آفتابنیوز : آفتاب - سرویس سیاسی: وزیر امور خارجه در رابطه با پناهندگی حیدری یكی از كارمندان كنسولگری ایران در نروژ اظهار داشت: این فرد استعفای خود را تقدیم مسوولین سفارت ایران در نروژ كرده بود اما با توجه به پذیرفته نشدن درخواستش قاعدتا باید به كار و ماموریتش در این كشور خاتمه می داد و به فعالیت خود در وزارت خارجه می پرداخت. این تكلیف اعلام شده اداری است و امیدواریم بر همین اساس وی را در ادامه خدمات در نروژ داشته باشیم.
منوچهر متكی در كنفرانس مطبوعاتی مشترك با ”گریگول واشازده“ وزیر امور خارجه گرجستان در رابطه با لغو شدن میزبانی ایران برای بازیهای كشورهای اسلامی گفت: اقدام شورای داوری و هیاتمدیره بازیهای كشورهای اسلامی امری خارج از مقررات و ضوابط بود به جهت آنكه تهیه آرمها، نقشهها و برگزاری اینچنین مسابقاتی منطبق بر موازین بینالمللی است و هیاتمدیره این بازیها حق ورود به بحث مورد نظر را نداشت چه برسد به اینكه بخواهد تصمیمگیری كند.
وی افزود: برخی اعمال نفوذهای نادرست در همگرایی فرهنگی كشورهای اسلامی تاثیرگذار شده است و امیدواریم نسبت به این اقدام تجدیدنظر شود.
متكی همچنین در رابطه با فضاسازیهای شبكه العربیه نسبت به مخدوش كردن رسانهای چهره ایران اظهار داشت: كشورهای منطقه در صورتی كه دوستی مانند این شبكه داشته باشند احتیاج به دشمن ندارند. ماموریت شبكه الجزیره دمیدن در اختلافات و واگرایی است.
وی تاكید كرد: برای كشورهای منطقه اینگونه القاعات شناخته شده است و تاثیر چندانی بر مناسبات ایران با دوستانش نخواهد داشت.
وزیر امور خارجه همچنین در رابطه با توصیه پادشاه عربستان به رئیسجمهور سوریه مبنی بر ایجاد حد و مرز در روابط این كشور با ایران گفت: ما از دیدارهای كشورهای دوست كه به صورت دوجانبه و چندجانبه برگزار شود استقبال میكنیم؛ اما هنوز اظهارات پادشاه عربستان برای ما مشخص نیست و گمان نمیكنم بنایی بر دخالت وجود داشته باشد.
وی تاكید كرد: ایران و سوریه روابط روبه رشد و استراتژیك خود را 30 سال پیش در سایه رهنمودهای امام راحل و رئیسجمهور سوریه بنا نهادند و این روابط مسیر روبه رشدی داشته است.
متكی همچنین در رابطه با سیاست مسوولین ایرانی برای اعزام زائران ایرانی به مكه و مدینه گفت:موضوع عمره سال جاری در دستور كار سازمان حج و زیارت و مسوولان وزارت خارجه قرار دارد و مذاكراتی با مسوولین سعودی برای خاتمه به مشكلات موجود صورت گرفته است.
وی همچنین در رابطه با نشست اخیر گروه 1+5 و موضع ایران در رابطه با این نشست اظهار داشت: با توجه به اینكه نتیجهای از نشست نیویورك اعلام نشده است نمیتوانیم اظهار نظر خاصی داشته باشیم اما در هر صورت رگههایی از واقعبینی را مشاهده میكنیم و آماده هستیم كه نتایج ملموسی را درك كنیم.
وزیر امور خارجه تاكید كرد: اما اینكه بگوییم تهدید خاصی مطرح شده است و اظهار نظر كنیم منتظر تحولات جاری در روی پرده و پشت پرده هستیم.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش كه موضع ایران برای تامین سوخت رآكتور تهران چیست و آیا پس از پایان 18روز باقی مانده این كشور شخصا اقدام به تولید اوارنیوم با غنای 20درصد خواهد كرد گفت: گفتوگوها در حال رد و بدل شدن است بنابراین بهتر است قدری تامل كنیم اما در هر صورت همانطور كه گفته میشد برخی رگههای مبتنی بر واقعبینی از طرف مقابل بروز داده شده است بنابراین پس از هرگونه پیشرفت احتمالی اظهار نظر خواهیم كرد.
متكی در رابطه با اظهاراتی كه مبنی بر پناهندگی تعدادی از كارمندان كنسولگری و سفارتخانههای ایرانی به كشورهای دیگر است نیز متذكر شد: معمولا برخی به دنبال فرصتطلبی هستند اما كاركنان وزارت امور خارجه و مامورین سیاسی بخشهای مختلف با نشاط و شادابی به وظایف خود در قریب به 140 نمایندگی ادامه میدهند و گول این صحنهسازیها را نمیخورند.
براساس این گزارش وزیر امور خارجه در رابطه با مناسبات ایران و گرجستان نیز گفت: پس از استقلال گرجستان از شوروی سابق، ایران از جمله كشورهایی بود كه استقلال آن را به رسمیت شناخت و گامهای خوبی هم برای ارتقاء مناسبات دو جانبه برداشت.
وی افزود: مبادلات تجاری دو كشور بالغ بر 100 میلیون دلار است اما براساس رایزنیهای صورت گرفته برای تشكیل 5 كمیسیون مشترك اقتصادی برنامهریزی شده است.
متكی همچنین با عنوان این مطلب كه دو كشور برای تداوم مشورتهای سیاسی كمیته مشتركی را ساماندهی خواهند كرد اظهار داشت: این كمیته به ریاست معاونین وزرای خارجه ایران و گرجستان تشكیل میشود.
وی با اشاره به فراز و نشیبهای رابطه ایران و گرجستان ادامه داد: ما به برخی از اقدامات مسوولین گرجی چون عملكرد این كشور بر تحویل دادن” اردبیلی” تبعه ایرانیتبار به آمریكا اعتراضاتی داشتیم كه در نشست دوجانبه با وزیر امور خارجه گرجستان به آنها اشاره كردیم.
وزیر امور خارجه تاكید كرد: وزیر امور خارجه گرجستان نیز با پذیرش اشتباه صورت گرفته اظهار داشت: اقدام مسوولین وقت گرجی با توجه به شرایط روز صورت گرفته بود.
وی همچنین با اشاره به دیدگاه مسوولین دو كشور برای افزایش تعاملات رسانهای ایران و گرجستان گفت: در آینده نزدیك هیاتی رسانهای به سرپرستی سخنگوی وزارت امور خارجه راهی گرجستان خواهد شد.
گریگول واشازده وزیر امور خارجه نیز در رابطه با اینكه موضع این كشور در رابطه با حضور ایران برای مشاركت در خط لوله نوباكو چیست گفت: گرجستان از حضور ایران در تمامی پروژههای منطقهای استقبال میكند.
وی همچنین در رابطه با موضع گرجیها برای برخورداری ایران از انرژی صلحآمیز هستهای تصریح كرد: گرجستان هماعتقاد با تمام اعضای جامعه جهانی است و گمان میكند تمام اعضای انپیتی میتواند براساس حق قانونی خود از انرژی صلحآمیز هستهای استفاده كند اما اعتماد نیز گزینه مهمی است.