آفتاب: مدیر کل مطبوعات داخلی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی قرار گرفتن در ذیل قانون مشاغل سخت و زیانآور برای خبرنگاران و روزنامهنگاران را خارج از شرایط استخدام رسمی کشور عنوان و اظهار کرد: خبرنگاران رسانههایی چون ایرنا و صدا و سیما که در استخدام رسمی دولت هستند، شامل قانون مشاغل سخت و زیانآور نمیشوند.
سیداحسان قاضیزاده در این خصوص اظهار کرد: کسی میتواند مشمول قانون مشاغل سخت و زیانآور باشد که در طول دوران کار خود، خبرنگاری حرفه اصلی او باشد.
اما ممکن است در سازمانهای دولتی فردی به عنوان کارشناس باشد اما بنا بر ماموریت مدت زمانی را بهعنوان خبرنگار فعالیت کند، بنابراین از مزایای قانون مشاغل سخت و زیانآور بهرهمند نخواهد بود.
به گفتهی قاضیزاده در بخش خصوصی و غیردولتی قرار گرفتن خبرنگاران ذیل قانون مشاغل سخت و زیانآور از نظر قانونی مشخص شده است. بنابراین مسائل مالی آنها جزو تعهدات مسئولان رسانه است که باید انجام پذیرد.
او ادامه داد: وظیفه معاونت امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی ارشاد معرفی افراد بهعنوان شاغل در حرفه خبرنگاری و روزنامهنگاری به صندوق حمایت از نویسندگان، هنرمندان و روزنامهنگاران است که به این ترتیب روزانه بین 20 تا 50 نفر به این صندوق معرفی میشوند تا تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گیرند.
وی افزود: بیمه افرادی که به این ترتیب معرفی شده و دربخش غیردولتی به کار خبری مشغول باشند، طبق قانون باید با شرایط مشاغل سخت و زیانآور محاسبه شود. اما درباره پرداخت هزینههای مربوط به آن، بیمه تعیینکننده و رسانه مورد نظر متعهد است.
او خاطرنشان کرد: کمک مالی به افراد شاخص و مطرح در امر اطلاعرسانی برای امور درمانی خارج از بیمه از سوی صندوق حمایت از نویسندگان، هنرمندان و روزنامهنگاران کاری است که انجام میشود و در این راستا تاکنون کمکهایی انجام شده است.
مدیر کل مطبوعات داخلی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی در بخش دیگری از سخنان خود مجموع تیراژ روزنامههای کل کشور را روزانه بین 3 تا 4 میلیون نسخه عنوان کرد.
او با بیان این که در حال حاضر 65 روزنامه مجوزدار ملی، سراسری، محلی و استانی در حوزههای سیاسی، اقتصادی، هنری و ورزشی منتشر میشوند، اظهار کرد: آشتی مردم با مطبوعات به معنای افزایش تیراژ و مخاطب جزو سیاستهای فرهنگی است.