم و جدید پرداخت و اظهار داشت: «بر اساس قانون جدید ساختار بازار تغییر کرد به نحوی که مقام ناظر علاوه بر سایر نهاد بر این بازار اضافه شد».

وی با بیان آنکه سه گروه محصول فلزات، پتروشیمی و کشاورزی در زمان حاضر در بورس کالا معامله می‌شوند، ‌گفت: «بورس کالا و بورس اوراق بهادار تحت نظارت سازمان بورس هستند».

رییس سازمان بورس گفت: «توجه به بازار اولیه یکی دیگر از موضوعاتی بود که در قانون جدید اوراق بهادار به آن توجه شده است».

وی رسیدگی به جرایم و تخلفات را از دیگر موارد قانون جدید دانست و افزود: «در قانون جدید ساز و کار مناسبی برای رسیدگی به تخلفات و جرایم ایجاد شده است».

سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: «برهمین اساس در کمتر از سه سال گذشته چهار رای قطعی لازم الاجرا از دادگاه در خصوص جرایم از بخش مربوط به بورس مجتمع قضایی امور اقتصادی دریافت شده است».

صالح‌آبادی ‌ایجاد شفافیت بیشتر در بازار اوراق بهادار را از دیگر موارد قانون جدید اوراق بهادار دانست و گفت: «در این راستا امکان اطلاع‌رسانی به صورت الکترونیک (کدال) در سال‌های اخیر ایجاد شده اما به دلیل نبود امضاء دیجیتال هنوز نیاز به دریافت اطلاعات به صورت کاغذی نیز هستیم».

وی از طراحی امضاء دیجیتال در آینده نزدیک در این سیستم خبر داد و گفت: «با راه‌اندازی این امضاء شرکت‌های بورسی و غیربورسی نیازی به دریافت کاغذ ندارند».

وی زیرساخت‌های قانونی و مقررات را برای ایجاد ابزارهای جدید ضروری دانست و افزود: «از آنجا که در قانون جدید اختیار ایجاد ابزار جدید به شورای بورس سپرده شده، ابزار جدیدی نظیر قرارداد آتی در بورس کالا ایجاد و از سال گذشته تاکنون حدود 10 میلیارد تومان معامله از این طریق انجام شده است».

به گفته صالح‌آبادی،‌ اخذ مالیات از مهمترین مشکلات در طراحی ابزارهای جدید است».

وی با اشاره به لایحه تنظیم شده توسط این سازمان، ‌گفت: «در صورتی که این لایحه تنظیم شود امکان طراحی ابزارها و نهادهای جدید نیز ایجاد می‌شود».

صالح‌آبادی با اشاره به راه‌اندازی دو شرکت تامین سرمایه، از راه‌اندازی دو صندوق دیگر در آینده نزدیک خبر داد».

سخنگوی بورس و اوراق بهادار گفت: «17 صندوق مشترک سرمایه‌گذاری تاکنون ایجاد شده که با تصویب لایحه سازمان بورس تعداد این صندوق‌ها افزایش می‌یابد».

وی با اشاره به راه‌اندازی بازار فرابورس در سال گذشته، گفت: «این بازار بزودی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد تا شرکت‌هایی که توان پذیرش در بورس را ندارند در این بازار پذیرش شوند».

به گفته صالح‌آبادی، ‌حجم معاملات بورس در سال گذشته حدود 14 میلیارد دلار و بورس کالا نیز هشت هزار و 300 میلیارد تومان بوده است».

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: «براساس برنامه‌ها قرار است امکان معاملات آنلاین در بورس فراهم شود تا افراد بتوانند به سهولت بیشتر معاملات خود را انجام دهند».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین