کد خبر: ۴۴۷۲۳۲
تعداد نظرات: ۱۴ نظر
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۰
در حاشیه بداخلاقی‌های برخی نامزدهای ریاست‌جمهوری

سخنی با شورای نگهبان و آنها که بی‌اخلاقی کردند

مشارکت بالای مردم در انتخابات دیروز که خوشبختانه با آرامش و امنیت قابل تحسین برگزار شد، یکی از برکات انقلاب و نظام جمهوری اسلامی است. به خاطر این نعمت ارزشمند باید از مردم و دست‌اندرکاران اجرایی و فراهم‌کنندگان امنیت فضای انتخابات تشکر کرد.
آفتاب‌‌نیوز :
 روزنامه «جمهوری اسلامی» در سرمقاله خود می‌افزاید: کسانی که در انتخابات ریاست جمهوری، شوراها و مجلس شورای اسلامی از رقبای خود پیشی گرفته‌اند، باید بدانند که پیروز اصلی مردم هستند که بار دیگر با حضور حماسی خود در صحنه، بیداری خود را به نمایش گذاشتند و وفاداری خود به آرمان‌های انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی را نشان دادند.

مهم‌ترین رکن انتخابات، مردم هستند که با آمدن به پای صندوق‌های رأی، به افرادی در جایگاه‌های اجرایی و تقنینی مجال خدمت می‌دهند. به همین دلیل، کسانی که در جریان انتخابات به این مسئولیت‌ها راه می‌یابند باید قدردان مردم باشند و خود را خادمان مردم بدانند و تمام تلاش خود را برای حل مشکلات مردم بکار بگیرند.

در جریان تبلیغات انتخاباتی به‌ویژه مناظره‌های نامزدهای ریاست جمهوری، بداخلاقی‌هایی صورت گرفت که در شأن ملت ایران نبود. نظر عموم بعد از این مناظره‌ها این بود که از افرادی که خود را برای قرار گرفتن در جایگاه مهم ریاست جمهوری شایسته می‌دانند، چنین بداخلاقی‌هایی انتظار نمی‌رفت. این رفتار نادرست، در تصمیم عده‌ای از مردم برای حضور در پای صندوق‌های رأی مؤثر بود. قطعاً اگر این بداخلاقی‌ها نبود، درصد مشارکت مردم بیش از آنچه اتفاق افتاد می‌بود.

علاوه بر مناظره‌ها، در تبلیغات ستادها و هواداران بعضی از نامزدهای ریاست جمهوری اقدامات خلاف قانون و اخلاق زیادی صورت گرفت که مایه تأسف مردم شد؛ اقداماتی از قبیل پاره کردن اوراق تبلیغاتی رقیب، توزیع اوراق حاوی دروغ و تهمت و هزینه کردن از بیت‌المال برای تبلیغ فرد مورد نظر که با هیچ‌یک از موازین شرعی، قانونی و اخلاقی سازگاری ندارند و حتی در مواردی تخلف و جرم محسوب می‌شوند.

این اقدامات خلاف، قطعاً نشانه وجود بیماری در جامعه آن‌هم در لایه‌های بالای آن است. آیا عقلای قوم نباید وجود این بیماری را هشداری برای نظام اسلامی بدانند که اولین و مهم‌ترین رسالت آن، رشد اخلاقی و نهادینه کردن پای بندی به قانون و شرع و اخلاق در جامعه است؟ باید بپذیریم که تا رسیدن به اهداف معنوی انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی فاصله زیادی داریم و متأسفانه هر وقت امتحانی پیش می‌آید مشخص می‌شود این فاصله نه‌تنها در حال کم شدن نیست بلکه زیادتر هم می‌شود. این وضعیت برای نظام جمهوری اسلامی زیبنده نیست و بزرگان نظام باید برای نهادینه کردن اخلاق در جامعه به اقدامات جدی، ریشه‌ای و درازمدت روی آورند.

این نکته هم باید مورد توجه باشد که اگر نامزدهای ریاست جمهوری افرادی با صلاحیت‌های بالای اخلاقی و دینی و قانونی باشند، قطعاً میزان پایبندی به ضوابط در تبلیغات انتخاباتی نیز بالا خواهد بود و آنچه در تبلیغات انتخابات اخیر مشاهده شد پیش نخواهد آمد. زیرا افراد صاحب صلاحیت‌های اخلاقی علاوه بر اینکه خود مرتکب خلاف اخلاق نمی‌شوند، ستادها و اطرافیان و هواداران خود را نیز کنترل می‌کنند و مانع تخلف آنها از ضوابط می‌شوند.

آنچه در تبلیغات انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری رخ داد، باید اعضای محترم شورای نگهبان قانون اساسی را به این نتیجه برساند که برای احراز صلاحیت داوطلبان ریاست جمهوری دقت بیشتری لازم است. اینکه قانون اساسی جمهوری اسلامی تعبیر بسیار پرمعنای «رجال مذهبی و سیاسی» را برای نامزدهای ریاست جمهوری بکار برده، برای این است که شورای نگهبان، هر کسی را واجد صلاحیت نداند. قطعاً کسانی که از مصادیق رجال مذهبی و سیاسی باشند حاضر نمی‌شوند برای چند روز در اختیار گرفتن قدرت، به دروغ و تهمت و تخریب رقیب متوسل شوند.

بنابراین، قطعاً اگر شورای نگهبان در نحوه احراز صلاحیت نامزدهای ریاست جمهوری دقت لازم را داشته باشد و افراد واجد صلاحیت‌های بالا به مرحله رقابت برای به دست آوردن جایگاه ریاست جمهوری راه یابند، شاهد بداخلاقی‌ها و اقدامات خارج از ضوابط در تبلیغات انتخاباتی نخواهیم بود و مردم ما با این احساس تلخ مواجه نخواهند شد که گویا آنچه در بعضی کشورها از جمله آمریکا در تبلیغات انتخاباتی ریاست جمهوری رخ داده در کشور ما که دارای یک نظام حکومتی دینی است نیز تکرار شده است!

تاکید بر این نکات، به این دلیل است که با عبور از انتخابات، عوارض منفی و نواقص را فراموش نکنیم و از همین امروز درصدد فراهم ساختن زمینه رفع نواقص برآئیم تا به خواست خدا در آینده شاهد انتخاباتی فاقد عوارض منفی باشیم، انتخاباتی که بتوانیم به عنوان ملت مسلمان و انقلابی ایران به آن افتخار کنیم و آشکارا اعلام کنیم که پیروز انتخابات ما اخلاق بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱۴
امیر حسام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۲/۳۰
3
16
موافقم شورای نگهبان باید در تایید صلاحیت ها دقت کند آیا کسی که تمام دستاورد های نظام مقدس را زیر سوال می برد
آیا کسی که به دشمن گرا میدهد وضع اقتصادی ما فلج است
آیا کسی که برای پیروزیش دستش را به طرف دشمن دراز میکند
علی
|
United States of America
|
۱۱:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۲/۳۰
2
14
با سلام و تبریک امیدوارم جناب دکتر روحانی امید را به جامعه هرچه بیشتر برگرداند! به برخی از دوستان و فامیلها امید دادیم که در انتخابات شرکت کنند و اونها هم قبول کردند و بیش از ده رای که سالها بود که رای نداده بودند به پای صندوق آوردم . امیدوارم آقای روحانی با تمام قدرت؛ چه در سیاست داخلی و چه خارجی مردم را راضی کند. پیروز باد دولت تدبیر و امید!
علی از اسلامآباد غرب
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۲/۳۰
5
10
واقعا باید اعتراض به شورای نگهبان کنند که چرا 4 درصدیها را که سابقه بی دینیها و وطن فروشی انها بارها ثابت شده را تایید می کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۲/۳۰
0
13
اقاجان امروز شروع و طلوعی دوباره پس از طوفان حماسی ملت بزرگ ایران است.

قانون انتخابات به اصلاحات زیادی نیازمند است که دو نکته مهم که بیشتر در این دوره به چشم امد به قرار زیر است:
1-تعیین ضوابط حداقلی(تحصیلات - سوابق مدیریتی ...) برای ثبت نام نامزدهای ریاست جمهوری
2-ممنوعیت هرگونه وعده های مالی دادن در تبلیغات و جرم بودن ان
ليست فعاليت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۲/۳۰
5
22
اتوبوس براي ايجاد جمعيت
پنج برابر يارانه
آرد و نبات ته كشيده
تتلو جانم كجايي

عوام فريبي پوچ
و ديگر هيچ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۲/۳۰
19
4
ما نتيجه را واگذار كرديم اما بسياري چيزها به دست آورديم كه داشتن آنها همواره آرزوي انقلابيون بوده است. اگر كسي تصور مي كند اين ميدان خالي خواهد ماند سخت در اشتباه است.
پاسخ ها
ارش
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۲/۳۰
شما نشون دادید که برای رای آوردن حاضر هستید تمام اصول رو زیرپا بگذارید...
اهورا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۳
همه دست آوردهاتون یه طرف... تتلو یه طرف ((((((((((((((((((((((:
خروس بی محل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۲/۳۰
0
19
برادر من خیلی خوش خیال هستی، وقتی عضو محترم شورای نگهبان در جلسه تبلیغی یکی از کاندیداهای محترم شرکت می کند یعنی سمت و سوی شورای نگهبان به سمت کیست. و قطعا در مقابل حملات ناجوانمردانه به دولت ساکت خواهند نشست.
ناظر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۲/۳۰
0
5
با تشكر از مقاله خوب و بموقع تان اما با شناختي كه از سيستم دارم بعيد ميدانم خواسته نويسنده مقاله در انتهاي پيام محقق شود به لحاظ ريشه اي بودن اين اخلاق و رفتار خودخواهانه و كاملا دنيا مدارانه در ميان بسياري از اصحاب سياسي و اجتماعي و عدم اصلاح آن در اين ساليان متمادي و حتي رشد ابعاد مختلف آن ، اين نگراني و نوميدي از حل مسئله را مي افزايد.
لذا بايد كه انديشه اي ديگر را به انجام برسانيم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۲/۳۰
1
12
چرا صدا و سیما پایان انتخابات را ساعت 23 زیرنویس کرد؟
آرشیو شبکه خبر ساعت 23 را ببینید.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۲/۳۰
12
1
شما دیگه سابقه خودتو تو 88 درمورد اخلاق نشون دادی لطفا حرف نزن. هر وقت پیروزید مردم ، قانو ن و .... و هر وقت با اختلاف بالا مغلوبید تغلب ، و اتیش کشیدن سطل اشغال
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۲/۳۰
2
8
انشاا...انتخابات بعدی با قانون جدید انتخابات و عبور از شیوه سنتی رای گیری
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۲/۳۰
0
7
سرمقاله خیلی خوب ، باید این نکته را هم بیان کرد که در قرن 21 در یک کشور 80 میلیونی روش عاقلانه ای نیست . حتما" باید خرد جمعی تشویق و رقابت بین احزاب قانونی بر قرار گردد . دیگر نه شورای نگهبان تضعیف میشود نه یکمرتبه دولت 9 و 10 ظهور میکند. نه 1630 نفر کاندیدا رد صلاحیت بیدلیل میشود نه و......
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین